EUROLEAGUE

"Το μπάσκετ δεν είναι πάντα θέμα ζωής ή θανάτου"

"Το μπάσκετ δεν είναι πάντα θέμα ζωής ή θανάτου"

Η ιστορία του Μπρεντ Πέτγουεϊ από τη Τζόρτζια στον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό είναι όσο ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη του για το μπάσκετ. Ακούστε τον να μιλά για όσα έχει ζήσει έως τώρα και αυτά που έρχονται (video).

Από την πόλη Warner Robins της Georgia, στην Αθήνα της Ελλάδας και από τους Harlem Globetrotters στον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό. Την ιστορία του Μπρέντον ΛαΤζέιμς Πέτγουεϊ τη λέτε και ενδιαφέρουσα. Αν διαφωνείτε, κάντε ένα κόπο και δείτε τι του ετοίμασε το Weekly Show της Euroleague,... για να αναθεωρήσετε.

Το video που του ετοίμασαν οι υπεύθυνοι ξεκίνησε με το σόου του Air Georgia, στο περυσινό All Star Game. " Με κάποιον τρόπο έμαθαν πως γνωρίζω τους στίχους ενός ελληνικού τραγουδιού. μου ζήτησαν να το τραγουδήσω, ήταν All Star Game, δεν ήταν κάτι σοβαρό, μπορούσα να διασκεδάσω λίγο και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να παρουσιάσω ένα σόου που οι Αμερικανοί μπορούν να προσθέσω στην ελληνική κουλτούρα. Προσπαθούσα να κάνω ό,τι μπορούσα. Μετά, στα καρφώματα ήταν κάτι που κάνω πάντα. Το τραγούδι είναι κάτι που κάνω στο ντους και έγινε τρόπος για να κάνω το παιχνίδι διασκεδαστικό για όλους".

Στο μυαλό του 28χρονου πάουερ φόργουορντ, τα σπορ κάνουν καλό. Γενικά. " Ο αθλητισμός γενικά μπορεί να πάρει το μυαλό των ανθρώπων από τα άσχημα που ζουν, από τα όποια προβλήματα, από τις άβολες καταστάσεις. Τους δίνει κάτι άλλο να σκεφτούν. Τους αφαιρεί το άγχος, ακόμα και αν είναι για μια, δυο ώρες". Παρεμπιπτόντως, εκείνος ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να... διευκολύνει την όλη κατάσταση, όπως μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί.

Πέραν από αντιπερισπασμός, το μπάσκετ είναι καθαρή περίπτωση διασκέδασης και σε αυτό το επίπεδο υπάρχει μια ομάδα που κυριαρχεί όλων. Οι Harlem Globetrotters. " Συνήθιζα να τους παρακολουθώ όταν ήμουν μικρός και το θέαμα με συνεπήρε. Μου άρεσε πολύ να βλέπω αυτούς τους τύπους να παίζουν μπάσκετ, κάτι που αγαπώ και παράλληλα να διασκεδάζουν με τη ψυχή τους, να κάνουν πλάκες με τους αντιπάλους τους. Δίχως αμφιβολία, ήταν ένα όνειρο μου να γίνω μέλος τους" το οποίο έγινε πραγματικότητα μετά το τέλος της σεζόν 2009-2010, την οποία πέρασε στη Γαλλία (βλ. Βισί).

" Αποφάσισα να δοκιμάσω αυτό που μου άρεσε και μπορώ να πω ότι ήταν εκπληκτική η εμπειρία. Για έναν χρόνο ταξιδέψαμε παντού, είδα μέρη που δεν περίμενα ποτέ να δω, γνώρισα κουλτούρες που με εντυπωσίασαν. Ήταν πάρα πολύ ωραία, αλλά στο τέλος κατάλαβα πως μου έλειπε το ανταγωνιστικό κομμάτι του μπάσκετ. Έπρεπε να επιστρέψω".

Η εμπειρία ωστόσο, ως Thunder με τους Globetrotters του άνοιξε τους ορίζοντες και του δίδαξε πως στο τέλος της ημέρας το μπάσκετ είναι πάντα ένα παιχνίδι και πρέπει να εκλαμβάνεται (να βιώνεται) ως τέτοιο.

"Το μπάσκετ δεν είναι πάντα θέμα ζωής ή θανάτου. Είναι χρήσιμο να ξέρεις να διασκεδάζεις, ενώ ασχολείσαι με αυτό. Εκεί έξω υπάρχουν πολλά πιο σοβαρά και σημαντικά πράγματα από ένα παιχνίδι μπάσκετ". Την ίδια ώρα, μέσω της ενασχόλησης του με το σπορ έγινε πιο ώριμος άνθρωπος, έμαθε να ωθεί τον εαυτό του να ξεπερνά τα προσωπικά του όρια, να προκαλεί τον εαυτό του, πριν τον προκαλέσουν οι αντίπαλοι. " Παίζεις μπάσκετ και κάποιοι σου λένε πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Εσύ δουλεύεις πάνω σε αυτό και τους βγάζεις ψεύτες. Το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή. Σου λένε "δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά", αλλά θες να τους δείξεις ότι έχουν άδικο. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό "χτίσει" τέτοιες συμπεριφορές μέσα σου".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ