ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Το - προ δύο μηνών - προφητικό κείμενο Ισπανού δημοσιογράφου για το "αντίο" του Σπανούλη: "Ήταν χαρά μας που υποφέραμε από σένα"

Ο Βασίλης Σπανούλης με αντίπαλο τον Κάρλος Αλοθέν σε αγώνα Ρεάλ - Ολυμπιακός την σεζόν 2020/21
Ο Βασίλης Σπανούλης με αντίπαλο τον Κάρλος Αλοθέν σε αγώνα Ρεάλ - Ολυμπιακός την σεζόν 2020/21 EUROKINISSI

Στις 3 Απριλίου 2021, μετά από τον αγώνα Ρεάλ - Ολυμπιακός, ο Ισπανός δημοσιογράφος Χαβιέρ Ροντρίγκεθ είχε παίξει ρόλο προφήτη, γράφοντας ότι είδε για τελευταία φορά ως παίκτη τον Βασίλη Σπανούλη και είχε αποθεώσει το τοτέμ των "ερυθρόλευκων" σε ένα υπέροχο κείμενο.

Ηταν 2 Απριλίου 2021 όταν η Ρεάλ νίκησε τον Ολυμπιακό με 72-63 για την 33η αγωνιστική της EuroLeague. Μία ημέρα αργότερα (3/4), ο Ισπανός δημοσιογράφος, Χαβιέρ Ροντρίγκεθ, είχε γράψει ένα υπέροχο κείμενο για τον Βασίλη Σπανούλη.

Σε ένα κείμενο που κάτι παραπάνω από 2 μήνες αργότερα μοιάζει προφητικό μετά την ανακοίνωση του Σπανούλη ότι αποσύρεται, ο Ισπανός δημοσιογράφος τα έβαζε με την πανδημία του κορονοϊού. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η πανδημία στέρησε από αυτόν και τους φίλους της Ρεάλ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον ηγέτη των "ερυθρόλευκων" και "να αποτίσουν φόρο τιμής για τελευταία φορά σε έναν από τους παίκτες που φοβήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλον".

Αναλυτικά ο Χαβιέ Ροντρίγκεθ είχε γράψει τότε:

"Υπάρχει η φήμη ότι αυτά είναι τα τελευταία παιχνίδια του Βασίλη Σπανούλη και πως ο παίκτης που έχει δώσει τόσους πονοκεφάλους στη Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο WiZink Center το βράδυ της Παρασκευής.

Καταραμένη πανδημία 1000 φορές, όχι μόνο για τον πόνο που έχεις προκαλέσει και δυστυχώς συνεχίζεις να προκαλείς, αλλά πέρα από αυτό και για τα πράγματα που μας στέρησες, που στέρησες από τους φίλους της Ρεάλ τη δυνατότητα να κάνουν κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα έκαναν με ευχαρίστηση: Να αποτίσουν φόρο τιμής για τελευταία φορά σε έναν από τους παίκτες που φοβήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλον: Τον Βασίλη Σπανούλη.

Το να κάνει κάποιος απολογισμό της καριέρας του Σπανούλη είναι τρελό και δεν θα χαραμίσουμε χρόνο για αυτό. Θέλουμε όμως να θυμόμαστε για πάντα το πρόσωπό του και τις αναμετρήσεις του κόντρα στη Ρεάλ, ειδικά στους τελικούς της EuroLeague.

Η πρώτη μάχη, τον Μάιο του 2013 στο Λονδίνο, εκεί που Ρεάλ και Ολυμπιακός συναντήθηκαν με ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχροον για την Ρεάλ, όπου ο τίτλος έμοιαζε να πετάει για την πρωτεύουσα της Ισπανίας. Αλλά όχι... ¨Επρεπε να δούμε τον "Kill Bill" να είναι ο ηγέτης της ομάδας του, τον βασικό λόγο που γύρισε ο διακόπτης να γυρίσει και ο Ολυμπιακός να κατακτήσει τον τίτλο, υποχρεώνοντας τη Ρεάλ να περιμένει άλλα δυο χρόνια.

Ήταν τον Μάιο του 2015, στην Μαδρίτη, όταν επιτέλους ήρθε η ώρα της εκδίκησης, νιώθοντας όμως στον αέρα τον φόβο επειδή ήταν εκεί ο Σπανούλης και μπορεί πάντα να σημειώσει το τελευταίο καλάθι και δεν θα τα παρατήσει. Αλλά όχι, εκείνη την χρονιά ο τίτλος ανήκε στην Ρεάλ, όμως ο Σπανούλης συνέχισε να γιγαντώνει τον θρύλο του τα επόμενα χρόνια.

Τώρα, τον Απρίλιο του 2021, ήλθε στη Μαδρίτη για τελευταία φορά, άφησε ψήγματα της ποιότητάς του ως παίκτης, δεν έχασε ποτέ το σοβαρό πρόσωπο που είχε στην τεράστια καριέρα του, δέχτηκε ακόμα και τάπα από έναν ακόμα παλιό συνοδοιπόρο στο πεδίο της μάχης, τον Φελίπε Ρέγιες. Το μόνο που έλειψε όταν ο Μπαρτζώκας τον πέρασε στον πάγκο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν ένα δυνατό χειροκρότημα από τον κόσμο, που κανονικά θα γέμιζε το γήπεδο.

Είναι μία ντροπή που θα κουβαλάμε για πάντα! Σε ευχαριστώ για όλα αγαπημένε μου αντίπαλε. Ήταν χαρά μας που υποφέραμε από εσένα"

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ