ΕΟΚ

"Τελειώνει του προπονητή της εθνικής"

"Τελειώνει του προπονητή της εθνικής"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για την υπό σύσταση Μεσογειακή Λίγκα, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η επόμενη σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του προπονητή της εθνικής ομάδας.

Στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ "Ταμπλό και Μέσα" μίλησε ι πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπό σύσταση Μεσογειακή Λίγκα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο χρονικός στόχος είναι η αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα του προπονητή της Εθνικής, λέγοντας ότι " μέσα σε 15-20 ημέρες θα έχει τελειώσει". Αναλυτικά τι είπε:

Για το πρωτάθλημα της Α1: " Εχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και όσοι έχουμε ευθύνη πρέπει να δράσουμε. Όταν έχεις τα γένια, πρέπει να έχεις και τα χτένια. Όχι να βγαίνουμε και να αφορίζουμε, να υβρίζουμε και να μηδενίζουμε, αλλά να καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Οποιος έχει άλλη πρόταση, ας έλθει να την καταθέσει".

Για τη λύση που σκέφτηκε: " Εγώ έψαξα να βρω μια λύση. Δεν βρήκα άλλη παρά μόνο αυτή της δημιουργίας ενός υπερεθνικού πρωταθλήματος. Ολες οι φυλές παίζουν μπάσκετ. Είναι μια πρόταση και προσπαθώ να την υλοποιήσω, αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλες αγωνιστικές και οικονομικές προϋποθέσεις. Για να στηθεί μια τέτοια διοργάνωση, πρέπει να υπάρχουν εγγυημένα έσοδα για τουλάχιστον 5 χρόνια. Δεν γίνεται να βρεις τα χρήματα για μια χρονιά και μετά να βγεις στη ζητιανιά".

Για τη συνάντηση με τον Σεϊχη Σαούντ Μπιν Αλ – Θανί: " Ο Σεϊχης είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας και πρόεδρος της FIBA Ασίας. Δεν είναι άγνωστος, όπως είπαν έγκριτοι δημοσιογράφοι. Αν δεν ξέρει κάποιος, πρέπει να ρωτάει".

Για το πλαίσιο που θα αφορά την Ελλάδα: " Από την Ελλάδα θα παίζουν 3 ή 4 ομάδες, οι οποίες μετά θα επιστρέφουν στα πλέι οφ της Α1. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να πρέπει να προσέχουμε και τη σειρά, θα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, ενώ η άλλη μια ή δύο ομάδες θα αναδεικνύονται μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος. Ετσι, το ελληνικό πρωτάθλημα θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον".

Για το αν ατονεί η κανονική περίοδος: " Μα, όλο το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται στα πλέι οφ; Όχι στην κανονική περίοδο. Οσοι βάζουν κάποια χρήματα, για τα πλέι οφ τα βάζουν. Και οι χορηγοί για να έχουν ανταποδοτικότητα στα πλέι οφ το κάνουν".

Για τις χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον: "Οι χώρες είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Τουρκία, η Κύπρος, το Ισραήλ, ο Λίβανος και το Κατάρ. Εχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και η Ιταλία, αλλά το νέο υπερεθνικό πρωτάθλημα θα έχει βάση την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ασία".

Για την πρόοδο των εργασιών: " Βρισκόμαστε σε επαφές με πολυεθνικές εταιρείες, κανάλια και οργανισμούς εκμετάλλευσης θεάματος. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να βάλω χρονικό πλαίσιο. Μιλάμε για το συντομότερο δυνατό. Ει δυνατόν, από την επόμενη χρονιά".

Για τον νέο προπονητή της Εθνικής: " Μέσα σε 15-20 ημέρες θα έχει τελειώσει. Το όνομα του Ηλία Ζούρου είναι μέσα στη μικρή λίστα που έχουμε. Θα ήταν λάθος, όμως, αν προχωρούσα σε περισσότερες λεπτομέρειες".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ