G-LEAGUE

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Το Shot Chart, το VIDEO και η ανάλυση της 30άρας του κόντρα στους Καπιτάνες στην G-League

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Το Shot Chart, το VIDEO και η ανάλυση της 30άρας του κόντρα στους Καπιτάνες στην G-League
PRINTSCREEN

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την 30αρα του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην νίκη των Τέξας Λέτζεντς κόντρα στους Μέξικο Σίτι Καπιτάνες. Το Shot Chart, το VIDEO και ο ιδιαίτερος κανονισμός των βολών που αξίζουν διπλούς πόντους και αυτό που πρέπει να κάνει για να πάρει... προαγωγή στους Μάβερικς

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσθεσε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του στην G-League, οδηγώντας τους Τέξας Λέτζεντς στην νίκη με 127-114 επί των Μέξικο Σίτι Καπιτάνες.

Ο ομογενής γκαρντ ήταν ο ηγέτης της θυγατρικής των Μάβερικς, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 30 πόντους με 6/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 8/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη και 9 κερδισμένα φάουλ σε 39 λεπτά συμμετοχής, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία.

Όσο για τον λόγο που ενώ φαίνεται να έχει σκοράρει 23 πόντους, έχει σκοράρει στην πραγματικότητα 30; Αυτός είναι ο ιδιαίτερος κανονισμός της G-League, σύμφωνα με τον οποίο όταν παίκτης κερδίζει φάουλ σε προσπάθεια για σουτ, εκτελεί μία βολή που αξίζει όσο το σουτ που επιχείρησε: Μία βολή που αξίζει δηλαδή 2 πόντους αν επιχειρήσει δίποντο, ή μία βολή που αξίζει 3 πόντους αν επιχειρήσει τρίποντο!

Το SPORT24 αναλύει την εμφάνιση του Ντόρσεί με την βοήθεια του InStat Scout.

Η μπάλα στα χέρια του και τι πρέπει να κάνει για να πάρει… προαγωγή

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχει γίνει σαφές στους αγώνες με τους Λέτζεντς στην G-League, αυτό είναι ότι ο Ντόρσεϊ έχει την μπάλα στα χέρια του και δεν στέκεται απλώς στην γωνία περιμένοντας ασίστ. Μπορεί δηλαδή να είναι ο εαυτός του, κάτι που ήταν και κόντρα στους Καπιτάνες. Για αρχή λοιπόν, ιδού το Shot Chart του από το παιχνίδι:

Το Shot Chart του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην νίκη των Λέτζεντς επί των Καπιτάνες
Το Shot Chart του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην νίκη των Λέτζεντς επί των Καπιτάνες INSTAT SCOUT

Αυτό που γίνεται σαφές είναι ότι ο Ντόρσεϊ επιτέθηκε προς το καλάθι, ωστόσο την ίδια στιγμή πήρε και τα γνωστά - αγαπημένα του - σουτ μετά από ντρίμπλα από μέση και μακρινή απόσταση. Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Ντόρσεϊ επιτέθηκε με τους εξής τρόπους:
Isolation (ένας εναντίον ενός): 6 πόντοι σε 4 κατοχές
Transition (κατάσταση αιφνιδιασμού): 6 πόντοι σε 4 κατοχές
Hand off (πάσα χέρι με χέρι και σουτ): 5 πόντοι σε 3 κατοχές
Screen Offs (Βγαίνοντας από σκριν): 3 πόντοι σε 3 κατοχές
Pick and Roll όπου πήρε σκριν και επιχείρησε προσπάθεια: 2 πόντοι σε 3 κατοχές
Catch and Drive (Υποδοχή της πάσας, ντρίμπλα και προσπάθεια: 2 πόντοι σε κατοχές

Αυτό που είχε ενδιαφέρον φυσικά ήταν ότι ο Ντόρσεϊ δεν πήρε προσπάθεια σε Catch and Shoot (Σουτ από στάση έπειτα από πάσα συμπαίκτη). Σύμφωνα με το InStat Scout, αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού σε 5 αγώνες στην G-League έχει πάρει συνολικά μόλις 8 προσπάθειες σε τέτοια κατάσταση (1.6 ανά αγώνα).

Την ίδια στιγμή πάντως πρέπει να γίνει σαφές ότι για να πάρει… προαγωγή στους Μάβερικς και να αγωνιστεί στο πλευρό του Λούκα Ντόντσιτς αυτό είναι ένα σουτ που πρέπει να μπορει να πάρει και - κυρίως - να βάλει. Ο λόγος είναι ότι η βασική φιλοσοφία των Μάβερικς είναι να έχει την μπάλα στα χέρια του ο Σλοβένος και μόλις κλείσει η άμυνα πάνω του να πασάρει στην περιφέρεια. Βέβαια, οι Μαβς έχουν ανάγκη και από έναν παίκτη που θα βάζει την μπάλα στο παρκέ, αφού με εξαίρεση τον Ντόντσιτς ο μόνος που το κάνει με συνέπεια είναι ο Σπένσερ Ντίνγουιντι, ενώ υποστηρικτικό ρόλο στον τομέα της δημιουργίας έχει και ο Φακούντο Καμπάσο όταν αγωνίζεται.

Όπως και να έχει, το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Ντόρσεί πρόσθεσε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του στην προσπάθειά του να κληθεί από τους Μάβερικς. Αν και όταν συμβεί αυτό, τότε είναι που θα πρέπει να σκεφτεί όλα τα υπόλοιπα.

TAGS G-LEAGUE ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ BASKETBALL ANALYSIS ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ