ΑΕΚ

Του... χρόνου πάλι

Του... χρόνου πάλι
Σπανουλης

Δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο ΠΑΟ είπε... καλή χρονιά στην ΑΕΚ με 78-52

Η εορταστική... χαλαρότητα των ημερών φαίνεται ότι επηρέασε και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος από την αρχή του αγώνα τα βρήκε δύσκολα με αντίπαλο την ΑΕΚ. Η Ένωση παίζοντας πολύ καλή άμυνα, ανάγκασε τους παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε 10 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παράλληλα υπέπεσε και η ίδια σε 11, αριθμοί που αν μη τι άλλο είχαν επιπτώσεις στο θέαμα που είδαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-9 και ο Παναθηναϊκός επιστράτευσε την πιεστική του άμυνα για να αλλάξει τις ισορροπίες και με ένα επιμέρους 15-5 κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά στο σκορ με 17-14. Ωστόσο, ήταν φανερό ότι παρά τους πόντους των Σπανούλη, Ντικούδη και στο δεύτερο δεκάλεπτο του Μπετσίροβιτς, πως οι πράσινοι δεν είχαν ρυθμό και δεν έπαιζαν όπως θα ήθελαν.

Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Νίκου Χατζή, πήρε και πάλι προβάδισμα με 19-21, για να το αυξήσει στη συνέχεια και με ένα τρίποντο του πολύ καλού Αμάρα Σι έκανε το σκορ 22-28 και "πάγωσε" τις αντιδράσεις του κόσμου του Παναθηναϊκού, που είδε την ομάδα του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου να είναι πίσω στο σκορ με 28-30.

Όμως, ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισε να μην ολοκληρώσει το έτος 2007 με... γκέλα, αλλά ούτε καν με μια αγχωτική νίκη και ξεκινώντας στο τρίτο δεκάλεπτο με ένα 6-0 σερί, έδειξε στην ΑΕΚ τις διαθέσεις του. Μάλιστα, την ώρα που οι πράσινοι ανέβαζαν την απόδοσή τους, η ΑΕΚ κολλούσε για τα καλά και δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, που είχε πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη.

Πάντως, αυτό που αξίζει να σημειωθεί για το τρίτο δεκάλεπτο, είναι η ένταση και τα νεύρα που δημιουργήθηκαν για ένα δίλεπτο, εξαιτίας κάποιων διαιτητικών σφυριγμάτων, που εκνεύρισαν τόσο τον Ομπράντοβιτς, όσο και τον Αγγέλου, όπως και τους παίκτες που βρίσκονταν στο παρκέ. Και όχι μόνο, αφού και ο Γιασικεβίτσιους δέχθηκε τεχνική ποινή στον πάγκο, καθώς κάτι... είπε στον Νίκο Μπάρλο. Εν τέλει, οι πράσινοι τελειώσαν το δεκάλεπτο με το σκορ 57-41 και πλέον χρειάζονταν ψυχραιμία και σωστές επιλογές για να διασφαλίσουν τη νίκη στην τελευταία περίοδο.

Πράγματα που έκαναν και τους οδήγησαν τελικά στη νίκη με 78-52, με καλό θέαμα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμορφες φάσεις δια χειρός Σάρας και με την ΑΕΚ να έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά και να περιμένει τη λήξη του αγώνα για να σκεφτεί πλέον τι θα κάνει στο νέο έτος. Πάντως, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που συνηθίζει σχεδόν όλη τη χρονιά. Κέρδισε...

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 28-30, 57-41, 78-52

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5, Σπανούλης 16, Μπετσίροβιτς 10 (2), Μπατίστ 10, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 4, Ντικούδης 10, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 8 (1), Ουίνστον 8, Γιασικεβίτσιους 7 (1).

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 9 (1), Σι 12 (2), Τσάμης 2, Σίμτσακ, Κυρίτσης 9, Χατζής 5 (1), Μπάρλος 2, Πάβιτς 2, Ριβέιρα 6 (1), Βασίλιεβιτς 5 (1).

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ομπράντοβιτς τόνισε: " Το πρώτο μας ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα της χρονιάς, ενώ το δεύτερο ένα από τα καλύτερα. Παίξαμε πολύ άσχημα στην επίθεση. Δεν είχαμε αποστάσεις, ούτε θέσεις, ούτε εκτέλεση. Όλα ήταν διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε καλές επιθέσεις κι είχαμε καλά σουτ. Για αυτό και πήραμε μια μεγάλη διαφορά στο σκορ.

Είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά. Πρέπει να σας πω ότι μετά τη διακοπή κάναμε τρεις προπονήσεις, οι οποίες ήταν τρεις πολύ καλές προπονήσεις. Αυτή την εποχή είναι λογικό όλοι να θέλουν να είναι με την οικογένεια τους. Για μας τους προπονητές δεν είναι εύκολο να λέμε στους παίκτες να κάνουμε δύο προπονήσεις τη μέρα. Αναγκαστικά όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και να απολαμβάνουμε το μπάσκετ".

Σε ό,τι αφορά τη μη χρησιμοποίηση του Περπέρογλου, είπε: "Ο Περπέρογλου δεν έπαιξε γιατί είχε πυρετό". Όσο για την πιο δυνατή ανάμνηση που έχει από το 2007: "Ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός πήρε και τους τρεις τίτλους. Αλλά ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον. Ο δικός μας σκοπός και ρόλος είναι να ικανοποιούμε τους οπαδούς και μαζί με αυτούς να προχωρήσουμε σε νέες επιτυχίες".

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε: "Ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να μας δώσει ένα μάθημα στο δεύτερο ημίχρονο. Με έναν άκρως επαγγελματικό τρόπο μας έδειξε το χαρακτήρα αυτής της ομάδας, αλλά και την ποιότητα της. Εμείς ήμασταν ανήμποροι να αντιδράσουμε. Κάποια πράγματα δικαιολογούνται, αλλά κάποια άλλα είναι αδικαιολόγητα. Δικαιολογείται το ξάφνιασμα. Δεν δικαιολογείται όμως στο δεύτερο μέρος να κάνεις μόνο 8 φάουλ. Δεν δικαιολογείται να τελειώνει το ματς και να φαίνεται ότι είμαστε απογοητευμένοι.

Πιστεύουμε τους παίκτες, θα δουλέψουμε με αυτούς και θα είμαστε αυστηροί. Προσπαθούμε να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση αυτής της ομάδας. Στην έκταση αυτής της διαφοράς έχω μεγάλη ευθύνη κι εγώ. Ο στόχος αυτής τη ομάδας μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς θα είναι η δράση κι όχι η αντίδραση. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί σιγά σιγά να καταφέρει να δρα και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού.

Είναι δύσκολο να χτίσεις μια ομάδα. Καμία δεν χτίζεται σε καμία ημέρα. Η δουλειά των παικτών δεν είναι εύκολη, όπως κι οι παίκτες δεν μπορούν να ξέρουν μετά το παιχνίδι το τι έφταιξε. Ψυχολογία σημαίνει πολλά. Να μοιράζεται η ευθύνη, να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον.

Είναι νωρίς ακόμη για να ξέρουμε τι έγινε με τον Σι. Η ομάδα συνεχίζει κανονικά. Εκτός από όλα τα πράγματα η ίδια η ομάδα της ΑΕΚ είναι μια πίεση. Από την πρώτη ημέρα που χτίστηκε αυτή η ομάδα με πολύ κόπο και πολύ προσπάθεια, έχουν αντιμετωπιστεί αρκετοί τραυματισμοί. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε αυτόν τον τραυματισμό για μια σειρά ως και τις 9 Φεβρουαρίου, όταν και θα κριθεί η πορεία της ομάδας.

Μέχρι τα δύο επόμενα παιχνίδια έχουμε δικαίωμα για μια αλλαγή. Με τα απρόοπτα που έχει το μπάσκετ, ρισκάρουμε να παίξουμε στη Ρόδο με ένα πλέι-μέικερ και με τον Σιούτη. Ο Ριβέρα είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Δεν είναι δίκαιο να τον κρίνουμε κόντρα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Είμαι ευχαριστημένος από τον Ριβέρα. Ο Έιβερι κάνει προπόνηση. Το κλίμα είναι μια χαρά. Τις επόμενες δύο ημέρες θα αποφασίσουμε. Οι δύο παίκτες θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν προπόνηση με την ομάδα".









Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: "Ήταν ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι για μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο υπνωτισμένοι. Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε επιθετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε το ρυθμό μας, παίξαμε πιο ομαδικό και έφτασε το σκορ εκεί που έφτασε. Η χρονιά τελείωσε ιδανικά για τον Πανηθηναϊκό. Μπορεί να μην ήμουν εγώ πέρσι, αλλά η ομάδα κατέκτησε τα πάντα. Αυτός είναι άλλωστε κι ο στόχος. Φέτος θέλουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία, κάτι που είναι σίγουρα πιο δύσκολο. Ο Σπανούλης μίλησε και για την εμπειρία του NBA: "Κέρδισα πολλά. Κάθε εμπειρία στη ζωή σου είναι σημαντική. Δεν έχω κοιτάξει ποτέ πίσω. Είμαι χαρούμενος που είμαι και πάλι στον Παναθηναϊκό".

Τέλος, ο Πάβιτς δήλωσε: "Παλέψαμε και γενικά κάναμε καλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Μετά μπλοκάραμε στο δεύτερο, χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Οι έμπειροι παίκτες του Παναθηναϊκού το εκμεταλλεύτηκαν. Πρέπει να δουλέψουμε στο παιχνίδι μας, για να τα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια".


































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ