EUROLEAGUE

Το στοίχημα του Ντόντσιτς

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISI

Ο Λούκα Ντόντσιτς ετοιμάζεται για το 2ο Final Four της καριέρας του, ξέροντας ότι όλο το ΝΒΑ τον παρακολουθεί, αλλά και πως αν σταθεί στο ύψος των προσδοκιών ίσως βρεθεί στο Νο1 του ΝΒΑ Draft.

Το Final Four βρίσκεται προ των Πυλών. Οι 4 καλύτερες ομάδες της EuroLeague ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Ανάμεσα στους (τουλάχιστον) 48 παίκτες των ομάδων που θα φορέσουν φόρμα θα βρίσκεται και ο Λούκα Ντόντσιτς. Ο άνθρωπος που θα έχουν καρφωμένα τα μάτια τους όλες οι ομάδες του ΝΒΑ.

Θα περίμενε κανείς ότι η πορεία του Σλοβένου γκαρντ τα τελευταία δύο χρόνια έχει άρει κάθε αμφιβολία σχετικά με το ταλέντο του. Ειδικά την τελευταία σεζόν το “χρυσό παιδί” του ευρωπαϊκού μπάσκετ δείχνει να τα έχει κάνει όλα: Οδήγησε μαζί με τον Γκόραν Ντράγκιτς την Σλοβενία στην κορυφή της Ευρώπης, έγινε ο ηγέτης ενός εκ των ιστορικότερων συλλόγων στον κόσμο (Ρεάλ), σημείωσε buzzer-beater σε εκτός έδρας παιχνίδι μέσα σε “καυτή έδρα”, έκανε triple-double σε αγώνα στην ACB . Τι άλλο να κάνει για να πείσει τους ιθύνοντες των ομάδων του ΝΒΑ; Η απάντηση: Να οδηγήσει την Ρεάλ στην κατάκτηση της EuroLeague.

Ο ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΝΟΥ FINAL FOUR

Είναι αμφίβολο αν στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει υπάρξει παίκτης που χρειάστηκε να διαχειριστεί τόση προβολή και πίεση σε τόσο μικρή ηλικία όσο ο Λούκα Ντόντσιτς. Ο Σλοβένος γκαρντ βρίσκεται στο επίκεντρο από τα 16 του χρόνια. Ακούει και διαβάζει επί καθημερινής βάσης εδώ και μία τριετία ότι ανήκει στο ΝΒΑ. Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να αντέξει το βάρος του ηγέτη που του “φόρτωσε” η Ρεάλ φέτος λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Σέρχιο Γιουλ. Άλλοι στην θέση του είτε θα “λύγιζαν”, είτε θα... ξέφευγαν. Ο Λούκα Ντόντσιτς όμως δεν είναι σαν όλους τους άλλους.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISI

Η φετινή παρουσία του Σλοβένου γκαρντ μοιάζει μέχρι στιγμής βγαλμένη από ταινία. Πριν κλείσει τα 19 του χρόνια κλήθηκε να σηκώσει στους ώμους του την Ρεάλ Μαδρίτης και όχι μόνο άντεξε, αλλά μπήκε στην κουβέντα για τον MVP της EuroLeague, ενώ την ίδια στιγμή την οδήγησε στην κορυφή της ACB στην κανονική περίοδο. Δεν αμφιβάλει κανείς ότι έχει εξαιρετικούς συμπαίκτες – όταν αυτοί είναι υγιείς – αλλά το γεγονός ότι μέχρι να επιστρέψει ο Γιουλ όλα περιστρέφονταν γύρω από τον Ντόντσιτς σίγουρα κάτι δείχνει.

Στο ΝΒΑ είχαν σημειωμένο το όνομα του νεαρού Σλοβένου από το 2015. Έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξή του βήμα-βήμα, σημειώνοντας συνεχώς θετικά και αρνητικά. Τα θετικά είναι ξεκάθαρο ότι ξεπερνούν τα αρνητικά, ωστόσο υπάρχει πάντα ο αστερίσκος των αθλητικών προσόντων που κάνει πολύ κόσμο διστακτικό στην περίπτωση του Ντόντσιτς. Υπάρχουν από την άλλη και αρκετοί που όταν θέλουν να σχολιάσουν αρνητικά τον Σλοβένο θυμούνται ότι στο περσινό Final Four ήταν... αόρατος, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα στον ημιτελικό με την – μετέπειτα Πρωταθλήτρια – Φενέρμπαχτσε. Μοιάζει – και είναι – άδικο, ωστόσο είναι μία πραγματικότητα, με τους Αμερικανούς να έχουν μία ξεκάθαρη φιλοσοφία που τους θέλει να κρίνουν έναν παίκτη όταν αυτός βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο παίκτης είναι υποψήφιος ακόμα και για το Νο1 του NBA Draft.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΒΑ

Ο Λούκα Ντόντσιτς βρίσκεται από το ξεκίνημα της σεζόν στο μικροσκόπιο... όλων. Κάθε του κίνηση, κάθε καλάθι, κάθε του δήλωση περνάει από ανάλυση. Στο ΝΒΑ δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και όταν πρόκειται να επενδύσουν σε έναν παίκτη θέλουν πρώτα να σιγουρευτούν ότι αυτός αξίζει τον θόρυβο που υπάρχει γύρω του. Ο γκαρντ της Ρεάλ θεωρητικά έχει αποδείξει ήδη πως η επιλογή του ψηλά στο ΝΒΑ Draft δεν είναι ρίσκο. Αυτό το Final Four όμως αποτελεί για αυτόν κάτι σαν τις... τελευταίες εξετάσεις πριν το ΝΒΑ.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISI

Με τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της EuroLeague να ετοιμάζονται να “παλέψουν” για το τρόπαιο, ο Ντόντσιτς θα ήθελε πάρα πολύ να θυμάται ο κόσμος αυτό το Final Four ως το δικό του Final Four. Αυτό που τον έστειλε συστημένο στο ΝΒΑ. Αν τα καταφέρει, τότε η επιλογή του στο Νο1 του ΝΒΑ Draft δεν θα εκπλήξει κανέναν.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ