ΜΠΑΣΚΕΤ

The Lost Tapes by Stoiximan: Ο Νίκος Γκάλης ανοίγει την καρδιά του στον Βασίλη Σκουντή

The Lost Tapes by Stoiximan: Ο Νίκος Γκάλης ανοίγει την καρδιά του στον Βασίλη Σκουντή

Ο Βασίλης Σκουντής υποδέχεται τον Νίκο Γκάλη στον χώρο του "Trace n Chase" στη Θεσσαλονίκη, στο 1ο επεισόδιο του The Lost Tapes by Stoiximan, και τον συντροφεύει σε μια συζήτηση με πολύ μπάσκετ, καλάθια και μαθήματα ζωής.

Αν μη τι άλλο, οποιαδήποτε αφορμή για συζήτηση με τον Νίκο Γκάλη είναι ένα μάθημα ζωής. Ο Βασίλης Σκουντής υποδέχθηκε τον "Gangster" στον φιλόξενο χώρο του Trace n Chase στη Θεσσαλονίκη για μια αυθεντική μπασκετική συζήτηση. Το 1ο επεισόδιο του The Lost Tapes by Stoiximan είχε δηλαδή για πρωταγωνιστή τον κορυφαίο, τον άνθρωπο που έβαλε το μπάσκετ στο σπίτι όλων των Ελλήνων, τον παίκτη που απογείωνε τις ομάδες του και... προσγείωνε τους αντιπάλους.

Οι εισαγωγές για τον Νίκο Γκάλη είναι περιττές άλλωστε. Αρκεί μόνο να ειπωθεί πως ήταν ο βασικός λόγος της κατάκτησης του EuroBasket 1987 από την Εθνική Ελλάδας και πως παραμένει μέχρι σήμερα ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, με τους 1.030 πόντους που έχει σημειώσει. Παρεμπιπτόντως, τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του Hall of Fame, γεγονός που τον έχει οδηγήσει στην μπασκετική αιωνιότητα.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, αυτή η συζήτηση με τον Βασίλη Σκουντή στο The Lost Tapes by Stoiximan έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Κι όχι μόνο γιατί αποκαλύπτει τον λόγο που ξύρισε το κεφάλι του (σ.σ.: αποφάσισε να αποχωριστεί το... βαμβάκι που είχε, όπως χαρακτηριστικά είπε), αλλά κι επειδή μιλάει για την (οικογενειακή) σχέση με την πυγμαχία.

The Lost Tapes by Stoiximan: Ο Νίκος Γκάλης ανοίγει την καρδιά του στον Βασίλη Σκουντή



Φυσικά, δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί στις επικές μονομαχίες του Άρη με τον ΠΑΟΚ στα 80s, κόντρα της οποίας υπήρξε κεντρικό πρόσωπο. "Ήταν πράγματι ένας πόλεμος, ένας αγώνας που έπρεπε να κερδίσεις πάση θυσία, κι ας έχανες όλους τους άλλους", όπως ανέφερε.

Ο Νικ Γκάλης είναι πολλά περισσότερα από ένας αθλητής για την Ελλάδα, κάτι το οποίο αντιλήφθηκε κι ο ίδιος στο διάστημα διεξαγωγής του EuroBasket 1987 στην Αθήνα. Ήταν το διάστημα που -όπως σχολίασε ο Βασίλης Σκουντής- άγγιξε το απόλυτο της αποθέωσης, που ξεπέρασε το... ανθρώπινο μέτρο. Για τον ίδιο, όλα περικλείονται σε μια ατάκα: "Αισθανόμουν ότι δεν μπορούσε να με σταματήσει κανείς, πιστεύω ότι αυτό το μετέδιδα κιόλας στην ομάδα".

Οι ατάκες για το "χτύπημα της κόμπρας" και για την κίνηση - σπεσιαλιτέ του ήρθαν να παντρευτούν με τις ιστορίες του παρελθόντος.

Στο φινάλε φυσικά, αναφέρθηκε στην κορυφαία συνάντηση της ελληνικής μπασκετικής ιστορίας. Το συναπάντημα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το περσινό καλοκαίρι. Ο "Gangster" και ο "Greek Freak" μαζί, στο ίδιο τραπέζι, στην ίδια παρέα. Μια μπασκετική σύναξη άνευ προηγουμένου, στην οποία αναφέρεται.

Είστε έτοιμοι για το 1ο επεισόδιο του The Lost Tapes by Stoiximan με τον Βασίλη Σκουντή και τον Νίκο Γκάλη;

Δες ολόκληρη τη συνέντευξη στο YouTube κανάλι της Stoiximan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ