ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Τόπιτς: "Αν ο Σφαιρόπουλος μου ζητήσει να πεθάνω στο παρκέ, θα πεθάνω"

Τόπιτς: "Αν ο Σφαιρόπουλος μου ζητήσει να πεθάνω στο παρκέ, θα πεθάνω"
ABA LEAGUE J.T.D. / DRAGANA STJEPANOVIC

Έτοιμος να κάνει ό,τι του ζητήσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και να βοηθήσει όπως μπορεί τον Ερυθρό Αστέρα δηλώνει ο Νίκολα Τόπιτς, το μεγαλύτερο ανερχόμενο αστέρι του σερβικού μπάσκετ.

Το next big thing του σερβικού μπάσκετ, ο Νίκολα Τόπιτς, άφησε την Μέγκα και επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα, παρότι εκεί ο χρόνος συμμετοχής του δεν θα είναι εγγυημένος, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη θέση στην οποία θα επιλεγεί στο NBA Draft 2024. Ο νεαρός Σέρβος γκαρντ δηλώνει πάντως έτοιμος να υπηρετήσει όποιον ρόλο του δώσει ο προπονητής του, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

"Ήταν πάντα το όνειρό μου να παίξω στον Ερυθρό Αστέρα. Μεγάλωσα ως οπαδός αυτού του κλαμπ. Θα σημαίνει πολλά για εμένα να παίξω μπροστά σε 20.000 οπαδούς στην Stark Arena. Δεν θα μπορούσα να πω όχι στην EuroLeague. Ήταν ένα μεγάλο ρίκσο, αλλά είμαι έτοιμος. Έχω 100% εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ο πατέρας μου, ο ατζέντης μου, Μίσκο Ραζνάτοβιτς και εγώ κατανοούμε ότι αυτή η κίνησ μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές μου να επιλεγώ στο NBA Draft, εάν δεν αποδώσω καλά. Είμαι έτοιμος να παλέψω και να ανταγωνιστώ.

Δεν έχουμε συζητήσει τον ρόλο μου. Ό,τι αποφασίσει ο προπονητής, αυτό θα κάνω. Αν μου πει να πεθάνω στο παρκέ, θα πεθάνω. Ό,τι χρειάζεται. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω το σωστό.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Έχει πει ότι είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις στην EuroLeague συγκριτικά με το NBA. Δεν ξέρω αν συμφωνών, αλλά θα το δω και μόνος μου σε έξι μήνες. Ο Λούκα είναι σίγουρα ένας από τους παίκτες που θαυμάζω, όμως είμαστε πολύ διαφορετικοί. Δεν μπορώ να φτάσω το επίπεδό του και φυσικά με ευχαριστεί όταν οι άνθρωποι λένε ότι του μοιάζω, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη.

Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι αποφάσεων. Ένα παιχνίδι ψυχολογίας. Ο παίκτης που παίρνει τις αποφάσεις πιο γρήγορα, έχει περισσότερες πιθανότητες να απολαύσει την νίκη στο φινάλε. Η EuroLeague είναι μια διοργάνωση με mind-games. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να 'διαβάζεις' τις κινήσεις.

Δεν σκέφτομαι καθόλου το Draft, είναι πολύ μακριά. Σε 5 ή 6 μήνες. Κοιτάζω το επόμενο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τον Παναθηνϊκό", ανέφερε ενδεικτικά ο Νίκολα Τόπιτς.

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ