EUROLEAGUE

Τόμας: ''Νέο ξεκίνημα με Ολυμπιακό''

Τόμας: ''Νέο ξεκίνημα με Ολυμπιακό''

Ο Γουίλ Τόμας ξεκαθαρίζει ότι η Μάλαγα θέλει να κάνει θόρυβο στην Euroleague, εξηγεί ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα φαβορί στη διοργάνωση και μιλάει για τη... ζωή χωρίς τον Ντράγκιτς.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γουίλ Τόμας άφησε την ιταλική Serie A και την Αβελίνο για τη Μάλαγα και πλέον έχει εξελιχτεί σε έναν από τους πιο σταθερούς παίκτης της ομάδας του Ζοάν Πλάθα.

Μάλαγα, αποστολή: Γιάννης Σταυρουλάκης

Ο 28χρονος Αμερικανός -με γεωργιανό διαβατήριο- πάουερ φόργουορντ (2μ.03) βγάζει τρομερή ενέργεια στο παρκέ, μπορεί να δοκιμάσει μακρινά σουτ και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, είναι σπουδαίος ριμπάουντερ και πολύ καλός στο inside game.

Λίγες ώρες πριν από την αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Palacio de Deportes ''Martin Carpena'' ο Γουίλ Τόμας κάνει στο Euroleague Greece τον απολογισμό των πεπραγμένων της Μάλαγα κι εξηγεί ότι η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία.

- Τι συμβαίνει φέτος με τη Μάλαγα; Η ομάδα σου κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται στην πρώτη θέση στη Liga Endesa και ετοιμάζεται για το TOP-16. Τι περιμένετε από εδώ και στο εξής;

''Πλέον βρισκόμαστε στο TOP-16. Ξεκινήσαμε εντυπωσιακά τη χρονιά στην Euroleague (σ.σ. 3/3, με Τσεντεβίτα, Άλμπα, Λιμόζ) και η σκληρή δουλειά που κάναμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας φαίνεται τώρα! Κάναμε ένα καλό τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα σε ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Χάσαμε την πρώτη θέση στα τελευταία δευτερόλεπτα. Νομίζω ότι δείξαμε από νωρίς ότι η Ουνικάχα μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα φέτος! Τώρα έχουμε μπροστά μας το TOP-16, ένα μικρό πρωτάθλημα με 14 αγώνες. Το σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι να κοιτάς πάντα το επόμενο ματς, να έχεις τις ίδιες φιλοδοξίες και να βελτιώνεσαι''.

- Κι όλα αυτά χωρίς τον Ζόραν Ντράγκιτς, ο οποίος έφυγε για το ΝΒΑ στις αρχές της χρονιάς αφού πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο...

''Δεν ήμουν πέρσι στην ομάδα, όμως πιστεύω ότι ο Ντράγκιτς ήταν πιο επιθετικός παίκτης σε σχέση με τα παιδιά που βρίσκονται φέτος στη Μάλαγα. Η ομάδα έχει το ίδιο στυλ σε σχέση με πέρσι, όμως οι παίκτες είναι διαφορετικοί. Πέρσι ήταν ο Ντράγκιτς με τον Τούλσον, φέτος ο Τούλσον με τον Βασιλειάδη. Ο Κώστας είναι διαφορετικός παίκτης, του αρέσει να σουτάρει και να δοκιμάζει τρίποντα. Από την άλλη πλευρά, ο Ζόραν προτιμούσε να σκοράρει με διείσδυση και να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες''.

- Πλέον η Ουνικάχα δοκιμάζεται κόντρα στον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα του TOP-16. H γνώμη σου για την ελληνική ομάδα;

''Είναι καλό να ξεκινάς το TOP-16 με ένα από τα φαβορί. Αντιμετωπίζουμε έναν δυνατό αντίπαλο που επικράτησε τέσσερις φορές της Μάλαγα, πέρσι. Ας βρούμε, λοιπόν, τον τρόπο να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. Ο Ολυμπιακός παίζει δυνατή άμυνα, το ίδιο κι εμείς. Προσπαθεί να σε πιέσει να κάνεις λάθη, διαθέτει επιθετικό ταλέντο και ίσως τον κορυφαίο παίκτη αυτή τη στιγμή. Τον Βασίλη Σπανούλη. Έχουμε παίξει απέναντι σε μεγάλες ομάδες στην Liga Endesa, κερδίσαμε πρόσφατα τη Ρεάλ Μαδρίτης όμως αυτοί οι αγώνες είναι πάντα διαφορετικοί''.

- Σίγουρα είναι πολύ νωρίς αφού μιλάμε για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης όμως πόσο σημαντικό είναι για τη Μάλαγα να ξεκινήσει με νίκη το TOP-16;

''Όπως είπα και πριν, ξεκινήσαμε πολύ καλά τη regular season, κερδίσαμε τα πρώτα τρία ματς στον όμιλο και στο τέλος, ψάχναμε μια νίκη που θα μας έστελνε στο TOP-16. Αυτό, ακριβώς, επιβεβαιώνει το πόσο σημαντικό είναι το καλό ξεκίνημα στην Euroleague. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει στο TOP-16. Ξεκινάμε στο σπίτι μας κι έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία! Είμαστε σε καλή κατάσταση στην ισπανική λίγκα, επομένως πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Οι φίλαθλοί μας και η συμπαράστασή τους είναι σημαντική, αν θέλουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό! Μου είπαν ότι το Martin Carpena δεν μάζευε πολύ κόσμο τα προηγούμενα χρόνια όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είχαμε μαζί μας 11.000 φιλάθλους στον αγώνα με τη Ρεάλ. Ελπίζω να τους έχουμε μαζί μας κόντρα στον Ολυμπιακό!''.

Τόμας: ''Νέο ξεκίνημα με Ολυμπιακό''

- Θεωρείς ότι η πρόκριση στα playoffs είναι εφικτός στόχος, με δεδομένο ότι θα παλέψετε με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Φενέρ, η ΤΣΣΚΑ και η Αναντολού Εφές;

''Ξέρεις, δεν γίνεται απλώς να πατάς ένα… κουμπί και να παίζεις άμυνα ή επίθεση! Απλώς αυτό που κάνουμε καλά είναι να προσαρμοζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Τώρα έχουμε μπροστά μας τέσσερις αγώνες σε οκτώ μέρες! Ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό και θέλουμε να κάνουμε νέο ξεκίνημα. Έχουμε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην ACB, σίγουρα ουδείς περίμενε ότι θα ήμασταν στην κορυφή της κατάταξης στην Ισπανία σε αυτό το σημείο της χρονιάς όμως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Στόχος είναι να κάνουμε θόρυβο στην Euroleague! Εξάλλου, το είπε και ο προπονητής μας. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες, με τα πόδια μας στη γη''.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ