ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πρώτο ματς του Ουίλκινς στον Παναθηναϊκό

Το πρώτο ματς του Ουίλκινς στον Παναθηναϊκό

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια (1/10/95) ο Ντομινίκ Ουίλκινς αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Α1 (vids)!

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή του μεγάλου Ντομινίκ Ουίλκινς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Αμερικανός στις 1/10/95 έκανε την πρώτη εμφάνιση με το "τριφύλλι", φορώντας το νούμερο "12" στο ματς κόντρα στον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα.

Ο Ουίλκινς στο πρώτο του ματς με τους "πράσινους" πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη δύσκολα με 92-86.

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ ήρθε στη χώρα μας απευθείας από το ΝΒΑ και τους Μπόστον Σέλτικς σε ηλικία 35 ετών για να οδηγήσει την ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στην κορυφή της Ευρώπης (1996 στο φάιναλ-φορ του Παρισιού).

" Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες εκδηλώσεις στο παρελθόν. Ήταν απίστευτο και δεν θα τους απογοητεύσω", ανέφερε αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Ελληνικό για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ντομινίκ Ουίλκινς στον τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα είχε 16 πόντους, ενώ αναδείχτηκε και κορυφαίος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα (σεζόν 1995-96), έχοντας 20.9 πόντους και 7.9 ριμπάουντ ανά αναμέτρηση.

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς εν δράση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ