EUROLEAGUE

Το καλύτερο κόντρα στη Φενέρ...

Το καλύτερο κόντρα στη Φενέρ...
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ πραγματοποίησε το καλύτερο του φετινό ματς στην Euroleague. Το Euroleague greece αναλύει...

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του παιχνίδι στο Top-16 της Euroleague αντιμετώπισε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Φενέρμπαχτσε, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα με 95-82 και πραγματοποιώντας παράλληλα την καλύτερη του φετινή εμφάνιση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με βάση το PIR (Performance Index Rating).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συγκέντρωσαν 119 βαθμούς και ξεπέρασαν τους 115 που είχαν στην εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία (105-103). Το Euroleague Greece στο πλαίσιο της νέας αναμέτρησης των δύο, αυτή την φορά για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης θυμίζει το παιχνίδι και τα στατιστικά των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός είχε 13/18 βολές (72,2%), 23/36 δίποντα (63,9%) και 12/28 τρίποντα (42,9%). Παράλληλα, οι "ερυθρόλευκοι" μάζεψαν 32 ριμπάουντ, ενώ μοίρασαν και 20 ασίστ. Τέλος, είχαν 5 κλεψίματα και μόλις 4 λάθη. Ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση με 28 πόντους και 6/7 βολές, 5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 9 ριμπάουντ.

Άξιος συμπαραστάτης και ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους με 0/1 βολές, 6/9 δίποντα και 3/7 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 5 ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα, ο Ματ Λοτζέσκι είχε 14 πόντους, ο Πρίντεζης 12, ο Μάντζαρης 9, ο Σίμονς 5, ο Ντάνστον 4 και ο Σλούκας 2.

Στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι Τούρκοι είχαν 85 βαθμούς, με τον Εμίρ Πρέλτζιτς να έχει 17 πόντους σε 30 λεπτά χρόνου συμμετοχής και τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να προσθέτει 16. Ο Λούκα Ζόριτς είχε 13 και ο Νεμάνια μπιέλιτσα σημείωσε 11 πόντους σε 23 λεπτά. Τέλος, ο Γκάσπερ Βίντμαρ είχε 8 πόξντους, ο Λίνας Κλέιζα 7, ο Μελίχ Μαχμούτογλου 6 πόντους και ο Μπο ΜακΚάλεμπ 4 σε 21 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Εκτός από τη Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός στην ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία είχε 35 βαθμούς στη PIR, ενώ στην ήττα από τη Μπαρτσελόνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχε 76. Στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα στη Βασκονία είχε 98 και στη νίκη κόντρα στη Μάλαγα με 73-55 συγκέντρωσε 83 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Όσον αφορά, τη νίκη απέναντι στην Εφές οι "ερυθρόλευκοι" συγκέντρωσαν 102 και στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είχαν 60. Αυτά, όσον αφορά τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στο Τop-16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στην πρώτη φάση η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε: Απέναντι στη Μάλαγα στην πρεμιέρα του στην Euroleague είχε 73, ενώ στη συνέχεια απέναντι στη Γαλατάσαραϊ για την δεύτερη αγωνιστική του πρώτου γύρου είχε 82.

Κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τελείωσε το παιχνίδι με 106 βαθμούς, ενώ με την Σιένα στην ιταλία είχε 60. Απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα στη δύσκολη νίκη με 79-77 είχε 99 και με τη Μάλαγα στην Ισπανία στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου είχε 86.

Με την Γαλατάσαραϊ είχε 74 και με τη Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία στο θετικό αποτέλεσμα με 105-103 είχε 115. Κόντρα στη Σιένα στη νίκη με 78-73, είχε 97 και με την Ζιελόνα Γκόρα εκτός έδρας συγκέντρωσε 103.

Από εκεί και πέρα, να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός μετράει στον όμιλο του Top-16 ρεκόρ 4-3, καθώς επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα, ενώ νίκησε και τις Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια, τη Μάλαγα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως και την Αναντόλου Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου. Η Φενέρμπαχτσε, από την πλευρά της έχει ρεκόρ 3-4. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν άσχημα τις υποχρεώσεις τους στην δεύτερη φάση, αφού μέτρησαν τρεις διαδοχικές ήττες από τους Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Ουνικάχα Μάλαγα.

Στη συνέχεια επικράτησαν του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη, ηττήθηκε από τη φορμαρισμένη Αρμάνι Μιλάνο και πλέον μετράνε δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα και την Αναντολού Εφές στον τουρκικό "εμφύλλιο" την προηγούμενη αγωνιστική.

Δείτε video από τις αναμετρήσεις της Φενέρμπαχτσε:

Δείτε video από τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ