EUROLEAGUE

Τα σενάρια πριν το Top-16

Τα σενάρια πριν το Top-16

Ο εμφύλιος αποφεύχθηκε στους ομίλους του Top-16. Ποιους βρίσκουν στο δρόμο τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Όλα τα σενάρια για τα τελικά πλασαρίσματα και για την πρόκριση με 5 ομάδες να παλεύουν για τρεις θέσεις.

Μετά τα αποτελέσματα της Παρασκευής άλλες δύο ομάδες εξασφάλισαν τη θέση τους στο Top-16. Ο λόγος για την Άλμπα και τη Λαμποράλ που θα κάνουν παρέα στη Ρεάλ, στην Εφές, στην ΤΣΣΚΑ, στην Μακάμπι, στη Μάλαγα, στη Μπαρτσελόνα, στη Φενέρ, στον Παναθηναϊκό, στο Μιλάνο, στον Ολυμπιακό και στον Ερ. Αστέρα.

Παράλληλα την θέση τους "καπάρωσαν" ο Ολυμπιακός (1ος στον όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι αποφεύγεται οριστικά το ενδεχόμενο "εμφυλίου" στο Top-16), ενώ σφραγίστηκε και η τελική κατάταξη στον όμιλο του Παναθηναϊκού. Πρώτη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Μπαρτσελόνα, ενώ την τελευταία αγωνιστική τελικό θα παίξουν η Νίζνι και η Ούνιξ, ενώ τα τελευταία εισιτήρια θα κυνηγήσουν η Νεπτούνας και η Γαλατάσαραϊ.

Αναλυτικά η εικόνα των ομίλων, τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά και η εικόνα των ομίλων που θα διαμορφωθούν στο Top-16. Ο Ολυμπιακός θα είναι στον ίδιο όμιλο με την ΤΣΣΚΑ, το Μιλάνο και τη Φενέρ (εκτός απροόπτου), ενώ ο Παναθηναϊκός με Μπαρτσελόνα (εκτός απροόπτου), Μακάμπι και πιθανότατα Ρεάλ!

Αναλυτικά η κατάταξη , τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα.

Α' Όμιλος

Κατάταξη

Ρεάλ 7-2

Εφές 6-3

Ούνιξ 5-4

Ζαλγκίρις 4-5

---

Νίζνι 4-5

Σάσαρι 1-8

Η τελευταία αγωνιστική: Ρεάλ-Εφές, Νίζνι-Ούνιξ, Ζαλγκίρις-Σάσαρι

Τι θέλουν οι ομάδες

Ρεάλ: Με νίκη είναι πρώτη. Με ήττα την τελευταία αγωνιστική (από την Εφές εντός είναι δεύτερη).

Εφές: Με νίκη είναι πρώτη, γιατί θα έχει δύο νίκες απέναντι στη Ρεάλ. Με ήττα είναι 2η.

Ούνιξ Καζάν: Για να προκριθεί 100% θέλει ήττα της Ζαλγκίρις (μέσα με την αδιάφορη Σάσαρι). Αν οι Λιθουανοί κερδίσουν το δικό τους παιχνίδι, τότε η ομάδα του Πασούτιν χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη απέναντι στη Νίζνι. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στο 5-5 μένει εκτός, καθώς θα έχει ηττηθεί δύο φορές από την έτερη ρωσική ομάδα. Σε ότι αφορά την κατάταξη: με νίκη είναι τρίτη, με ήττα δική της και ήττα της Ζαλγκίρις είναι 4η, με ήττα δική της και νίκη της Ζαλγκίρις καταλήγει 5η και εκτός διοργάνωσης.

Ζαλγκίρις Κάουνας: Με νίκη επί της Σάσαρι προκρίνεται στους "16". Μένει εκτός αν χάσει στο γήπεδο και της παράλληλα κερδίσει η Νίζνι την Ούνιξ. Σε ότι αφορά την κατάταξη για να τερματίσει στην 3η θέση θα πρέπει να ελπίζει σε τριπλή ισοβαθμία (δική της νίκη και νίκη της Νίζνι). Διαφορετικά αν κερδίσει η ίδια και η Ούνιξ είναι 4η. Αν τώρα χάσει και κερδίσει η Νίζνι μένει 5η.

Νίζνι: Πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της. Χρειάζεται απλή νίκη για να προκριθεί, έχοντας ως όπλο το "διπλό" στο Καζάν. Αν χάσει μένει εκτός καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τη Ζαλγκίρις. Η μοναδική θέση που μπορεί να καταλάβει (αν κερδίσει) είναι η 4η, διαφορετικά μένει 5η.

Σάσαρι: Έχει αποκλειστεί

Β' Όμιλος

Κατάταξη

ΤΣΣΚΑ 9-0

Μακάμπι 6-3

Μάλαγα 4-5

Άλμπα 4-5

--

Λιμόζ 2-7

Τσεντεβίτα 2-7

Η τελευταία αγωνιστική: ΤΣΣΚΑ-Λιμόζ, Άλμπα-Τσεντεβίτα, Μακάμπι-Μάλαγα

Τι θέλουν οι ομάδες

ΤΣΣΚΑ: Είναι σίγουρα πρώτη

Μακάμπι: Είναι σίγουρα δεύτερη

Μάλαγα: Για να τερματίσει στην 3η θέση θα πρέπει να κερδίσει στο Τελ Αβίβ, ή να ελπίζει σε ήττα της Άλμπα από την Τσεντεβίτα στο Βερολίνο. Να σημειωθεί ότι στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς έχει το πάνω χέρι.

Άλμπα: Έχει προκριθεί μετά το διπλό στη Γαλλία. Θα είναι 4η εκτός αν χάσει η Μάλαγα στο Τελ Αβίβ και η ίδια κερδίσει την Τσεντεβίτα.

Λιμόζ: Έχει αποκλειστεί

Τσεντεβίτα: Έχει αποκλειστεί

Γ' Όμιλος

Κατάταξη

Μπαρτσελόνα 8-1

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 7-2

Παναθηναϊκός 5-4

Μιλάνο 4-5

---

Μπάγερν 2-7

Τουρόφ 1-8

Η τελευταία αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μπάγερν, Τουρόφ-Μιλάνο

Τι θέλουν οι ομάδες

Μπαρτσελόνα: Είναι πρώτη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το μοναδικό -ακραίο σενάριο- για να χάσει την πρωτιά είναι να χάσει στο ΟΑΚΑ και η Φενέρ να κερδίσει τη Μπάγερν με μεγάλη διαφορά. Από τη στιγμή που οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες με την ίδια διαφορά (2 πόντων), παίζει ρόλο πλέον η διαφορά πόντων. Πριν την τελευταία αγωνιστική έχει 60 περισσότερους, κάτι που σημαίνει ότι για να χάσει την πρωτιά θα πρέπει για παράδειγμα να χάσει με 20 και η Φενέρ να κερδίσει με 40.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: Είναι σίγουρα 2η εκτός αν συμβεί το ακραίο σενάριο που αναφέρθηκε παραπάνω.

Παναθηναϊκός: Είναι σίγουρα 3ος.

Μιλάνο: Είναι σίγουρα 4ο

Μπάγερν: Έχει αποκλειστεί

Τουρόφ: Έχει αποκλειστεί

Δ' Όμιλος

Κατάταξη

Ολυμπιακός 8-1

Ερ. Αστέρας 5-4

Λαμποράλ 5-4

Νεπτούνας 4-5

---

Γαλατάσαραϊ 3-6

Βαλένθια 2-7

Η τελευταία αγωνιστική: Βαλένθια-Νεπτούνας, Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός, Ερ. Αστέρας-Λαμποράλ Κούτσα

Τι θέλουν οι ομάδες

Ολυμπιακός: Είναι σίγουρα πρώτος

Ερυθρός Αστέρας: Θα κατακτήσει την 2η θέση αν κερδίσει τη Λαμποράλ την τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι. Αν χάσει τερματίζει 3ος.

Λαμποράλ Κούτσα: Θα κατακτήσει την 2η θέση αν κερδίσει στο Βελιγράδι. Αν χάσει θα είναι 3η.

Νεπτούνας: Για να προκριθεί στην επόμενη φάση χρειάζεται είτε νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη Βαλένθια, είτε να χάσει η Γαλατάσαραϊ από τον Ολυμπιακό. Η καλύτερη δυνατή θέση είναι η 4η.

Γαλατάσαραϊ: Για να προκριθεί στην επόμενη φάση θα πρέπει να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να χάσει η Νεπτούνας στη Βαλένθια. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο μένει εκτός.

Βαλένθια: Έχει αποκλειστεί

Η εικόνα του Top-16

Ε' Όμιλος

Ρεάλ ή Εφές

Μακάμπι

Παναθηναϊκός

Μπαρτσελόνα*

Νεπτούνας ή Γαλατάσαραϊ

Ερ. Αστέρας ή Λαμποράλ

Ούνιξ ή Ζαλγκίρις

Άλμπα ή Μάλαγα (πιθανότατα Άλμπα)

*Εκτός ακραίου σεναρίου

ΣΤ' Όμιλος

ΤΣΣΚΑ

Ολυμπιακός

Μιλάνο

Φενέρμπαχτσε*

Λαμποράλ ή Ερ. Αστέρας

Άλμπα ή Μάλαγα (πιθανότατα Μάλαγα)

Εφές ή Ρεάλ

Νίζνι ή Ζαλγκίρις

*Εκτός ακραίου σεναρίου

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ