ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος ο Σλούκας από τον Ολυμπιακό

Τέλος ο Σλούκας από τον Ολυμπιακό
24MEDIA CREATIVE TEAM / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Την απόφαση να μην υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό πήρε ο Κώστας Σλούκας, μετά από αρκετές ημέρες. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την αποχώρηση του διεθνούς γκαρντ μέσω των social media.

Το κρίσιμο ραντεβού των αδελφών Αγγελόπουλων με τον Κώστα Σλούκα την περασμένη Δευτέρα (3/7) δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Ο διεθνής γκαρντ ήθελε περισσότερο χρόνο για να αναλύσει όλα τα δεδομένα και τις εναλλακτικές που υπήρχαν στο τραπέζι του και τελικά πήρε την απόφαση να μην υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, κάτι που έγινε επίσημο την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Ο Κώστας Σλούκας επέλεξε να κλείσει για δεύτερη φορά το κεφάλαιο του Ολυμπιακού, αφού δεν ήταν ικανοποιημένος με τον ρόλο και τον χρόνο που είχε στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να ενημερώνει σχετικά για το "διαζύγιο".

Για την ακρίβεια, με ανάρτηση στα social media, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ευχαρίστησε στον Κώστα Σλούκα, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Κώστα Σλούκα, σε ευχαριστούμε θερμά για όσα προσέφερες στον Ολυμπιακό τα τρία τελευταία χρόνια και για την σπουδαία συνεισφορά σου στην κατάκτηση πέντε τίτλων και σε δύο σερί προκρίσεις στο Final Four. Σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην καριέρα σου".

Ο Σλούκας έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο ΣΕΦ. Στον Ολυμπιακό άνηκε από το 2008 έως το 2015 (σ.σ τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε δανεικός τον Άρη). Το 2015 άνοιξε τα φτερά του μακριά από την Ελλάδα, μετακομίζοντας τότε στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, στην οποία και έμεινε μία πενταετία.

Το 2020 επέστρεψε στο Λιμάνι, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Με την ολοκλήρωση αυτού του deal, ο 33χρονος άσος προτίμησε να αποχωρήσει ξανά και να βρει μπασκετική στέγη εκτός συνόρων.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Σλούκας μετράει 210 από τις 353 εμφανίσεις του στην EuroLeague. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των τίτλων, ο πολύπειρος γκαρντ, αγωνιζόμενος με τους ερυθρόλευκους έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο της EuroLeague (2012, 2013), τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (2012, 2015, 2022, 2023), τρία Κύπελλα Ελλάδας (2010, 2022, 2023), ένα Super Cup (2022) και ένα Intercontinetal (2013).

Τη σεζόν 2022/23 ο Σλούκας είχε 11 πόντους (53% δίποντα, 32.5% τρίποντα, 90.6% βολές), 2.1 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ ανά 22'50" σε 36 παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε την εκπομπή με όλες τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ