ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Φενέρμπαχτσε: Το ρόστερ γέμισε επικίνδυνα με μεταγραφές, επιστροφές και επερχόμενο ντεμπούτο

Φενέρμπαχτσε: Το ρόστερ γέμισε επικίνδυνα με μεταγραφές, επιστροφές και επερχόμενο ντεμπούτο
FIBA

Ντόρσεϊ κι Αντετοκούνμπο. Γουίλμπεκιν και Μότλι. Και έρχεται και ο Μπιέλιτσα. Η Φενέρμπαχτσε γέμισε το ρόστερ της και μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν με ασύλληπτο ταλέντο, βάθος και ευελιξία.

Το ξεκίνημά της στη σεζόν 2022/23 ήταν σπουδαίο. Η Φενέρμπαχτσε έδειξε πολύ νωρίς εκπληκτική χημεία, ωστόσο δύο ήταν τα προβλήματα που την εκτροχίασαν.

Οι τραυματισμοί του Σκότι Γουίλμπεκιν και του Τζόναθαν Μότλι, πριν βγει από την εξίσωση και ο Τόνιε Τζεκίρι. Ακολούθησε ένα διάστημα αρκετών εβδομάδων με έντονα σκαμπανεβάσματα, πλέον όμως η ομάδα της Κωσταντινούπολης είναι γεμάτη καθώς πέρα από τις επιστροφές, έκανε και δύο μεταγραφές και περιμένει και ένα ντεμπούτο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης βλέπει την ομάδα του στην 4η θέση της κατάταξης της EuroLeague, δύο νίκες πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και τρεις νίκες πίσω από τον Ολυμπιακό. Η Φενέρμπαχτσε έχει ένα ματς λιγότερο βέβαια, με αποτέλεσμα να έχει και το πλεονέκτημα απέναντι στη Μονακό με την οποία παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Αν θεωρήσουμε φυσικά ότι Παρτίζαν, Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βαλένθια, Ζάλγκιρις Κάουνας (βρίσκονται στις 13 νίκες) έχουν χάσει αρκετό έδαφος για την τετράδα.

Με την προσθήκη του Ντόρσεϊ και του Αντετοκούνμπο, αλλά και με το επερχόμενο ντεμπούτο του Νέμανια Μπιέλιτσα, ο Ιτούδης έχει πλέον ένα σπουδαίο υλικό το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί μαεστρικά για να βρει ισορροπία εν όψει της τελικής ευθείας της κανονικής περιόδου. Κι αυτό γιατί 13 παίκτες μπορούν να θεωρηθούν μέλη του ροτέισον, ενώ οι Μέτετσαν Μπίρσεν, Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, Σέμους Χάζερ, Ισμέτ Άκπιναρ, Σαμέτ Γκεγίκ υπάρχουν ως... ασφάλειες.

Στις θέσεις 1-2, στο σημαντικό ροτέισον, ο Ιτούδης έχει τον Νικ Καλάθη, τον Κάρσεν Έντουαρντς, τον Μελίχ Μαχμούτογλου, τον Σκότι Γουίλμπεκιν, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον Μάρκο Γκούντουριτς. Και φυσικά το ερώτημα είναι ποιοι από τους Καλάθη, Γουίλμπεκιν, Ντόρσεϊ, Γκούντουριτς θα έχουν θέση στην αρχική πεντάδα, καθώς είναι και οι τέσσερις σταρ, με υψηλά συμβόλαια.

Στις θέσεις 3-4 υπάρχουν ο Ντάισον Πιέρ, ο Νάιτζελ Χέιζ και θα μπει και ο Νέμανια Μπιέλιτσα τον οποίο η Φενέρμπαχτσε περιμένει εδώ και αρκετές εβδομάδες, αν όχι εδώ και αρκετούς μήνες.

Στη θέση 5 υπάρχουν οι Τζόναθαν Μότλι, Ντέβιν Μπούκερ, Τόνιε Τζεκίρι, Κώστας Αντετοκούνμπο, με τους δύο πρώτους να μπορούν να παίξουν με την ίδια άνεση και ως πάουερ φόργουορντς.

Οι αγώνες της Φενέρμπαχτσε έως το τέλος της κανονικής περιόδου της EuroLeague: Μακάμπι εκτός, Μπαρτσελόνα εντός, Βαλένθια εκτός, Αρμάνι Μιλάνο εντός, Ζάλγκιρις Κάουνας εντός, Ρεάλ Μαδρίτης εκτός, Μπασκόνια εκτός, Αναντολού Εφές εντός, Ερυθρός Αστέρας εκτός.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ