ΟΠΑΠ FINAL 8

Τακιανός: "Η διαδικασία του νοκ άουτ κάνει ιδιαίτερο το φορμάτ και το παιχνίδι"

Τακιανός: "Η διαδικασία του νοκ άουτ κάνει ιδιαίτερο το φορμάτ και το παιχνίδι"
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και οι Φώτης Τακιανός και Έλβαρ Φρίντρικσον μίλησαν για το παιχνίδι στα Δύο Αοράκια που θα κρίνει ένα εισιτήριο για την τετράδα (15/2, 21:00, COSMOTE SPORT 5, Match Center από το SPORT24).

ΠΑΟΚ και Άρης διεκδικούν εισιτήριο για την τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και τόσο ο προπονητής των ασπρόμαυρων, Φώτης Τακιανός, όσο και ο Έλβαρν Φρίντρικσον έκαναν το δικό του σχόλιο για το αυριανό παιχνίδι στα Δύο Αοράκια (15/2, 21:00, COSMOTE SPORT 5, Match Center από το SPORT24).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

"Πρέπει να ξεχωρίσουμε την διαδικασία του πρωταθλήματος με το Κύπελλο, με τη λογική ότι στο πρωτάθλημα μετράει και τι κάναμε με τον Άρη στο πρώτο παιχνίδι που το κερδίσαμε, άρα συνολικά στη διαδικασία του πρωταθλήματος είμαστε 1-1. Όσον αφορά το Κύπελλο είναι μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση με διαφορετικό φορμάτ.

Η διαδικασία του νοκ άουτ το κάνει ιδιαίτερο το φορμάτ και το παιχνίδι. Θεωρώ ότι το παιχνίδι που παίξαμε το τελευταίο μόνο χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να βγουν και ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία του παιχνιδιού για συμπεράσματα, ώστε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο για μεγαλύτερη διάρκεια. Γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι μπορέσαμε να είμαστε έτσι όπως θέλαμε για περίπου 25 λεπτά και θέλουμε να τα επεκτείνουμε για τα 40".

Για τους ξένους που ήρθαν στην ομάδα: "Είναι σίγουρο ότι δεν έχουν αφομοιώσει την φιλοσοφία ή την τακτική μας σε επίπεδο που να θεωρούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και οι ίδιοι νιώθουν εντάξει ότι έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Σε τέτοιες διαδικασίες πάντα μετράει η ψυχολογία. Δηλαδή να κλείσουμε τα κενά που θα έχουμε όσον αφορά το ότι δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα οι παίκτες με μεγάλη διάθεση, ομαδικότητα, αλληλοκάλυψη των παικτών και να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε να μη φανεί το κενό που υπάρχει γιατί είναι πολλοί οι παίκτες μας που έχουν έρθει τελευταία. Δεν είναι καν όλοι μαζί ούτε δέκα μέρες"

Για το αν βλέπει μεγαλύτερο πείσμα από τους παίκτες του: "Η διαδικασία λέει το εξής, ότι πάντοτε ο ηττημένος είναι έτοιμος να αντιδράσει. Η ψυχολογία έγκειται στο κατά πόσο έχει πληγωθεί η περηφάνεια και όλοι όσοι βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία του μπάσκετ και προπονητές και παίκτες, παίζουμε το άθλημα με υπερηφάνεια.

Προσπαθούμε κάθε φορά να αμφισβητήσουμε αυτόν που έχουμε απέναντί μας. Η ψυχολογική διαχείριση έχει να κάνει περισσότερο με το πώς νιώθουν οι παίκτες καλά μέσα στο σύνολο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Σαφώς δεν υπάρχει χρόνος για να αλλάξουν πολλά πράγματα, αλλά υπάρχει η διαδικασία του κατά πόσο ο παίκτης θα μπει συγκεντρωμένος για να εκτελέσει ίσως κάποιες εντολές, οι οποίες μπορεί να δοθούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού".

Φρίντρικσον: "Η μάχη θα γίνει στο παρκέ, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας"

Από τη μεριά του ο Έλβαρ Φρίντρικσον δήλωσε:

Για το τι έχει αλλάξει μετά την ήττα από τον Άρη: "Δουλέψαμε κάποια πράγματα στην προπόνηση. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, να προσαρμοστούμε στο στιλ παιχνιδιού τους και επίσης να εστιάζουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας επειδή έχουμε τρεις νέους παίκτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη την επίθεσή μας. Είναι επίσης καλό να νικήσεις μία ομάδα από την οποία έχασες λίγες μέρες πριν για να πάρεις εκδίκηση".

Για το αν θα τους βοηθήσει το γεγονός ότι θα υπάρχουν στο γήπεδο οπαδοί όλων των ομάδων: "Φυσικά, όταν έχεις τους οπαδούς σου στο γήπεδο θα σου δώσουν κάποιου είδους πλεονέκτημα, επιπλέον ενέργεια. Θα είναι ουδέτερο γήπεδο, οπότε θα είναι ποιος το θέλει περισσότερο. Η μάχη θα γίνει στο παρκέ, οπότε πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας".

Για το τι κάνει τον Άρη δυνατό αντίπαλο για αυτούς: "Παίζουν physical, βάζουν πολλή πίεση, προστατεύουν καλά το στεφάνι με αθλητικά παιδιά"

Για το γεγονός ότι η διοργάνωση διεξάγεται στο Ηράκλειο: "Είναι ωραίο να πηγαίνεις κάπου διαφορετικά. Είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο και ελπίζω πως θα γίνει ένα ωραίο τουρνουά".

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: "Είναι το καλύτερο επίπεδο στο οποίο έχω παίξει. Υπάρχει σκληράδα και ποιότητα στη λίγκα, πάντα υπάρχει ανταγωνισμός και πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει πολύ η εμπειρία εδώ και ελπίζω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως παίκτης"

Το ΟΠΑΠ Final 8 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ είναι στο Pamestoixima.gr

Final 8 ή αλλιώς τέσσερις ημέρες γεμάτες μπασκετική δράση, που θα αναδείξουν το νικητή του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Οκτώ ομάδες θα αναμετρηθούν για να διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ ΟΠΑΠ και υπόσχονται θέαμα και δράση από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. Ζεις τον παλμό του Final 8 στο Pamestoixima.gr, με δεκάδες αγορές σε κορυφαίες αποδόσεις και σούπερ προσφορές* για τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ!

Ανανεωμένη Τριπλή Προσφορά και Ενισχυμένες Αποδόσεις στο Pamestoixima.gr

Η αγωνιστική δράση επέστρεψε στα γήπεδα της Ευρώπης με συναρπαστικές αναμετρήσεις σε Champions League, Europa League και Conference League! Ένα τριήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο και για αυτό στο Pamestoixima.gr σε περιμένουν ενισχυμένες αποδόσεις* στους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και η ανανεωμένη τριπλή προσφορά* γνωριμίας, πιο δυνατή από ποτέ! Στο Pamestoxima.gr το παιχνίδι ορίζεται από την αρχή!

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ