NBA

Το ρόστερ των Μιλγουόκι Μπακς μετά από την απόκτηση του Ντέιμιαν Λίλαρντ: Το Depth Chart και η νέα ανάγκη

Portland Trail Blazers guard Damian Lillard (0) brings the ball up the court against the Golden State Warriors during the first half of an NBA basketball game in San Francisco, Tuesday, Feb. 28, 2023. (AP Photo/Jeff Chiu)
Portland Trail Blazers guard Damian Lillard (0) brings the ball up the court against the Golden State Warriors during the first half of an NBA basketball game in San Francisco, Tuesday, Feb. 28, 2023. (AP Photo/Jeff Chiu) AP PHOTO/JEFF CHIU

Δείτε πώς διαμορφώνεται το ρόστερ των Μιλγουόκι Μπακς μετά από την απόκτηση του Ντέιμιαν Λίλαρντ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Την ώρα που οι Χιτ κρατούσαν μία... κάποια απόσταση, αλλά ήταν έτοιμοι να πατήσουν ανά πάσα στιγμή το γκάζι για το μεγάλο κόλπο, οι Μπακς έριξαν τη βόμβα της σεζόν στο NBA. Απέκτησαν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και "απάντησαν" στις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο που για ακόμα μία φορά είχε ξεκαθαρίσει ότι θα βρίσκεται στο Μιλγουόκι όσο ο οργανισμός έχει τους ίδιους στόχους με εκείνον. Όσο, δηλαδή, κάνει πρωταθλητισμό χωρίς "εκπτώσεις" και χωρίς περιορισμούς, εντός κι εκτός παρκέ.

Ο Λίλαρντ είχε ξεκαθαρίσει ότι στόχος του ήταν να παίξει στο Μαϊάμι. Δεν ήθελε να πάει ούτε στους Ράπτορς, ούτε στους Μπουλς, προφανώς ούτε στους Μπακς. Για να ολοκληρωθεί, όμως, το trade των τριών ομάδων (Μπλέιζερς, Μπακς, Σανς) είναι προφανές ότι υπήρχαν επαφές των πρωταθλητών του 2021 με τον Dame, για να τον πείσουν ότι στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν θα κυνηγήσει απλώς τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, αλλά πολλούς περισσότερους.

Σε 11 σεζόν στο NBA, όλες με τη φανέλα των Μπλέιζερς, ο Λίλαρντ μετράει 25.2 πόντους (37.2% στο τρίποντο και 89.5% στις βολές), 4.2 ριμπάουντ, 6.7 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 36.3 λεπτά σε 769 αγώνες. Καταπληκτικός σκόρερ, δεν έχει range, μπορεί δηλαδή να σκοράρει από τα 7μ.25, από τα οκτώ, από τα εννέα, από τα δέκα μέτρα, είναι σπουδαίος από τη γραμμή των βολών και στα 33 του έχει ακραίο κίνητρο για να κερδίσει και να αποδείξει ότι δεν είναι απλώς ένας πρωτοκλασάτος μπασκετμπολίστας, αλλά ένας σούπερ σταρ που απλώς δεν βρέθηκε στο σωστό περιβάλλον για να χτίσει τον μύθο του με πορείες στα playoffs.

Το Depth Chart των Μιλγουόκι Μπακς

  • PG: Ντέιμιαν Λίλαρντ, Αντρέ Τζάκσον, Λιντέλ Γουίγκιντον (*), Τάι Τάι Ουάσινγκτον (*)
  • SG: Μαλίκ Μπίσλι, Πατ Κόνατον, Έι Τζέι Γκριν, Ομάρι Μουρ (*)
  • SF: Κρις Μίντλετον, Τζέι Κράουντερ, ΜαρΤζόν Μπότσαμπ
  • PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κρις Λίβινγκστον
  • C: Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις, Ρόμπιν Λόπεζ

* Two-Way Contracts

Στη θεωρία, το ρόστερ των Μπακς δεν έγινε πολύ καλύτερο ή πολύ χειρότερο. Απλώς στο Μιλγουόκι αποφάσισαν ότι έφτασε η στιγμή να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Ο αμυντικογενής Χόλιντεϊ έδωσε τη σκυτάλη σε έναν πολύ καλύτερο σκόρερ, ενώ η θέση του Γκρέισον Άλεν στην αρχική πεντάδα μπορεί να καλυφθεί είτε από τον σουτέρ Μπίσλι, είτε από τον πιο έμπειρο και σκληρό αμυντικό Κράουντερ, είτε ακόμη και από τον Πατ Κόνατον ώστε ο πάγκος να είναι πιο δυνατός.

Όσο για το συμβόλαιο του Λίλαρντ; Ο έμπειρος σκόρερ θα πάρει φέτος 45.64 εκατομμύρια δολάρια, τη σεζόν 2024/25 άλλα 48.79 εκατομμύρια, πριν φτάσει την περίοδο 2025/26 στα 58.55 εκατομμύρια και τη σεζόν 2026/27 (αν κάνει opt-in) στα 63.23 εκατομμύρια.

Πλέον οι Μπακς έχουν και ένα roster spot ανοιχτό. Έχουν ανάγκη ίσως από έναν πόιντ γκαρντ, αν κι ο νέος προπονητής, Έιντριαν Γκρίφιν, έχει καλή άποψη για τον ρούκι Αντρέ Τζάκσον τον οποίο θέλει να στηρίξει. Αξιόλογοι ελεύθεροι παίκτες υπάρχουν ακόμη, αθλητές όπως ο Κέντρικ Ναν που μπορεί να δώσει περισσότερο βάθος στον πάγκο και ονόματα όπως οι Καμ Πέιν, Τζον Γουόλ, Όστιν Ρίβερς, Μπριν Φορμπς, Χαμίντου Ντιάλο, Τέρενς Ντέιβις, Γουίλ Μπάρτον, Τζάστις Γουίνσλοου, Τι Τζέι Γουόρεν, Στάνλι Τζόνσον, Μο Χάρκλες, ΤζαΜάικαλ Γκριν.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ