EUROLEAGUE

Τέσσερις οι ισπανικές ομάδες στη Εuroleague;

Τέσσερις οι ισπανικές ομάδες στη Εuroleague;

Η Λαμποράλ Κούτσα αποχώρησε από τον πρώτο γύρο των play offs στη Liga Endesa και αν η Βαλένθια φτάσει στους τελικούς, οι Βάσκοι ενδέχεται να... υποχωρήσουν στο Εurocup.

Η κατάκτηση του Εurocup από τη Βαλένθια έκανε πέντε τις ομάδες στη Euroleague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, δεδομένου ότι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μάλαγα και Λαμποράλ Κούτσα έχουν συμβόλαια.

Κατόπιν ενστάσεων (από τα άλλα έθνη), αυτό ενδέχεται να αλλάξει και να τηρηθεί ο κανονισμός των (μάξιμουμ) τεσσάρων εκπροσώπων της ίδιας χώρας, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο.

Όπως γράφει σήμερα η mundodeportivo.es, το μέλλον των Βάσκων (τέθηκαν εκτός play offs από τον πρώτο γύρο -τους απέκλεισε η Μπαρτσελόνα) εξαρτάται από αυτό της Βαλένθια. Εάν οι "νυχτερίδες" φτάσουν στους τελικούς της Liga Endesa, η Λαμποράλ Κούτσα θα πάει στο Eurocup. Και αυτό γιατί η Euroleague διευκρίνισε φέτος πως αν τυχόν υπάρχει χώρα με πέντε εκπροσώπους, αυτή που θα είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης θα "χάνει" την άδεια της. Αυτό που δεν είπε η Euroleague, είναι πως η συγκεκριμένη ιστορία θα ισχύσει από φέτος -θα τεθεί σε ισχύ από το 2015. Αυτό τώρα, που δεν αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ότι οι Βάσκοι ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη της Euroleague και ως εκ τούτου είναι λίγο δύσκολο να "χάσουν" τη θέση τους.

Πάμε όμως, σε αυτά που αναφέρονται στο άρθρο. Αν η Βαλένθια φτάσει στο τέλος, θα δικαιούται άδεια τύπου Β' (αντί της C που λαμβάνει ο νικητής του Εurocup -κάτι που έγινε πέρυσι και με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν). Η C θα γίνει wild card, την οποία η Euroleague θα μπορεί να διαθέσει όπου θέλει.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ