ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Το success story του Κόροιβου

Το success story του Κόροιβου

Ο Κόροιβος ολοκλήρωσε μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν και το Sport24.gr παρουσιάζει τις... άγνωστες ιστορίες που σημάδεψαν τη φετινή χρονιά καθώς και τα πλάνα των Ηλείων για το μέλλον.

Ο Κόροιβος της αρχαιότητας ήταν Ολυμπιονίκης που προερχόταν από την Ήλιδα και είχε κερδίσει στους πρώτους καταγεγραμμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 776 π.Χ.

Ο Κόροιβος του 2015 μ.Χ. (και του Χάρη Μαρκόπουλου) ολοκλήρωσε τη μεγάλη υπέρβαση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στα playoffs στην παρθενική συμμετοχή του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ!

Μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν ολοκληρώθηκε με τις δυο αναμετρήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό για την προημιτελική σειρά των playoffs και το Sport24.gr καταγράφει όσα σημάδεψαν την πορεία των Ηλείων στο πρωτάθλημα.

Η λίστα για τον πάγκο και ο Μαρκόπουλος

Ο Χάρης Μαρκόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Κόροιβου τον περασμένο Ιούλιο, κάνοντας έτσι το μεγάλο βήμα στην προπονητική του καριέρα και αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά χρέη χεντ κόουτς σε ομάδα της Α1. Προηγουμένως, ο Κόροιβος ανακοίνωσε ότι δεν θα πορευτεί με τον Βασίλη Νιπεργιάλη "λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων" του προπονητή που οδήγησε την ομάδα στην Α1. Η περίπτωση Μαρκόπουλου ήταν μεταξύ των πολλών που εξετάστηκαν από τους ανθρώπους της ομάδας της Ηλείας, πριν καταλήξουν σε οριστική συμφωνία με τον 32χρονο κόουτς. Δημήτρης Λιόγας, Κρις Χουγκάζ, Γιώργος Καλαφατάκης, Φώτης Τακιανός και Μέμος Ιωάννου είχαν προταθεί για τη θέση του χεντ κόουτς στους νεοφώτιστους, που τελικά προέκριναν τη λύση Μαρκόπουλου κι εν τέλει δικαιώθηκαν με την επιλογή τους, φτάνοντας ως τα playoffs. Στο τεχνικό τιμ προστέθηκε ο Νίκος Παπανικολόπουλος, συνθέτοντας ένα από τα πιο νεανικά δίδυμα στους πάγκους της Α1. Μαζί φυσικά με τους Αλέξη Βελισσαράκο και Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο.

Το success story του Κόροιβου

Ο Λόουερι έσωσε τον "μαγκωμένο" Ντέιβις

Ο Ρόμπερτ Λόουερι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Κόροιβου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Για την ακρίβεια, μέτρησε 16.8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 2.4 κλεψίματα μ.ό. σε οκτώ αγώνες. Όλα αυτά πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (07/12). Παραμονές της αναχώρησης της αποστολής για την Αθήνα και το παιχνίδι με τους Πειραιώτες, ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ έκανε την... έκπληξη στους συμπαίκτες και τους προπονητές του! "Παιδιά φεύγω, πάω Λετονία" εξήγησε κι εν συνεχεία σηκώθηκε κι έφυγε το ίδιο βράδυ! Οι νεοφώτιστοι αξίωσαν ένα ποσό από τη Ρίγα προκειμένου να μην καταγγείλουν τη σύμβαση του παίκτη, ο οποίος φέρθηκε εντελώς αντιεπαγγελματικά ανακοινώνοντας την αποχώρησή του ενώ είχε ήδη συμφωνήσει με τους Λετονούς. Εν τω μεταξύ, ο Ντουέιν Ντέιβις ανέβασε την απόδοσή του μετά την αποχώρηση του Λόουερι! Για την ακρίβεια, ο Αμερικανός εξελίχτηκε σε εσωτερική μεταγραφή για την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις αρχής γενομένης από το ματς με τον Ολυμπιακό! Τελείωσε το παιχνίδι κόντρα στους "ερυθρόλευκους" με 22 πόντους (2/2 βολ., 4/9 δίπ., 4/8 τρίπ.), 6 ριμπάουντ και 1 κόψιμο σε 30'32". Ο Λόουερι... επισκίαζε, τρόπον τινά, τον Ντέιβις ο οποίος πήρε τις ευκαιρίες του τους επόμενους μήνες, πριν βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Το success story του Κόροιβου

Θέλει να τον κρατήσει, παρά την τιμωρία

Ο Ντέιβις τιμωρήθηκε κατ' αρχάς με απλή επίπληξη από την ΕΟΚ μετά το ματς με τα Τρίκαλα ωστόσο η FIBA επανεξέτασε την περίπτωσή του για τη χρήση απαγορευμένου σκευάσματος, τιμωρώντας τον με έξι μήνες αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Κόροιβος θέλει να κρατήσει τον Ντουέιν Ντέιβις μετά το πέρας της ποινής (σ.σ. η οποία ξεκίνησε να μετράει στις 11 Φεβρουαρίου) με δεδομένο ότι οι άνθρωποι της ομάδας έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τον χαρακτήρα και την παρουσία του Αμερικανού στην Ηλεία.

Έτσι ήλθε ο Ρούμπιο

Η μετεγγραφή του Γκιγιέ Ρούμπιο αντί του Ρώσου Φεντόρ Ντιμιτρίεφ ήταν, αναμφίβολα, αυτή που προκάλεσε τεράστια αίσθηση, με δεδομένο ότι πρόκειται για έναν αθλητή με μεγάλη καριέρα στη Liga Endesa, διεθνή (σ.σ. κλήθηκε στην εθνική Ισπανίας το 2009) ενώ έχει εμπειρία από τη Euroleague, με τη φανέλα της Μάλαγα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του Κόροιβου, "η απόκτηση του Ρούμπιο έγινε σε πολύ καλό μομέντουμ". Τι εννοούν; Ο Ρούμπιο ξεκίνησε τη σεζόν στην LEB-Oro, την αντίστοιχη Α2 στην Ισπανία με τη Βαγιαδολίδ. Η πρόταση των νεοφώτιστων ήταν ιδανική ευκαιρία για τον ίδιο ώστε να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του. Παράλληλα ο Κόροιβος του έκανε μια πολύ καλή οικονομική προσφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή του φέτος ήταν 5.000 δολάρια τον μήνα. Εδώ να προσθέσουμε πως μόνο ο Μπάουερς έπαιρνε περισσότερα χρήματα (6.000 δολ.). Ο Ρούμπιο συμπεριφέρθηκε απολύτως επαγγελματικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τίμησε μέχρι τελευταίου... δολαρίου του συμβόλαιό του και εννοείται πως ο Κόροιβος θέλει να τον κρατήσει. Η παρουσία του στα μέρη μας αποτελεί πολυτέλεια, όχι μόνο για την ομάδα της Ηλείας αλλά για την Basket League στο σύνολό της.

Το success story του Κόροιβου

Ο Κερκ και το παιχνίδι της μοίρας

Πάμε και στον Ντόναβαν Κερκ. Ο 25χρονος Αμερικανός φόργουορντ ήλθε στον Κόροιβο τον περασμένο Απρίλιο, ως αντικαταστάτης του Λάρι Τέρνερ ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη μέση του. Πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Κόροιβο, ο Κερκ είχε έλθει σε συμφωνία με τον Πανελευσινιακό όμως το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ! Ο λόγος; Ο Αμερικανός είχε υποβληθεί σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και η Ελευσίνα έκανε πίσω, αφού χρειαζόταν παίκτη που θα μπορούσε να την βοηθήσει άμεσα. Λίγες μέρες αργότερα, ο Κόροιβος πανηγύρισε την πρώτη νίκη του μακριά από την Ηλεία απέναντι στον... Πανελευσινιακό!

Ο Βασίλιεβιτς των... εντός

Μετά το πετυχημένο πέρασμά του από τη Νέα Κηφισιά, ο Σάσα Βασίλιεβιτς συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Κόροιβο. Το αξιοπερίεργο στην περίπτωση του 35χρονου Βόσνιου γκαρντ ήταν οι μεταπτώσεις του στους εντός κι εκτός έδρας αγώνες των νεοφώτιστων. Ενώ, λοιπόν, είχε καταλυτική παρουσία στα παιχνίδια της ομάδας του στο κλειστό της Ήλιδας, δεν συνέβη το ίδιο κι εκτός έδρας παρά μόνο στα... γνώριμα γι' αυτόν περιβάλλοντα! Και μιλάμε για τα ματς στο Ζηρίνειο και το Βενετόκλειο, κόντρα στην ΑΕΝΚ και τον Κολοσσό Ρόδου. Τις πρώην ομάδες του! Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Κόροιβος πανηγύρισε για πρώτη φορά φέτος μακριά από την έδρα του στις 19 Απριλίου και το 70-72 επί του Πανελευσινιακού ενώ έχασε τρία ματς στην παράταση, αυτά στα Τρίκαλα, την Πάτρα και το Ρέθυμνο.

Το success story του Κόροιβου

Τα συμβόλαια και η επόμενη μέρα

Ο σχεδιασμός της σεζόν 2015-16 έχει ξεκινήσει ήδη στον Κόροιβο, που θέλει να συνεχίσει με τον Χάρη Μαρκόπουλο στην άκρη του πάγκου. Προτεραιότητα των νεοφώτιστων είναι η παραμονή του Έλληνα κόουτς στην τεχνική ηγεσία μετά τη φετινή, απόλυτα πετυχημένη παρουσία του στην ομάδα της Ηλείας. Η σχετική πρόταση έχει ήδη κατατεθεί στα χέρια του Μαρκόπουλου, ο οποίος θα ζυγίσει τις επιλογές του ωστόσο δεν είναι αρνητικός στο να παραμείνει και του χρόνου. Όσον αφορά τα συμβόλαια των παικτών, αυτοί που δεσμεύονται είναι οι Κανονίδης (1+1) και Φιλιππάκος (1+1+1) ενώ πρόθεση του Κόροιβου είναι να κρατήσει τον κορμό που οδήγησε την ομάδα στα playoffs. Εξάλλου, η συμβολή των Ελλήνων παικτών ήταν καθοριστική. Αγγελόπουλος, Γιαννακίδης, Γαλιώτος, Κανονίδης και οι rookies Παπαπέτρου, Φιλιππάκος δήλωσαν "παρών" στα δύσκολα, συμβάλλοντας στη φετινή πορεία. Από 'κει και πέρα, πολύ σημαντική είναι και η έναρξη της συνεργασίας με τον Δημήτρη Τζέτζο στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΚΑΕ. Έπειτα από οκτώ χρόνια απόλυτα πετυχημένης παρουσίας στο Ρέθυμνο, ο πρώην υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της κρητικής ομάδας ανηφορίζει στην Ηλεία για να ενισχύσει τον Κόροιβο.

Το ρόστερ

Όνομα Θέση Ύψος
Ντόναβαν Κερκ Σέντερ 2μ06
Τζος Ματζέτ Γκαρντ 1μ85
Ρόουλ Μάρσαλ Φόργουορντ 2μ01
Μιχάλης Γιαννακίδης Γκαρντ 1μ92
Νίκος Αγγελόπουλος Φόργουορντ 2μ05
Γιώργος Παπαπέτρου Γκαρντ 1μ96
Τιμ Μπάουερς Γκαρντ 1μ88
Σάσα Βασίλιεβιτς Γκαρντ 1μ83
Ανδρέας Κανονίδης Γκαρντ 2μ01
Πάνος Φιλιππάκος Σέντερ 2μ03
Γκιγιέρμο Ρούμπιο Φόργουορντ 2μ02
Γιώργος Γαλιώτος Σέντερ 2μ10
TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ