EUROLEAGUE

Τα τρίποντα με τον ΠΑΟ, το Κρασνοντάρ και η συμβουλή

Τα τρίποντα με τον ΠΑΟ, το Κρασνοντάρ και η συμβουλή

Ο Μάρκους Ουίλιαμς σε πεντάλεπτο video που δημιούργησε η Euroleague μίλησε για το πως ξεκίνησε το μπάσκετ, ποια είναι η συμβουλή του Πασούτιν και τι κοιτάζει στα στατιστικά του

Το βαρύ πυροβολικό της Λοκομοτίβ Κουμπάν, αποκαλύπτει ότι δεν του αρέσει να φαίνεται αυτός στην ομάδα του, αλλά να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και ξεκαθαρίζει ότι το πρώτο πράγμα που κοιτάζει μετά το τέλος ενός αγώνα είναι η συνάντηση λαθών/ασίστ που έχει.

Το βράδυ της Παρασκευής (4/4), η Λοκομοτίβ Κουμπάν φιλοξενείται στη Ρεάλ και ο Μάρκους Ουίλιαμς ευελπιστεί πως μπορεί να πετύχει μία σημαντική νίκη.

"Δεν αρκούμαστε στο γεγονός ότι φτάσαμε στο Top-16 της Euroleague. Στην ομάδα μας έχουμε παίκτες που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα και στα πλέι οφ και σε Final-4. Θα πρέπει να ενώσουμε 4 δεκάλεπτα καλού μπάσκετ και να μπούμε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης", σχολίασε ο Ουίλιαμς και συνέχισε για τον ρόλο του:

"Δεν είμαι τόσο ενθουσιασμένος ώστε να κάνω μόνος μου πράγματα. Θέλω να διατηρώ τη θέληση μου και να κάνω την ομάδα μου καλύτερη. Ο άσος σε μία ομάδα είναι ο τύπος που είναι πιο ψύχραιμος, που ελέγχει τους συμπαίκτες του, μπορώ να βρω αυτόν που θα είναι ελεύθερος και θα μπορεί να σκοράρει. Μπορώ να τους χτίσω έτσι ώστε να βγει ένα καλό σουτ, ή να φτάσω εγώ σε ένα εύκολο λέι απ.

Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει στα στατιστικά του είναι: "Τα λάθη και τι έχω κάνει σε συνάρτηση με τις ασίστ".

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, θυμάται ότι ο πατέρας του τον έγραψε σε μια ακαδημία μπάσκετ όταν ήταν 4-5 ετών: "Ξεκίνησα το μπάσκετ όταν ήμουν 4-5 χρονών, αλλά όταν έφτασα 13-14 άρχισα να καταλαβαίνω ότι πραγματικά μου αρέσει το μπάσκετ και να αρχίσω να το απολαμβάνω".

Σε ερώτηση αν τον έχει επισκεφθεί κάποιος στο Κρασνοντάρ, σχολίασε: "Ο πατέρας μου ήρθε απ΄το Λος Άντζελες μέχρι τη Μόσχα, κάνοντας περίπου 12 ώρες, ενώ χρειάστηκε άλλες 2 για το Κρασνοντάρ. Ήταν εξοντωμένος. Δεν είναι εύκολο να έρθει κανείς από το Λος Άντζελες στο Κρασνοντάρ".

Ποιο παιχνίδι του έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη: "Θυμάμαι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν περίπου 6 πόντους πίσω κι έβαλα 3 συνεχόμενα τρίποντα και νικήσαμε. Ήμουν ενθουσιασμένος για μένα και την ομάδα μου".

Παράλληλα, απολαμβάνει να παίζει πικ εν ρολ με τον Ρίτσαρντ Χέντριξ: "Επειδή όλοι πλέον παίζουν πικ εν ρολ στην Ευρώπη είναι δύσκολο για την ομάδα που το παίζει. Κάνω ότι μπορώ και πιστεύω ότι ίσως ο Χέντριξ είναι ο καλύτερος για να παίζουμε το πικ εν ρολ καθώς είναι πιο δυνατός κι έχει τα καλύτερα χέρια στην ομάδα. Είσαι σίγουρος ότι θα τελειώσει τη φάση με ένα λέι απ".

Τέλος, ρωτήθηκε για τη συμβουλή που του έδωσε ο Πασούτιν, λέγοντας: "Να μην προσπαθώ να είμαι κάποιος άλλος που θα ήθελα να ήμουν. Να σέβομαι το ποιος είμαι γιατί έτσι θα σέβονται και οι άλλοι ποιος είμαι. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος και να μην χάνω τη συγκέντρωσή μου στο στόχο μου".

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ