Το βραβείο “Αλφόνσο Φορντ” στον ΜακΚάλεμπ

Ο Μπο ΜακΚάλεμπ της Σιένα κέρδισε το βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας με 16,8 πόντους
Το βραβείο “Αλφόνσο Φορντ” κέρδισε με το “σπαθί” του ο Μπο ΜακΚάλεμπ ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας κι έγινε έτσι ο πρώτος πόιντ γκαρντ που το κερδίζει.
Πρόκειται για ένα βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο στον παίκτη που έχει πετύχει τους περισσότερους πόντους σε έναν μίνιμουμ αριθμό αγώνων.
Ο ΜακΚάλεμπ είχε κατά μέσο όρο 16,8 πόντους σε 17 αγώνες που αγωνίστηκε και σε όλα τα ματς είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Μάλιστα στα 4 από αυτά ξεπέρασε και τους 20 πόντους.
Στα τρίποντα σκόραρε με 52,6%, που ήταν το καλύτερο ποσοστό ανάμεσα στους παίκτες της Ευρωλίγκας, ενώ στα σουτ δύο πόντων είχε το πολύ καλό 63,7% (η 8η καλύτερη φετινή επίδοση).
Το βραβείο θα του απονεμηθεί το βράδυ της 12ης Μαϊου στο μεγάλο γκαλά που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωλίγκα, την ημέρα ανάμεσα στους ημιτελικούς και τους τελικούς της διοργάνωσης.