ΜΠΑΣΚΕΤ

The Lost Tapes by Stoiximan: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ξεφυλλίζει το βιβλίο της ζωής του στον Βασίλη Σκουντή

The Lost Tapes by Stoiximan: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ξεφυλλίζει το βιβλίο της ζωής του στον Βασίλη Σκουντή

Ο Βασίλης Σκουντής υποδέχεται τον Νίκο Γκάλη στον χώρο του "Trace n Chase" στη Θεσσαλονίκη, στο 2ο επεισόδιο του The Lost Tapes by Stoiximan, και τον συντροφεύει σε μια συζήτηση με πολύ μπάσκετ, καλάθια και μαθήματα ζωής.

Πολλά από τα παραμύθια έχουν δράκο, έτσι και ο μύθος του ελληνικού μπάσκετ έχει και αυτός τον δικό του. Μόνο που ο δράκος του ανήκει στους καλούς της ιστορίας.

Ο πρόλογος φυσικά για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Γεννημένος στην οδό Πάτμου στη Νίκαια κατάφερε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ιερά τέρατα του ελληνικού μπάσκετ.

Μια διαδρομή που ξεκίνησε από τον Ιωνικό, ακολούθησαν οι τεράστιες επιτυχίες με τον Άρη, για να συνεχίσει στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό τον οποίο βοήθησε να κατακτήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πριν κλείσει την καριέρα του.

Παράλληλα, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Συνολικά, αγωνίστηκε συνολικά 351 φορές με την γαλανόλευκη σημειώνοντας συνολικά 5.301 πόντους. Συμμετείχε συνολικά σε 8 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (δεύτερος στην ιστορία πίσω από τον Κρέζιμιρ Τσόσιτς που έχει 9), 3 Παγκόσμια πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, έπειτα από τους οποίους αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο παρκέ κατάφερε να κατακτήσει μεταξύ άλλων ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τη φανέλα της Εθνικής, ενώ σε συλλογικό επίπεδο πανηγύρισε 7 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα, ένα Ευρωπαϊκό και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Τα χρόνια της προσφοράς του στο ελληνικό μπάσκετ δεν σταματούν εδώ, αφού στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα προπονητή, όπου και εκεί άφησε ανεξίτηλο το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της "γαλανόλευκης" και την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης το 2005 και στη δεύτερη θέση του κόσμου το 2006, με την ιστορική νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Γιαννάκης απέκτησε «μυθικό» χαρακτήρα για όσα προσέφερε στο άθλημα, τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής.

Ουσιαστικά έγινε ο συνδετικός κρίκος, ως παίκτης και ως προπονητής, στις δύο χρυσές γενιές του ελληνικού μπάσκετ και τα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που κατέκτησε η Εθνική ομάδα, σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό.

The Lost Tapes by Stoiximan: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ξεφυλλίζει το βιβλίο της ζωής του στον Βασίλη Σκουντή

Αυτό το τεράστιο ταξίδι αναμνήσεων ξεδιπλώνεται στη συζήτηση που κάνει ο Παναγιώτης Γιαννάκης με το Βασίλη Σκουντή. Φωτογραφίες, εμφανίσεις και ανέκδοτες ιστορίες παρελαύνουν από την οθόνη σας σε ένα ταξίδι που κρατάει περίπου μία ώρα.

Ο "Δράκος" θυμήθηκε μοναδικές στιγμές απ' όλο αυτό το ταξίδι του εντός και εκτός παρκέ, ενώ απάντησε και στο μεγάλο δίλημμα ανάμεσα στον παίκτη Παναγιώτη και τον προπονητή Γιαννάκη.

Είστε έτοιμοι για το 2ο επεισόδιο του The Lost Tapes by Stoiximan με τον Βασίλη Σκουντή και τον Παναγιώτη Γιαννάκη;

Δες ολόκληρη τη συνέντευξη στο YouTube κανάλι της Stoiximan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ