EUROLEAGUE

"Θέλω ελληνικές ομάδες"

"Θέλω ελληνικές ομάδες"
γιαννακης πιτα

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για το φάιναλ-φορ της Αθήνας... ζητώντας ελληνική παρουσία

"Είναι μια ωραία συγκυρία ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έρχονται τόσο σπουδαίες διοργανώσεις στην Αθήνα. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και το αποδείξαμε άλλωστε. Είμαι βέβαιος ότι θα διοργανώσουμε σπουδαίους αγώνες. Ελπίζω ότι θα βρίσκονται και ελληνικές ομάδες στο Φάιναλ Φορ, ώστε να χαρούμε αγώνες δικών μας συλλόγων στην Αθήνα και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το τρόπαιο"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μοναδικός Ευρωπαίος, που έχει κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ ως παίκτης και ως προπονητής, διευκρίνισε ότι παρά τις πέντε συμμετοχές του σε προηγούμενα Φάιναλ Φορ (τρεις με τον Αρη και δύο με τον Παναθηναϊκό) και την κατάκτηση ενός τροπαίου (1996) πλέον σκέφτεται και λειτουργεί ως προπονητής.

"Τώρα έχω μπει σε μια άλλη φάση. Είμαι προπονητής και σκέφτομαι πώς θα μπορούσαν Έλληνες παίκτες να βρίσκονται σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, γιατί όλα αυτά γίνονται για τα παιδιά. Αυτή τη φορά ελπίζω να αγωνιστούν πολλοί Έλληνες παίκτες, ώστε αυτά τα παιδιά να χαρούν τη συμμετοχή και να διεκδικήσουν άλλο ένα πρωτάθλημα Ευρώπης"

Βάσει της εμπειρίας του σε μεγάλες διοργανώσεις, ο "Δράκος" του ελληνικού μπάσκετ υποστήριξε ότι ένας αθλητής μπορεί να διδαχθεί μέσα από νίκες και ήττες.





TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ