EUROLEAGUE

Τι ισχύει με τις άδειες στην Euroleague

Τι ισχύει με τις άδειες στην Euroleague

Οι σκέψεις της Euroleague Basketball αφορούν το Financial Fair Play από τη σεζόν 2015-16. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες των ομάδων ενημερώθηκαν για τον τρόπο που πλέον θα διανέμονται οι άδειες συμμετοχής.

Η διοργανώτρια αρχή έθεσε επί τάπητος το ζήτημα επιβολής ελέγχου των ομάδων που συμμετέχουν στον θεσμό ώστε να σταματήσει η αλόγιστη σπατάλη σε συμβόλαια παικτών, εις βάρος της οικονομικής υγείας του οργανισμού.

Παράλληλα, η Euroleague Basketball ενημέρωσε για τον τρόπο που θα διανέμονται οι άδειες συμμετοχής. Τι θα ισχύει στο άμεσο μέλλον; Κατ' αρχάς, περιορίζονται οι άδειες τύπου Α σε μάξιμουν τρεις ανά χώρα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Ισπανία δεν μπορεί να έχει τέσσερις εγγυημένες θέσεις στη διοργάνωση, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά τις άδειες τύπου Β, αυτές θα μοιράζονται ως εξής: 2 στην Αδριατική Λίγκα και από 1 στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Ισπανία και την Τουρκία. Η Euroleague Basketball θα διανέμει μία wild card ανά σεζόν ενώ ο νικητής του EuroCup θα εξασφαλίζει άδεια τύπου Γ, που συνεπάγεται δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη Euroleague.

Με το πέρας της σεζόν 2014-15 θα επανεξεταστεί η λίστα των ομάδων που διαθέτουν άδεια τύπου Α.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ