STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το παράπονο του Αταμάν και γιατί ήταν μονόδρομος για τον ΕΣΑΚΕ να βάλει το Παναθηναϊκός - Άρης Δευτέρα στις 17:00

12/10/2023 Panathinaikos Vs Bayern Munich for Turkish Airlines Euroleague season 2023-24 in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
12/10/2023 Panathinaikos Vs Bayern Munich for Turkish Airlines Euroleague season 2023-24 in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Εργκίν Αταμάν βράζει με τον προγραμματισμό του ΕΣΑΚΕ, ωστόσο οι συγκυρίες δεν επέτρεψαν διαφορετική διαχείριση της κατάστασης. Το SPORT24 εξηγεί πώς αποφασίστηκε να διεξαχθεί το Παναθηναϊκός AKTOR - Άρης Δευτέρα στις 17:00.

Ποιος είδε το βράδυ της Δευτέρας (5/2) τον Εργκίν Αταμάν και δεν τον φοβήθηκε... Ο Τούρκος προπονητής ήταν έξαλλος μετά από την εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR από τον Άρη για τη 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, επειδή ο ΕΣΑΚΕ έβαλε την αναμέτρηση στις 17:00 εργάσιμης ημέρας και όχι αργότερα ώστε και οι αθλητές του να έχουν έξτρα ώρες αποθεραπείας/προετοιμασίας, αλλά και να μπορεί να πάει περισσότερος κόσμος στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Ο Αταμάν έχει σταθεί πολλάκις στη σημασία της παρουσίας των οπαδών του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, δεν θέλει να παίζει μπροστά σε άδειες εξέδρες, ρώτησε τους δημοσιογράφους σε ποια λίγκα και σε ποια χώρα γίνονται ματς στις 17:00 της Δευτέρας και μίλησε με μεγάλη ένταση που ίσως είχε μεγεθυνθεί από την κακή εικόνα της ομάδας του απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και τον ΕΣΑΚΕ για την ημέρα και για την ώρα του μεταξύ τους αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να μη θέλει να παίξει Κυριακή επειδή είχε παλέψει με τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας από τις 20:00 έως τις 22:00 της περασμένης Παρασκευής (3/2) και στη συνέχεια είχε το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα και τον Άρη να μη θέλει να παίξει Δευτέρα επειδή την Τετάρτη στις 20:00 θα υποδεχθεί στο Αλεξάνδρειο την Τρέντο για την 18η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του EuroCup. Ματς που ενδέχεται να του δώσει την τέταρτη θέση και το αβαντάζ έδρας στο TOP-16 της διοργάνωσης, αν αύριο (6/2) η Μπουργκ νικήσει την Ουλμ.

Οι παράγοντες του Άρη προτιμούσαν να παίξουν Κυριακή, ειδικά από τη στιγμή που η Τρέντο (καίγεται για νίκη) βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και προετοιμάζεται/ξεκουράζεται για τον τελικό επιβίωσής της στη διοργάνωση. Έτσι, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να ορίσει το Παναθηναϊκός - Άρης στις 17:00, ώστε να υπάρχει διάστημα 48 ωρών μετά από τον αγώνα των πράσινων με τη Ζάλγκιρις και πριν από τον αγώνα των κιτρινόμαυρων με την Τρέντο.

Σίγουρα το "Δευτέρα στις 17:00" δεν είναι ιδανικό για ομάδες και θεατές (κυρίως για τον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει τους αγώνες από κοντά αλλά είτε εργάζεται, είτε έχει άλλες υποχρεώσεις), ωστόσο αυτή ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση εξαιτίας των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν. Γι' αυτό και έγινε επιτροπή για την υπόθεση, με τον ΕΣΑΚΕ να προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή σε μία σεζόν που εξελίσσεται ονειρικά, με ανταγωνισμό και γεμάτα γήπεδα.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ