NCAA

Το Αϊόνα του Πιτίνο προκρίθηκε στο τελικό τουρνουά του NCAA

Ο Ρικ Πιτίνο πανηγυρίζει όντας προπονητής του Αϊόνα
Ο Ρικ Πιτίνο πανηγυρίζει όντας προπονητής του Αϊόνα Ⓒ 2021 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Το Αϊόνα του Ρικ Πιτίνο κατέκτησε τον τίτλο στην περιφέρεια MAAC και προκρίθηκε στο τελικό τουρνουά του NCAA, βοηθώντας τον βετεράνο τεχνικό να γράψει ιστορία.

Ο Ρικ Πιτίνο θα δώσει έπειτα από χρόνια ξανά το παρών στο τελικό τουρνουά του NCAA, αφού το Αϊόνα, στο οποίο είναι προπονητής, επιβλήθηκε με 60-51 του Φάρφιλντ και κατέκτησε τον τίτλο στην περιφέρεια MAAC, αποκτώντας αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής στην "March Madness".

Πλέον ο Πιτίνο είναι μόλις ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του NCAA που θα καθίσει στον πάγκο 5ου διαφορετικού κολεγίου στο τελικό τουρνουά, μετά τους Λον Κρούγκερ και Τάμπι Σμιθ. Ο Πιτίνο τα έχει καταφέρει έχοντας καθίσει στον πάγκο του Μπόστον, του Πρόβιντενς, του Κεντάκι, του Λούιβιλ και (πλέον) του Αϊόνα.

Η συγκεκριμένη πρόκριση αποτελεί την απόλυτη δικαίωση για το Κολέγιο του βετεράνου τεχνικού, αφού το Αϊόνα ταλαιπωρήθηκε πολύ όλη την σεζόν, μπαίνοντας τρεις φορές σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, έχοντας μεταξύ άλλων μία παύση αγώνων για 57 ημέρες! Τίποτα από αυτά όμως δεν είχε σημασία στο τέλος, με το Αϊόνα να βρίσκεται ξανά σε τελικό τουρνουά, βοηθώντας τον Ρικ Πιτίνο να γράψει την δική του ιστορία εξιλέωσης έπειτα από τον εξοστρακισμό του από το NCAA πριν μερικά χρόνια

Photo Credits: ⓒ 2021 Matt Slocum/ Associated Press

TAGS NCAA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ