ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Το fairplay της χρονιάς από τον Γιάννη Μπουρούση: "Ένιωσα τύψεις και αστόχησα"

Το fairplay της χρονιάς από τον Γιάννη Μπουρούση: "Ένιωσα τύψεις και αστόχησα"

Η χθεσινή γεμάτη ατζέντα του Γιάννη Μπουρούση εκτός από την Εθνική και τον αγώνα της Καρδίτσας περιελάμβανε και ένα μάθημα fair play, σε μια σκηνή στη Νέα Ερυθραία την οποία διηγείται ο ίδιος στον Βασίλη Σκουντή.

Είναι σαν εκείνο τον παλιό γρίφο στον οποίο ετίθετο το ερώτημα πόσα ελεφαντάκια μπορούν να χωρέσουν σε ένα Volkswagen. Με την ίδια λογική, λοιπόν, τολμώ κι εγώ να ρωτήσω πόσα κομμάτια μπορεί να γίνει ένας παίκτης και μάλιστα την ημέρα ενός αγώνα, που αρχίζει κιόλας στις πέντε το απόγευμα...

Η ερώτηση έχει απάντηση και τη γράφω όπως ακριβώς του το είπα πριν από λίγη ώρα...

Μέγας είσαι Γιάννη Μπουρούση και θαυμαστά τα έργα σου! Εκτός όλων των άλλων ταλάντων του, λοιπόν, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας έχει άλλο ένα χάρισμα....

Ποιό είναι αυτό; Μπορεί να διακτινίζεται!

Η ατζέντα του χθες περιελάμβανε πλείστες όσες δραστηριότητες: δραστηριότητες και όχι σώνει και καλά υποχρεώσεις, διότι τις μεν δεύτερες τις εκπληρώνεις επειδή πρέπει, τις δε πρώτες διότι τις γουστάρεις!

Στα Άνω Λιόσια με τους θρύλους

Στην αρχή, λοιπόν, ο "Μπουρουσάγκα" εμφανίσθηκε στο κλειστό γήπεδο των Άνω Λιοσίων όπου παρουσιάσθηκε επισήμως η συνεργασία της ΕΟΚ με τον ΟΠΑΠ..

Παρεμπιπτόντως αυτή η εκδήλωση εξελίχθηκε σε ένα reunion θρύλων του ελληνικού μπάσκετ από το οποίο προφανώς ο Μπουρούσης δεν θα μπορούσε να λείπει..

Από εκεί ο Γιάννης τράβηξε γραμμή για το Μαρούσι και έσκασε μύτη στο ξενοδοχείο Civitel, όπου έχει καταλύσει η Εθνική ομάδα για την προετοιμασία της ενόψει του αυριανού αγώνα με την Τουρκία.

Μαζί με την Εθνική στην Πόλη

Και όχι μόνο πήγε, αλλά θέλησε να πει κιόλας δυο κουβέντες στα μέλη της ομάδας.

Τι τους είπε; "Όχι τίποτε φοβερό. Τους επισήμανα, αν και το ξέρουν καλά όλοι, πόσο σπουδαίο είναι να εκπροσωπούν την πατρίδα μας και τους έβαλα στην πρίζα για να νικήσουν, ώστε να ευχαριστηθώ το ταξίδι που θα κάνω μαζί τους".

Εδώ λοιπόν προκύπτει η είδηση, καθόσον ο σέντερ της Καρδίτσας θα παίξει το Σάββατο (στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α2) κόντρα στο Παγκράτι και την Κυριακή θα πάρει το αεροπλάνο προς Κωνσταντινούπολη μεριά!

"Αποφάσισα να πάω μια βόλτα μέχρι εκεί, αφού έχω καιρό να ταξιδέψω στο εξωτερικό και μου έχει λείψει όλη αυτή η διαδικασία της αποστολής για έναν αγώνα. Δεν θα παίξω βεβαίως, αλλά θέλω να συμπαρασταθώ στα παιδιά" εξηγεί...

Βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο!

Αφού λοιπόν τακτοποίησε τις εθνικές υποθέσεις του, ο Γιάννης αφοσιώθηκε στις κατ’ εξοχήν πατριωτικές: τις καρδιτσιώτικες, εννοώ, καθώς ακολουθούσε ο αγώνας της Α2 με τον Πανερυθραϊκό στο γήπεδο «Στέλιος Καλαϊτζής» της Ερυθραίας.

Τον πέτυχα εκεί, καθώς πέρασα μια βόλτα , στη διάρκεια της προθέρμανσης για να τον χαιρετήσω μαζί με τον Δημήτρη Βεργίνη, τον Νίκο Κακλαμάνο και τον (πρόεδρο) Χρήστο Δεληγιάννη, έφυγα διότι είχα δουλειά στο γραφείο κι ακόμα βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο!

Σοβαρολογώ, διότι που να φανταζόμουν τι θα έκανε ο Μπουρούσης σε αυτό τον αγώνα, αλλά τουλάχιστον το έμαθα ακαριαία.

Ας είναι καλά ο γιος μου που παίζει στην ομάδα παμπαίδων του Πανερυθραϊκού, βρισκόταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το ματς και μου τηλεφώνησε εντυπωσιασμένος για να μου πει τα καθέκαστα.

"Μπαμπά, ο φίλος σου ο Μπουρούσης έχασε επίτηδες μια ελεύθερη βολή για να συμπαρασταθεί στον κόουτς Χουχουλή"!

Τι ακριβώς συνέβη εξήμισι λεπτά πριν από τη λήξη του ματς στο οποίο η Καρδίτσα επιβλήθηκε με 85-75; Ζήτησα από τον ίδιο τον Μπουρούση να μου διηγηθεί τα διατρέξαντα...

Ένιωθα τύψεις και αστόχησα

"Σε μια φάση άπλωσα το πόδι μου για να σταματήσω μια πάσα (ΣΣ: του Γκαβασιάδη προς τον Καμπουρίδη) και βγήκε άουτ. Οι διαιτητές δεν είδαν ότι η μπάλα βγήκε από το πόδι μου, αν και εγώ σήκωσα το χέρι μου για να τους ενημερώσω.

Ο κόουτς του Πανερυθραϊκού διαμαρτυρήθηκε και δέχθηκε τεχνική ποινή, αλλά εγώ ένιωθα τύψεις. Μάλιστα λίγο μετά αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή. Πήγα λοιπόν να εκτελέσω την ελεύθερη βολή και αστόχησα επίτηδες".

Οι θεατές χειροκρότησαν τον Μπουρούση για την σκόπιμη ατζαμοσύνη του που φανέρωνε το αθλητικό πνεύμα, ωστόσο υπόθεση βεβαίως είχε και συνέχεια, που είναι όντως ευτράπελη.

Κι αυτή η ρουφιάνα μπήκε

Δίνω πάλι τον λόγο στον Γιάννη.

"Στην επαναφορά δεν θυμάμαι ποιος συμπαίκτης μου μου έδωσε την μπάλα και εγώ ήθελα να την ξεφορτωθώ. Σούταρα λοιπόν ένα step back τρίποντο και αυτή η... ρουφιάνα πήγε καρφί μέσα στο καλάθι"!

"Ρίχτο έξω Δημητριάδη"

Γελώ τώρα που το γράφω, αλλά αν τυχόν το ματς, εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα του Πανερυθραικού μεταδιδόταν και αμπό κάποιον ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό, ο σπίκερ ασφαλώς θα μπορούσε να μιμηθεί τον Σωτήρη Γεωργούντζο...

Τι έκανε ο εκ Καλαμών ορμώμενος συνάδελφος;

Σε μια επική στιγμή, στον αγώνα Καλαμάτα-Αχαϊκή, όταν ο διαιτητής καταλόγισε ένα... πέτσινο πέναλτι υπέρ του Χαρίτου, άρχισε να ωρύεται από το μικρόφωνο...

"Ρίχτο έξω Δημητριάδη, ρίχτο έξω Δημητριάδη"

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ