EUROLEAGUE

Θέμα χρόνου η ομάδα του Ντουμπάι στη EuroLeague: Ο προπονητής, η δεύτερη διοργάνωση και το 20ο μέλος

A jet ski races around in a circle as the Dubai Marina is seen in the background in Dubai, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Jon Gambrell)
A jet ski races around in a circle as the Dubai Marina is seen in the background in Dubai, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Jon Gambrell) AP PHOTO/JON GAMBRELL

Το συντομότερο δυνατό θέλουν οι (περισσότερες) ομάδες της EuroLeague το Ντουμπάι στη διοργάνωση, με την Παρί να είναι αυτή που θα ακολουθήσει. Τον Πέσιτς σκέφτονται για τη θέση του προπονητή στα ΗΑΕ.

Η φήμη υπάρχει εδώ και καιρό, πλέον όμως φαίνεται πως η είσοδος του Ντουμπάι στη EuroLeague δεν είναι απλώς θέμα χρόνου, αλλά κάτι που οι μέτοχοι της διοργάνωσης θέλουν κιόλας να επισπευσθεί.

Η ομάδα της πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα γίνει το 19ο μέλος της EuroLeague, στην οποία θα ρίξει δεκάδες εκατομμύρια με τη μορφή χορηγίας. Εκτός αυτού θα αναλάβει και τη διοργάνωση Final Four, ενδεχομένως και για σερί σεζόν, με τις αντιρρήσεις ομάδων της Ισπανίας να παραμένουν, αλλά να μην είναι αρκετές για να χαλάσουν το deal.

Σύμφωνα μάλιστα με το encestando, ο άνθρωπος που τρέχει το project Ντουμπάι, ο Ντέγιαν Καμανιάσεβιτς, έχει αποφασίσει πως προπονητής της ομάδας θα είναι ο 74χρονος πλέον Σβέτισλαβ Πέσιτς με τον οποίο δούλεψε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες επί ισπανικού εδάφους.

Σε αυτό το project δουλεύουν κι άλλοι Σέρβοι, ανάμεσά τους κι ο αδελφός του Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ είναι πιθανό το ενδεχόμενο η... Dubai BC να συμμετάσχει εκτός από τη EuroLeague και στην ABA Liga.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πάντως αν ο αριθμός των ομάδων θα αυξηθεί στις 20 ή αν θα πρέπει να "κοπούν" κάποιοι από τους οργανισμούς που βρίσκονται ήδη στη EuroLeague. Το πιθανότερο σενάριο είναι να αυξηθούν οι ομάδες, με το Ντουμπάι να παίρνει τη 19η θέση και το Παρίσι την 20η.

Η Παρί έχει κάνει μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, είναι πόλη που η EuroLeague Basketball θέλει στη διοργάνωσή της, οι άνθρωποι που την διοικούν έχουν σημαντική εμπειρία από το NBA, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ελπίζει ότι αν όχι την επόμενη, σίγουρα τη μεθεπόμενη θα γυρίσει στην ελίτ του μπάσκετ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ