LIGA ENDESA

Τενερίφη: Η ομάδα των θρίλερ προελαύνει αήττητη στην ACB

Τενερίφη: Η ομάδα των θρίλερ προελαύνει αήττητη στην ACB
Ο Μπρούνο Φιτιπάλντο BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-8 / ΣΑΡΑΓΟΣΑ - ΤΕΝΕΡΙΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Τενερίφη προελαύνει στην Ισπανία, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με τέσσερις από αυτές να έχουν έρθει με διαφορά μέχρι 5 πόντων, σε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα.

Η σεζόν ξεκίνησε ανάποδα για την Τενερίφη, η οποία αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Final Eight του BCL από την Σαραγόσα. Στην Ισπανία ωστόσο η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Με την σεζόν στην Liga Endesa να βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς, η Τενερίφη έχει ξεκινήσει εξαιρετικά, μετρώντας μέχρι στιγμής πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι οι τέσσερις από αυτές τις νίκες έχουν έρθει με διαφορά μικρότερη των 5 πόντων, με τελευταίο θύμα της την Μπανταλόνα, την οποία νίκησε με 86-82. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό το διάστημα ήταν η νίκη επί της Μπιλμπάο για την 2η αγωνιστική (81-70).

Η ομάδα του δικού μας Γιώργου Μπόγρη εντυπωσιάζει, έχοντας σαφώς βέβαια και ενα ευνοϊκό πρόγραμμα, αφού μέχρι στιγμής δενέχει αντιμετωπίσει κάποια ομάδα πρώτης ταχύτητας (κατά σειρά: Σαραγόσα, Μπιλμπάο, Μούρθια, Φουενλαμπράδα, Μπανταλόνα). Αυτό πάντως δεν αλλάζει το γεγονός ότι δείχνει μία θαυμαστή ωριμότητα και σταθερότητα, δημιουργώντας για ακόμα μία σεζόν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο έχει ξεκάθαρες αρχές.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ

Η Τενερίφη έκανε μετρημένες κινήσεις το καλοκαίρι για να βάλει τους κατάλληλους παίκτες δίπλα στο δίδυμο των Χουέρτας και Σερμαντίνι που είναι για μία ακόμα σεζόν οι ηγέτες της. Σε αυτή την λογική αποκτήθηκαν οι Φιτιπάλντο, Ντόρνεκαμπ και Καβανό, παίκτες με στοιχεία που κολλάνε στην φιλοσοφία της ομάδας.

Στην πραγματικότητα πάντως ο παίκτης που έχει αλλάξει τα δεδομένα για την Τενερίφη δεν είναι άλλος από τον Φιτιπάλντο (16.4 πόντοι και 4.2 ασίστ μέσο όρο). Ο Ουρουουανός γκαρντ σχηματίζει ένα από τα πλέον φαντεζί δίδυμα στην θέση του πόιντ γκαρντ μαζί με τον 37χρονο Βραζιλιάνο Μαρσελίνιο Χουέρτας (12.8 πόντοι και 5.2 ασίστ μέσο όρο), εξασφαλίζοντας δύο διαφορετικούς πόλους δημιουργίας. Πολύ συχνά μάλιστα οι δυο τους συνυπάρχουν στο παρκέ, παίρνοντας το βέλτιστο από τον (εξαιρετικό πασέρ για ψηλό) Σερμαντίνι, με την Τενερίφη να δουλεύει εξαιρετικά στην επίθεση και ας χάνει μέγεθος στην άμυνα.

Είναι σαφές ότι το λατινοαμερικάνικο δίδυμο στην περιφέρεια της ισπανικής ομάδας δίνει το τέμπο, με τον Σερμαντίνι (17.4 πόντοι ανά αγώνα) να απολαμβάνει το γεγονός ότι πλέον έχει δύο πόιντ γκαρντ με υψηλό μπασκετικό I.Q (και τρέλα) στο πλευρό του, αλλά και έναν φονικό σουτέρ όπως ο Άρον Ντόρνεκαμπ (11.6 πόντοι με 41.9% στα τρίποντα) να του ανοίγει το γήπεδο.

Η φετινή Τενερίφη είναι μία ομάδα με μέγεθος στις θέσεις των φόργουορντ, σταθερή δημιουργία από το δίδυμο των Χουέρτας-Φιτιπάλντο, καλά κορμιά κοντά στο καλάθι και ισορροπία σε κάθε θέση. Πάνω από όλα όμως είναι μία ώριμη ομάδα, που ξέρει πώς να συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο. Μένει να φανεί πόσο μακριά μπορεί να φτάσει φέτος.

TAGS LIGA ENDESA BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ