NBA

Το στατιστικό επίτευγμα του Μάικ Κόνλι των Μινεσότα Τίμπεργουλβς που δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος

Ο Μάικ Κόνλεϊ των Τίμπεργουλβς
Ο Μάικ Κόνλεϊ των Τίμπεργουλβς AP PHOTO/NOAH K. MURRAY

Μόλις ένα λάθος σε έξι αγώνες μετράει ο βασικός πόιντ γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Κι αυτό το λάθος το έκανε στην πρώτη κατοχή του πρώτου αγώνα της σεζόν.

Στα 36 του χρόνια, διανύει την 17η σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας. Δεν είναι πλέον ο πόιντ γκαρντ των 18-20 πόντων ή των 6-7 ασίστ, σίγουρα όμως ο Μάικ Κόνλι έχει ταιριάξει στους Τίμπεργουλβς και με το στιλ παιχνιδιού του επιτρέπει σε παίκτες όπως ο Άντονι Έντουαρντς κι ο Καρλ-Άντονι Τάουνς να κυριαρχήσουν στην επίθεση.

Σε έξι αγώνες της κανονικής περιόδου ο έμπειρος κοντός έχει 10.5 πόντους (41% στο τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 29.8 λεπτά, το εντυπωσιακό όμως είναι ότι σε σύνολο 179 λεπτών έχει κάνει μόλις ένα λάθος. Κι αυτό το ένα λάθος το έκανε στην πρώτη κατοχή του πρώτου αγώνα της χρονιάς. Έκτοτε έχει μοιράσει 26 τελικές πάσες χωρίς να σπαταλήσει κατοχή.

Ο Κόνλι ήταν πάντα ένας αρκετά κοντρολαρισμένος πλέι μέικερ. Στη... χειρότερη σεζόν του μέτρησε 2.4 λάθη, ενώ ο μέσος όρος της καριέρας του είναι 1.9. Αριθμός πολύ μικρός για παίκτη με τόσο σημαντικό ρόλο σε ομάδες όμως οι Μέμφις Γκρίζλις, οι Γιούτα Τζαζ και πλέον οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

TAGS NBA ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ