STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το πρώτο τρίποντο στο ελληνικό πρωτάθλημα μπήκε σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια

Το πρώτο τρίποντο στο ελληνικό πρωτάθλημα μπήκε σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια
EUROKINISSI

Στις 6 Οκτωβρίου 1984 μπήκε το πρώτο τρίποντο στο ελληνικό πρωτάθλημα στο παιχνίδι Πανιώνιος - ΠΑΟΚ από τα χέρια του Νίκου Σταυρόπουλου.

Το μπάσκετ συνεχώς αλλάζει, αναβαθμίζεται και προσφέρει κάθε φορά και κάτι νέο. Στις 6 Οκτωβρίου 1984 ωστόσο, μπήκε το πρώτο τρίποντο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι Πανιώνιος - ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη ο Νίκος Σταυρόπουλος για την ομάδα του Δικεφάλου ήταν εκείνος που σηματοδότησε την εποχή του τριπόντου στην Ελλάδα. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είχε περάσει εύκολα από την έδρα των "Πανθήρων" στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 80-61, με τον Άρη ωστόσο να κερδίζει εκείνη τη χρονιά το πρωτάθλημα.

Μάλιστα εκείνη η σεζόν ήταν η πρώτη που εφαρμόστηκε ο κανονισμός του τριπόντου, πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του στο ΝΒΑ.

Πλέον όποια ομάδα διαθέτει καλό μακρινό σουτ έχει ένα έξτρα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της, όμως σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι εύκολο. Το τρίποντο πλέον έχει καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο αλλάζοντας το άθλημα, με το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει φιλοξενήσει συγκλονιστικούς σουτέρ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ