ΕΛΛΑΔΑ

''Τα ρίχτερ δεν μπορούν να σκεπάσουν τον παλμό μας": Η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου είναι εδώ και ζει το όνειρό της μέσα από το μπάσκετ

''Τα ρίχτερ δεν μπορούν να σκεπάσουν τον παλμό μας": Η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου είναι εδώ και ζει το όνειρό της μέσα από το μπάσκετ
Κατάκτηση πρωταθλήματος της Αναγέννησης ANAGENNISI BC

"Τα ρίχτερ δεν μπορούν να σκεπάσουν τον παλμό μας... Οι Κυριακές μας έχουν ξανά νόημα". Αυτό το μήνυμα δέσποζε στο υπό ανακαίνιση πλέον γήπεδο της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου όλη την περσινή σεζόν, η οποία είναι εδώ και ζει το όνειρό της μέσα από το μπάσκετ, έχοντας αφήσει πίσω τις δυσκολίες με τον σεισμό του 2021. Το SPORT24 παρουσιάζει την όμορφη ιστορία μίας κρητικής κωμόπολης που γράφει ιστορία με την συμμετοχή της στις εθνικές κατηγορίες.

Μία κωμόπολη 4.000 κατοίκων λίγο έξω από το Ηράκλειο Κρήτης ζει το όνειρό της στις εθνικές κατηγορίες, αγωνιζόμενη για πρώτη φορά στην ιστορία της στην National League 1 (Β' Εθνική). Ο λόγος για την Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου που βασισμένη στο μεράκι και στο οικογενειακό κλίμα κάνει μία προσπάθεια άξια αναφοράς και προσοχής.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει την ιστορία του κρητικού συλλόγου, αλλά και την εξελικτική πορεία της ομάδας τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός αυτού, με τον αθλητή της Αναγέννησης, Παντελή Μαραγκάκη, που έχει ιδιαίτερη σύνδεση τόσο με τον τόπο, όσο και με την ομάδα να μιλά για αυτήν και την διαδρομή της μέχρι τα εθνικά πρωταθλήματα.

Το μήνυμα "τα ρίχτερ δεν μπορούν να σκεπάσουν τον παλμό μας... οι Κυριακές μας έχουν ξανά νόημα" είχε περίοπτη θέση στην φυσική έδρα του συλλόγου καθ' όλη την διάρκεια της περσινής σεζόν και αποτυπώνει τις δυσκολίες μέσα από τις οποίες κλήθηκε να περάσει η κωμόπολη και την ζωή που δίνει στον τόπο η επιτυχία του μπασκετικού τμήματος.

Το Αρκαλοχώρι είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα από ισχυρό σεισμό το 2021, ωστόσο έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες, είναι εδώ και ζει το όνειρό του μέσα από το μπάσκετ. Το γήπεδο της ομάδας είχε παραχωρηθεί στους ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, όταν και είχαν τοποθετηθεί κρεβάτια στον αγωνιστικό χώρο για εκείνους που επλήγησαν από τον σεισμό.

''Τα ρίχτερ δεν μπορούν να σκεπάσουν τον παλμό μας": Η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου είναι εδώ και ζει το όνειρό της μέσα από το μπάσκετ
Τα κρεβάτια στο γήπεδο της Αναγέννησης στον σεισμό του 2021 ANAGENNISI BC

Δύο χρόνια αργότερα η έδρα της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου ανακαινίζεται. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την συμμετοχή της ομάδας στην National League 1, κάτι που αποδεικνύει την διαρκή πρόοδο του συλλόγου μέσα σε μία διετία. Η ομάδα πλέον χρησιμοποιεί τα "Δύο Αοράκια" για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μέχρι την ολοκλήρωση των έργων στο γήπεδό της, οι οποίες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα, αποτελεί την μοναδική ομάδα στην κατηγορία που έχει τοποθετήσει διαφημιστικούς LED πίνακες πέριξ του παρκέ.

''Τα ρίχτερ δεν μπορούν να σκεπάσουν τον παλμό μας": Η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου είναι εδώ και ζει το όνειρό της μέσα από το μπάσκετ
Οι πίνακες LED πέριξ του αγωνιστικού χώρου ANAGENNISI BC


Ένα χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος των μελών του συλλόγου, τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παικτών, κατάγεται από το Αρκαλοχώρι, συνεπώς υπάρχουν δεσμοί και πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι που συνδέει τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα. Ο σύλλογος απέδειξε την ευαισθησία του και στην σπουδαία κίνηση στήριξης και ανανέωσης του συμβολαίου του αθλητή της Ντράσκοβιτς, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς.

Η Αναγέννηση μετρά συνεχόμενες ανόδους και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε από τα τοπικά στην National League 1. Η παρθενική της συμμετοχή σε εθνικές κατηγορίες ήταν την περσινή σεζόν με την παρουσία της στον δεύτερο όμιλο της Γ' Εθνικής, στον οποίο τερμάτισε στην πρώτη θέση και κατέκτησε το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την άνοδό της στην Β' Εθνική.

''Τα ρίχτερ δεν μπορούν να σκεπάσουν τον παλμό μας": Η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου είναι εδώ και ζει το όνειρό της μέσα από το μπάσκετ
Στιγμές από πρωτάθλημα της Αναγέννησης ANAGENNISI BC

Ο Παντελής Μαραγκάκης, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στην Stoiximan Basket League, ήταν παρών στην ανοδική πορεία της ομάδας και συνεχίζει να φορά τη φανέλα της και τη φετινή σεζόν στην National League 1. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα έγιναν στην Αναγέννηση από μικρή ηλικία, συνεπώς έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό τόσο με τον τόπο, όσο και με την ομάδα. Αν και σκέφτηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το πέρασμά του από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, πάρθηκε η απόφαση η οικογένειά του να αναλάβει τον σύλλογο και συνέχισε στα παρκέ για λογαριασμό του Αρκαλοχωρίου.

Ο Μαραγκάκης μίλησε στο SPORT24, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο βίωσε ο ίδιος την πορεία της Αναγέννησης ως ενεργό μέλος, τα συναισθήματά του για εκείνη, τους αγωνιστικούς στόχους και όχι μόνο.

Αρχικά αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας λέγοντας: "Είναι μία ιστορική χρονιά για την ομάδα μας. Είναι αποτέλεσμα ενός πλάνου 4-5 ετών. Στόχος ήταν η ομάδα να πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται"

Λόγω του γεγονότος ότι η Αναγέννηση χρησιμοποιεί ως έδρα τα "Δύο Αοράκια", αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τομέα των προπονήσεων καθώς το συγκεκριμένο γήπεδο φιλοξενεί και άλλες διοργανώσεις. Συχνά η ομάδα αναγκάζεται να ψάχνει γήπεδο προκειμένου να προπονηθεί με τον Μαραγκάκη να δηλώνει: "Η έδρα του Αρκαλοχωρίου ήταν ένα από τα μεγαλύτερά μας όπλα. Αυτό το βίωνε και η αντίπαλη ομάδα. Πολλά παιχνίδια τα πήραμε λόγω της έδρας.

Είναι μία δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο και τους παίκτες αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Ο κόσμος στηρίζει και στα "Δύο Αοράκια". Κάθε εβδομάδα δεν ξέρουμε που θα κάνουμε προπόνηση, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία".

Σχετικά με το πώς βίωσε την ανοδική πορεία της ομάδας: "Ήταν πολύ όμορφο για όλους μας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ομάδας μας είναι από το Αρκαλοχώρι. Το οραματιστήκαμε όλοι μαζί και τα καταφέραμε. Το 70% της ομάδας έχει να κάνει με το Αρκαλοχώρι. Αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία".

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει η Αναγέννηση για τον ίδιο: "Η Αναγγένηση είναι η ομάδα που ξεκίνησα τα μπασκετικά μου βήματα από πέντε ετών. Ο πατέρας μου είναι ο πρόεδρος, εγώ είμαι παίκτης. Είχα πάρει την απόφαση να σταματήσω το μπάσκετ μετά την Α1, αλλά πήραμε απόφαση να αναλάβουμε την ομάδα. Γίνεται τρομερή δουλειά και εμάς που το οραματιστήκαμε μας γεμίζει χαρά. Είναι το κίνητρο πολύ μεγάλο. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους παίκτες που έρχονται και εκτός Κρήτης και φροντίζουμε να είναι στο ίδιο επίπεδο".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ