EUROLEAGUE

Τούλσον: "Ακόμα δεν είδατε τίποτα"

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μάλαγα, εκτός έδρας (02/01, 22:00) και ο Ράιαν Τούλσον επισημαίνει, μέσω του Euroleague Greece, πως η ομάδα του δεν έχει δείξει το καλύτερό της πρόσωπο στην Euroleague.

Η πρώτη φάση της Euroleague ανήκει στο παρελθόν. Εκεί η Μάλαγα παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του δευτέρου ομίλου, πίσω μόνο από την -μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση μέχρι στιγμής- ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μεγάλο μερίδιο στην εξαιρετική πορεία της ομάδας από την Ανδαλουσία πιστώνεται στον Ράιαν Τούλσον.

Ο γιος του Άντι Τούλσον, πάλαι ποτέ παίκτη των Utah Jazz, της ΑΕΚ, του Αμαρουσίου αλλά και της Εστουδιάντες, μετά τη φυγή του Ζόραν Ντράγκιτς για τους Phoenix Suns, όπου αντάμωσε με τον αδερφό του, Γκόραν, επωμίστηκε τον ρόλο του ηγέτη. Και τα έχει πάει περίφημα μέχρι στιγμής, έχοντας 13 πόντους, 3,1 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ μέσο όρο, σε 9 παιχνίδια.

"Φέτος η ομάδα είναι ιδιαίτερη", ήταν τα πρώτα λόγια του 29χρονου γκαρντ στο Euroleague Greece, για να προσθέσει ότι "έχουμε πολλούς παίκτες-ηγέτες στην ομάδα και σε κάθε παιχνίδι υπάρχει κάποιος που θα ηγηθεί του συνόλου. Ακόμα και παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα, έχουν συμβάλει τα μέγιστα ώστε να έρθουν νίκες σε σημαντικά παιχνίδια".

Ο πρώτος στόχος της ομάδας από την Ανδαλουσία επετεύχθη, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Top 16. "Είχαμε πολύ καλό ξεκίνημα στην Euroleague, κερδίζοντας Τσεντεβίτα, Λιμόζ και Άλμπα Βερολίνου, στη σειρά, πράγμα που μας βοήθησε στο να ανέβουμε, βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Προφανώς, δεν είναι εύκολα τα πράγματα όταν έχεις στον ίδιο όμιλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ και την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως έχουμε μάθε πολλά από τις ήττες που κάναμε, καθώς είχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε νίκες και στα δύο εντός έδρας παιχνίδια. Είμαι πεποισμένος πως δεν έχουμε παρουσιάσει ακόμα τον καλύτερό μας εαυτό, όμως πιστεύω πως με την έναρξη του Top 16 θα είμαστε όλο και καλύτεροι".

Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Μία από αυτές ήταν και ο Κώστας Βασιλειάδης, για τον οποίο δηλώνει πως "ο Κώστας είναι ένας από τους πολλούς νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα και έχουν καταφέρει να βοηθήσουν. Είναι ένας από τους ηγέτες μας. Ο κόσμος της Μάλαγα τον αγαπάει από το προηγούμενο πέρασμά του από την ομάδα και είναι ένας εξαιρετικος παίκτης, αλλά και άνθρωπος. Μέχρι να τραυματιστεί βοήθησε πάρα πολύ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εμφάνισή του απέναντι στη Σεβίλη (σς. πέτυχε 25 πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη)".

Ανέκαθεν, η δύναμη κάθε ομάδας είναι η έδρα της. Η Μάλαγα δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. "Η έδρα για εμάς είναι πάντα πολύ σημαντική και την φετινή σεζόν οι φίλαθλοί μας είναι εκπληκτικοί. Η επιτυχία μας από πέρυσι μέχρι φέτος έρχεται στο γεγονός πως όλοι εδώ στην πόλη περιμένουν με αγωνία να μας δουν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι".

Σε Liga Endesa και Euroleague η ομάδα τα πηγαίνει περίφημα. Αυτό -κατά πολλούς- οφείλεται και στον άνθρωπο που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου, τον Ζοάν Πλάθα, για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχει να πει. "Ο κόους Πλάθα είναι καθοριστικός για τις επιτυχίες της ομάδας. Το πρόγραμμα προπόνησης, αλλά και τα συστήματά του είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Πιστεύουμε σε αυτόν αλλά και σε αυτά που μας μαθαίνει. Κάποιες φορές μπορεί να μην υπάρχει ταύτιση ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες, όμως όλοι πιστεύουμε σε αυτόν και η δουλειά που έχει κάνει, μέχρι στιγμής, είναι εξαιρετική".

Η ομάδα του ετοιμάζεται για μία ακόμα αναμέτρηση με αντίπαλο ομάδα από την χώρα μας. Αλήθεια, τι γνώμη έχει για τους εκπροσώπους μας στην Euroleague; "Ιστορικά μιλώντας, οι ελληνικές ομάδες είναι, πιθανότατα, οι πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Την περασμένη σεζόν παίξαμε 4 φορές με τον Ολυμπιακό και 2 με τον Παναθηναϊκό, έχοντας μόλις 1 νίκη σε 6 παιχνίδια. Πάντα έχουν εξαιρετικές ομάδες, με πολύ καλόύς παίκτες, αλλά και εξίσου καλούς προπονητές".

Όσο για τους προσωπικούς στόχους, παραμένει φειδωλός. "Όλοι έχουμε πολλούς προσωπικούς, μακροπρόθεσμους στόχους, όμως πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Οι πρώτοι στόχοι μας ήταν, προφανώς, η πρόκριση στο Top 16, αλλά και η καλή πορεία στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που τα καταφέραμε, πλέον έχουμε σαν στόχους την πρόκριση στα Play offs της Euroleague, αλλά και την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, ώστε να πάρουμε μέρος στο "Kings Cup" που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ