NBA

Το παρανοϊκό σενάριο των Λέικερς που μπορεί να γκρεμίσει το NBA

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς © 2022 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Και Ίρβινγκ και Ντουράντ στο Λος Άντζελες; Και όμως, οι Λέικερς το σκέφτονται και θα το προσπαθήσουν, προσφέροντας στους Νετς τον Γουέστμπρουκ και τον Ντέιβις.

Η απαίτηση του Κέβιν Ντουράντ να αποχωρήσει από τους Νετς είναι δεδομένη. Δεν έχει αλλάξει κάτι τις τελευταίες ημέρες και δεν πρόκειται η στάση του να διαφοροποιηθεί. Ο KD θέλει να παίξει στους Σανς, στους Χιτ ή σε άλλη ομάδα πρωταθλητισμού, ωστόσο ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γουίντχορστ μίλησε δημόσια γι' αυτό που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες ως φήμη, ως τρελό σενάριο, ως μια παρανοϊκή σκέψη, για να βάλει φωτιά σε όλο το NBA.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό το σενάριο, οι Λέικερς θέλουν να πάρουν πακέτο τους Καϊρί Ίρβινγκ - Κέβιν Ντουράντ από τους Νετς. Για να γίνει αυτό, βέβαια, θα πρέπει να προσφέρουν τους Ράσελ Γουέστμπρουκ - Άντονι Ντέιβις, εννοείται πως θα το κάνουν, σίγουρα όμως στο Μπρούκλιν θα ζητήσουν και κάτι παραπάνω, draft picks και κάποιον νεαρό για το μέλλον. Τα συμβόλαια σχεδόν ματσάρονται (Ίρβινγκ - Ντουράντ θα πάρουν 81 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν 2022/23, ενώ Γουέστμπρουκ - Ντέιβις θα πάρουν 85), οπότε αυτή δείχνει μια καλή βάση για να υπάρξει έστω μια συζήτηση, έστω μια αρχική διαπραγμάτευση.

Η λογική λέει πως οι Νετς θα προσπαθήσουν να στείλουν Ίρβινγκ και Ντουράντ στη Δύση, οπότε τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι, οι Λέικερς έχουν καλές πιθανότητες. Από την άλλη, οι Γουέστμπρουκ - Ντέιβις, δίπλα στους Μπεν Σίμονς - Νικ Κλάξτον έχουν το ταλέντο για να κρατήσουν την ομάδα του Μπρούκλιν ψηλά στην Ανατολή και ίσως και κοντά στην ελίτ της περιφέρειας. Το ερώτημα είναι αν ο GM των Νετς, Σον Μαρκς, μπορεί να βρει κάτι περισσότερο και τι ακριβώς ψάχνει, μετά από την ανταλλαγή που έστειλε τον Ρουντί Γκομπέρ από τους Τζαζ στους Τίμπεργουλβς για πέντε παίκτες και τέσσερα draft picks πρώτων γύρων.

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ