ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ιτούδης: "Ο περιορισμός στον αριθμό των ξένων παικτών είναι για τους αδύναμους"

Ιτούδης: "Ο περιορισμός στον αριθμό των ξένων παικτών είναι για τους αδύναμους"
FENERBAHCE.ORG

Αντίθετος με τον περιορισμό στον αριθμό των ξένων παικτών που χρησιμοποιούνται στο τουρκικό πρωτάθλημα είναι ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η Φενέρμπαχτσε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ταρίκ Μπιμπέροβιτς για 6 εβδομάδες, ενώ στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος απέναντι στην Νταρουσάφακα, ο Ισμέτ Ακπινάρ αποχώρησε με διάστρεμμα, γεγονός που έκανε τον Δημήτρη Ιτούδη να μιλήσει σχετικά με τον περιορισμένο αριθμό μη γηγενών παικτών που μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε ομάδα στην εγχώρια λίγκα.

"Πρέπει να πω ότι σε ένα άθλημα όπως το μπάσκετ, όπου οι ομάδες μάχονται για συγκεκριμένες θέσεις, οι περιορισμοί υφίστανται για τους αδύναμους. Όταν επιβάλεις ένα περιορισμό στον αριθμό των ξένων παικτών, στηρίζεις αυτούς που δεν θέλουν να παλέψουν, τους αδύναμους. Τώρα τελευταία ο αριθμός των γηγενών μας παικτών έχει μειωθεί εξαιτίας των τραυματισμών. Μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι τραυματισμοί στα επόμενα παιχνίδια, κάτι που επεύχομαι.

Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσουμε τους περιορισμούς. Παρά την απουσία τέτοιων κανόνων, υπάρχουν χώρες που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η Ισπανία είναι μία από αυτές. Ίσως πρέπει να τις μελετήσουμε και να πάρουμε παράδειγμα. Οι περιορισμοί στον αθλητισμό είναι για τους αδύναμους ανθρώπους, όταν υπάρχουν υγιείς οργανισμοί. Το λέω αυτό με κάθε σεβασμό απέναντι στην Ομοσπονδία και στην Τουρκία. Θέλω να το τονίσω αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ