NBA

Το NBA τιμώρησε τον Τζα Μοράντ με αποκλεισμό 8 αγώνων

Το NBA τιμώρησε τον Τζα Μοράντ με αποκλεισμό 8 αγώνων
AP PHOTO/BRANDON DILL

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά για τον Τζα Μοράντ, που θα χάσει την αμοιβή του και τη συμμετοχή του σε 8 παιχνίδια, μετά από τα ελαφρυντικά αποτελέσματα της έρευνας του NBA και τη συνάντησή του με τον Άνταμ Σίλβερ.

Στα μαλακά έπεσε ο Τζα Μοράντ μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που έκανε το NBA, αφότου ο Αμερικανός γκαρντ των Γκρίζλις επέδειξε ένα όπλο σε live στο Instagram.

Τα αποτελέσματα από την έρευνα της Λίγκας έδειξαν ότι ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν άνηκε στον 23χρονο περιφερειακό, ούτε ήταν εκείνος που το έφερε στο κλαμπ. Η έρευνα επίσης δεν διαπίστωσε ότι ο Μοράντ κατείχε το όπλο ενώ ταξίδευε με την ομάδα ή σε οποιαδήποτε εγκατάσταση του NBA και οι αρχές του Κολοράντο δεν βρήκαν επαρκή λόγο για να τον κατηγορήσουν για έγκλημα.

Μετά από το συγκεκριμένο πόρισμα, το NBA αποφάσισε να τιμωρήσει τον Τζα Μοράντ με αποκλεισμό 8 αγώνων, για τους οποίους δεν θα πληρωθεί από την ομάδα του. Κάπως έτσι, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο παρκέ στις 20 Μαρτίου κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, αλλά αυτό είναι δύσκολο να συμβεί τότε, αφού το διάστημα που βρέθηκε σε ειδικό πρόγραμμα στη Φλόριντα απείχε από τις προπονήσεις και θα χρειαστεί κάποιες ημέρες ακόμα για να επανέλθει σε αγωνιστικό ρυθμό.

Πριν από την ανακοίνωση της ποινής, ο Μοράντ είχε και μία κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κομισάριο της Λίγκας, τον Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος ανέφερε:

"Η συμπεριφορά του Τζα ήταν ανεύθυνη, απερίσκεπτη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη. Έχει επίσης σοβαρές συνέπειες δεδομένης της τεράστιας παρακολούθησης και επιρροής του, ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών θαυμαστών που τον προσέχουν. Έχει εκφράσει ειλικρινή μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του.

Ο Τζα μου έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι έχει μάθει από αυτό το περιστατικό και ότι κατανοεί πως οι υποχρεώσεις και η ευθύνη του απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις και στην ευρύτερη κοινότητα του NBA εκτείνονται πολύ πέρα από το παιχνίδι του στο γήπεδο".

TAGS NBA ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ