ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα σπασμένα...

Τα σπασμένα...
Παο ομαδικη

Οι πρωταθλητές έπαιξαν όπως έπρεπε και η Ολυμπιάδα πλήρωσε τα σπασμένα της Ρόμα (66-99)

Ύστερα από την -πρώτη- ήττα και την κακή εμφάνιση εναντίον της Ρόμα για την Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να έχει δεύτερη συνεχόμενη κακή βραδιά. Ακόμη κι αν... μπορούσε (γιατί όλα γίνονται), ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν θα το επέτρεπε.
Γι' αυτό και τις ημέρες που μεσολάβησαν από το ματς με τη Ρόμα μέχρι το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα στην Πάτρα, ο Σέρβος κόουτς έκανε ό,τι μπορούσε για να δείξει στους παίκτες του τα λάθη που έκαναν με την ιταλική ομάδα και τους... ξύπνησε για τα καλά.

Συνεπώς, το εύκολο απόγευμα που είχε ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα δεν οφείλεται μόνο στη διαφορά κλάσης και εμπειρίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και στη θέληση των παικτών των πρωταθλητών Ελλάδας, να δείξουν ότι η ήττα από τη Ρόμα ήταν μια άσχημη παρένθεση και τίποτα περισσότερο.

Από την αρχή ο Παναθηναϊκός επέβαλε το ρυθμό του με κορυφαίους τους Κώστα Τσαρτσαρή και Στράτο Περπέρογλου, πήρε διαφορά στο σκορ και κατάφερε να την αυξήσει ακόμη περισσότερο για να κλείσει τελικά το ημίχρονο με σκορ 35-54. Οι πράσινοι είχαν πολύ καλά ποσοστά από μέση και μακρινή απόσταση, λίγα λάθη ενώ με την πολύ καλή άμυνά τους περιόρισαν τους αντιπάλους τους και τους ανάγκασαν σε βεβιασμένες προσπάθειες.

Στο δεύτερο ημίχρονο τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Σάνι Μπετσίροβιτς, αλλά το σημαντικό ήταν η ομαδικότητα που είχε ο Παναθηναϊκός, καθώς σκόραραν και οι 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ομπράντοβιτς.

Πολλές ασίστ, θεαματικό μπάσκετ και καλή άμυνα, από τον Παναθηναϊκό που πέρα από την προσπάθεια των Δορκοφίκη και Έιμπραμς δεν είδε άλλη αντίσταση από πλευράς Ολυμπιάδας και πήρ πολύ εύκολα τη νίκη με 66-99.

Τα δεκάλεπτα: 14-28, 35-54, 51-80, 66-99

Ολυμπιάδα Πατρών (Χριστόπουλος): Έιμπραμς 12, Γουάιτφιλντ 9 (3), Ιωακειμίδης 3 (1), Θεοδωράκος 2, Μπράουν 8, Πέττας 4 (1), Τζέφερσον 4, Δορκοφίκης 14 (2), Πετρόπουλος, Μούτσιος, Σούλης, Νάγκις 10.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5 (1), Περπέρογλου 7, Σπανούλης 10 (1), Μπετσίροβιτς 10 (1), Μπατίστ 8, Ζίζιτς 5, Χατζηβρέττας 7 (1), Ντικούδης 7, Τσαρτσαρής 9 (1), Διαμαντίδης 16 (4), Ουίνστον 8 (1), Γιασικεβίτσιους 7 (1).

Oμπράντοβιτς: "Είχαμε σοβαρότητα και διάρκεια"


Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπειτα από τη λήξη της αναμέτρησης ανέφερε: " Είχαμε την περσινή κακή εμπειρία που ηττηθήκαμε σε αυτό το γήπεδο και γι' αυτό θέλαμε να ξεκινήσουμε καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στόχος μας ήταν να περιορίσουμε τα ατού της Ολυμπιάδας στην επίθεση και το πετύχαμε. Παίξαμε καλή άμυνα και τρέξαμε με αποτέλεσμα να πετύχουμε εύκολους πόντους. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την σοβαρότητα και τη διάρκεια".

Χριστόπουλος: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό"



Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Χριστόπουλος σχολίασε: " Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη και την εμφάνιση. Θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό όπου στόχος μας δεν ήταν η νίκη. Η άμυνα του Παναθηναϊκού μας δημιούργησε προβλήματα και έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη νίκη του".



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ