ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το μπασκετικό πρόγραμμα της ημέρας: Κόντρα στην Τσεχία η Εθνική για το εισιτήριο που θα τη στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Λαρεντζάκης και Μήτογλου στο Προολυμπιακό τουρνουά
Οι Λαρεντζάκης και Μήτογλου στο Προολυμπιακό τουρνουά EUROKINISSI

Τα ξημερώματα της Δευτέρας η Εθνική ομάδα θα δώσει το πιο σημαντικό της παιχνίδι επί καναδικού εδάφους κόντρα στην Τσεχία (5/7, 02:05, ΕΡΤ3) με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Λίγες ώρες μετά την σπουδαία της νίκη κόντρα στην Τουρκία στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, η Εθνική μας καλείται να δώσει άλλο ένα ματς ζωής και θανάτου αυτή τη φορά κόντρα στην Τσεχία (5/7, 02:05, ΕΡΤ3), με έπαθλο το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι διεθνείς του Ρικ Πιτίνο ήταν απολαυστικοί κόντρα στους Τούρκους, τους οποίους διέλυσαν με 81-63 και έκλεισαν την θέση τους στο μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού της Βικτόρια εκεί όπου θα βρουν μπροστά τους την Τσεχία των Βέσελι και Σατοράνσκι. Από την άλλη οι Τσέχοι έκαναν την υπέρβαση κερδίζοντας τον οικοδεσπότη Καναδά στην παράταση, δείχνοντας έτσι πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Και οι δύο ομάδες κατέλαβαν την δεύτερη θέση στον όμιλό τους γεγονός που αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σημασία καθώς έχουν μείνει οι δυο τους να διεκδικούν τη μία και μοναδική νίκη που θα τους στείλει στο Τόκιο.

Στους τελικούς που θα διεξαχθούν σε Σπλιτ, Βελιγράδι και Κάουνας, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία (4/7, 20:30), η Σερβία την Ιταλία (4/7, 21:30) και η Λιθουανία τη Σλοβενία (4/7, 19:30). Ο νικητής των ζευγαριών αυτών, μαζί με τον νικητή του Τσεχία - Ελλάδα, θα πάρουν τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών στο Προολυμπιακό τουρνουά:

Group Κάουνας

Κυριακή 4 Ιουλίου

  • 19:30 Λιθουανία - Σλοβενία

Group Σπλιτ

Κυριακή 4 Ιουλίου

  • 20:30 Γερμανία - Βραζιλία

Group Βελιγραδίου

Κυριακή 4 Ιουλίου

  • 21:30 Σερβία - Ιταλία

Group Βικτόριας

Δευτέρα 5 Ιουλίου

  • 02:05 Τουρκία - Ελλάδα (ΕΡΤ3)
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ