ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Σκέψεις για αύξηση του αριθμού των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα

Τουρκία: Σκέψεις για αύξηση του αριθμού των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα
FENERBAHCE.ORG

Δημοσίευμα του TrendBasket αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό από την επόμενη σεζόν να αυξηθεί από τους πέντε στους έξι ο αριθμός των ξένων παικτών που μπορούν να αγωνίζονται στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Ορατό μοιάζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων παικτών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι ομάδες στο εγχώριο πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το TrendBasket, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι πολύ πιθανό να καταργηθεί κάθε περιορισμός στον συνολικό αριθμό μη γηγενών παικτών που θα μπορεί να δηλώνει κάθε ομάδα στην αρχή της χρονιάς, ενώ σε κάθε παιχνίδι θα μπορούν να αγωνίζονται έξι ξένοι παίκτες.

Από τη σεζόν 2018-19 κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να δηλώσει δέκα ξένους παίκτες και να χρησιμοποιεί τους πέντε από αυτούς σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος, ενώ μέχρι το 2018 οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν οκτώ και έξι.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, είχαν ενταθεί οι φωνές που έλεγαν ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των μη γηγενών παικτών. Ένας από τους ανθρώπους που είχαν θίξει το εν λόγω θέμα ήταν και ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος είχε αναφέρει τον περασμένο Ιανουάριο:

"Πρέπει να πω ότι σε ένα άθλημα όπως το μπάσκετ, όπου οι ομάδες μάχονται για συγκεκριμένες θέσεις, οι περιορισμοί υφίστανται για τους αδύναμους. Όταν επιβάλεις ένα περιορισμό στον αριθμό των ξένων παικτών, στηρίζεις αυτούς που δεν θέλουν να παλέψουν, τους αδύναμους. Τώρα τελευταία ο αριθμός των γηγενών μας παικτών έχει μειωθεί εξαιτίας των τραυματισμών. Μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι τραυματισμοί στα επόμενα παιχνίδια, κάτι που επεύχομαι.

Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσουμε τους περιορισμούς. Παρά την απουσία τέτοιων κανόνων, υπάρχουν χώρες που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η Ισπανία είναι μία από αυτές. Ίσως πρέπει να τις μελετήσουμε και να πάρουμε παράδειγμα. Οι περιορισμοί στον αθλητισμό είναι για τους αδύναμους ανθρώπους, όταν υπάρχουν υγιείς οργανισμοί. Το λέω αυτό με κάθε σεβασμό απέναντι στην Ομοσπονδία και στην Τουρκία. Θέλω να το τονίσω αυτό".

Φέτος, η Φενέρμπαχτσε είχε, εξάλλου 11 ξένους στο ρόστερ της (Έντουαρντς, Γκούντουριτς, Ντόρσεϊ, Καλάθης, Μπιέλιτσα, Χέιζ-Ντέιβις, Πιέρ, Μότλι, Τζεκίρι, Μπούκερ και Αντετοκούνμπο), ενώ από την πλευρά της η Εφές 9 (Μπουμπουά, Μπράιαντ, Μίτσιτς, Σίνγκλετον, Κλάιμπερν, Εμπαγιέ, Πλάις, Ζίζιτς και Ντάνστον).

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ