ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ερυθρός Αστέρας: Στα χέρια του Σφαιρόπουλου το μεγαλύτερο ταλέντο του σερβικού μπάσκετ, επιστρέφει από τον δανεισμό του ο Τόπιτς

Ο Νίκολα Τόπιτς
Ο Νίκολα Τόπιτς ABA LEAGUE J.T.D - DRAGANA STJEPANOVIC

Σε μία ενδιαφέρουσα κίνηση προχώρησε ο Ερυθρός Αστέρας, αφού αποφάσισε να διακόψει τον δανεισμό του Νίκολα Τόπιτς (18 χρονών, 1.98 μέτρα) στην Μέγκα Σοκερμπέτ και να τον φέρει πίσω, ποντάροντας στην εξέλιξη του μεγαλύτερου ταλέντου του σερβικού μπάσκετ - και υποψήφιου για μία θέση στην 10αδα του NBA Draft 2024.

Ο Νίκολα Τόπιτς (18 χρονών, 1.98 μέτρα, πόιντ γκαρντ) έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στα... όργια που έκανε τον περασμένο Απρίλιο στο Adidas Next Generation Tournament με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν έτσι φέτος να τον στείλουν στον Μέγκα Σοκερμπέτ (την ομάδα του Μίσκο Ραζνάτοβιτς) ως δανεικό για να εξελιχθεί. Και μερικούς μήνες αργότερα - με τον Τόπιτς να εντυπωσιάζει - τον φέρνουν πίσω!

Σύμφωνα με σειρά σερβικών δημοσιευμάτων, η ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου αποφάσισε να διακόψει τον δανεισμό του κατά πολλούς μεγαλύτερου ταλέντου του σερβικού μπάσκετ - και υποψήφιου για μία θέση στην πρώτη 10αδα του NBA Draft 2024 - και να τον ενσωματώσει άμεσα στην ομάδα. Αποφασίστηκε έτσι να καλυφθεί με αυτό τον τρόπο το κενό που προέκυψε στην θέση του πλέι-μέικερ μετά την αποχώρηση του Νέιπιερ για την Αρμάνι, προς επιβεβαίωση των λεγόμενων του κόουτς Σφαιρόπουλου ότι αν βρεθεί παίκτης θα αποκτηθεί. Απλώς η κίνηση έγινε... εκ των έσω.

Για την ιστορία, ο Τόπιτς δεν είναι ένας απλός 18χρονος. Την φετινή σεζόν κάνει πράγματα και θαύματα στην Αδριατική Λίγκα, έχοντας 18.6 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής, όντας υποψήφιος για το βραβείο του MVP του πρωταθλήματος. Πρόκειται για έναν ψηλό πόιντ γκαρντ, με τρομερή αίσθηση του παιχνιδιού και σπάνια αίσθηση της πάσας, ο οποίος χρειάζεται πάντως ακόμα δουλειά με το σουτ του.

Στην Σερβία ωστόσο ποντάρουν πολλά σε αυτόν και ήδη έχουν ξεκινήσει συγκρίσεις ακόμα και με τον Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος επίσης στα νιάτα του ήταν μέτριος σουτέρ πριν εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες τα τελευταία χρόνια.

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ