EUROLEAGUE

Τα προγνωστικά του Ματσόν

Τα προγνωστικά του Ματσόν
Ματσόν

Ο Αντρέα Ματσόν ανέλυσε τα ζευγάρια των προημιτελικών της Ευρωλίγκα και έδωσε στο SPORT 24 τα προγνωστικά του για το Final 4

Κατά τη διάρκεια της εφετινής Ευρωλίγκας ο Αρης αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα στην κανονική περίοδο, ενώ συναντήθηκε με την Ντιναμό Μόσχας και την Ουνικάχα Μάλαγα στο Top 16.
"Μόνο την Ταού και την Μακάμπι δεν βρήκαμε στον δρόμο μας, αλλά καλύτερα που έγινε έτσι!", αστειεύτηκε ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος και στην κλήρωση στο Μέγαρο Μουσικής έλεγε "αποκλείεται!", αλλά τους επόμενους μήνες πανηγύρισε σπουδαίες νίκες και την πρόκριση του Αρη στο Top 16.

Οσο για το πρωτάθλημα Ελλάδος; Εχει αντιμετωπίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό και άλλες δύο τον Ολυμπιακό, συνεπώς ο 41χρονος προπονητής δικαιούται δια να ομιλεί –παρέχοντας οδηγίες προς ναυτιλλομένους. Πάμε λοιπόν...

Παναθηναϊκός – Ντιναμό Μόσχας :

"Βλέπω 2-0! Ετσι απλά! Η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι τόσο μεγάλη, που η Ντιναμό δεν είναι σε θέση να την αντικρούσει κοιτάζοντας στα μάτια την ελληνική ομάδα. Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλούς ποιοτικούς παίκτες, ενώ η Ντιναμό μόνο δύο σουπερστάρ, τους δύο Ελληνες Παπαδόπουλο και Φώτση.

Αναμφισβήτητα, ο τραυματισμός του Τράβις Χάνσεν συνιστά τεράστια απώλεια για τους Ρώσους, αλλά ακόμη και με αυτόν δεν νομίζω ότι η Ντιναμό θα μπορούσε να πάρει μια νίκη από τον Παναθηναϊκό. Ούτε πιστεύω ότι η παρουσία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της Ντιναμό. Για αυτό επιμένω… 2-0".





Ταού Κεράμικα – Ολυμπιακός :



"Σε αυτή τη σειρά όλα μπορεί να συμβούν! Μπορεί κάποιοι να με περάσουν για τρελό, αλλά ως ρόστερ ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερο από την Ταού! Η διαφορά είναι ότι οι Βάσκοι έχουν μεγαλύτερη ομοιογένεια καθώς αγωνίζονται για αρκετά χρόνια μαζί.

Παρ' όλα αυτά δεν πιστεύω ότι η Ταού θα περάσει εύκολα βράδια απέναντι στον Ολυμπιακό και μόνο για το πλεονέκτημα της έδρας, θα έδινα στους Ισπανούς προβάδισμα 51%-49% για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες και αν πιάσει απόδοση όπως αυτή που έπιασε στο ΟΑΚΑ νικώντας τον Παναθηναϊκό, μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης. Αν αγωνιστεί και ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, τότε ο Ολυμπιακός ενισχύεται από έναν μπασκετμπολίστα, ο οποίος μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα μόνος του"...







Ουνικάχα Μάλαγα – Μπαρτσελόνα :

"Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη Μάλαγα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα παρά το πλεονέκτημα της έδρας που διαθέτει. Η Μπάρτσα είναι πολύ ισχυρή και η άμυνά της σταθερή τον τελευταίο καιρό. Εχει βρει τον ρυθμό της ως ομάδα και πιστεύω ότι οι ιδιαιτερότητες του αγώνα λειτουργούν υπέρ της. Εννοώ ότι πρόκειται για ένα ισπανικό ντέρμπι, το οποίο κρύβει μεγάλη πίεση κυρίως για τον γηπεδούχο.

Ειδικά στο πρώτο ματς η Ουνικάχα θα έχει αρκετό άγχος και επιπροσθέτως, κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο ηγέτης της Μάρκους Μπράουν, ο οποίος διάβασα ότι επιστρέφει, αλλά έχει να παίξει πάρα πολύ καιρό. Η γνώμη μου είναι ότι στο Φάιναλ Φορ θα προκριθεί η Μπαρτσελόνα".





ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μακάμπι Τελ Αβίβ :

"Ισως η ποιότητα της ΤΣΣΚΑ σε συνδυασμό με τις 17 σερί νίκες της στην Ευρωλίγκα να έχουν καταστήσει ανεπαίσθητη την απουσία του Ντέιβιντ Βάντερπουλ και να την κάνουν να μοιάζει με φόβητρο, πιστεύω ωστόσο ότι προτού τραυματιστεί ο Αμερικανός αποτελούσε σημαντικό εργαλείο στη μηχανή της ΤΣΣΚΑ και η παρουσία του θα βοηθούσε σημαντικά την ομάδα του Μεσίνα.

Δεν λέω ότι η ΤΣΣΚΑ θα μείνει έξω από το πάρτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην Αθήνα, αλλά απέναντι στη Μακάμπι το πιο λογικό σκορ είναι το 2-1. Και οι δύο ομάδες έχουν τεράστια εμπειρία από μεγάλους αγώνες και είναι βέβαιο ότι το μεταξύ τους match up κρύβει σπουδαίες συγκινήσεις και θα καθηλώσει τους φίλους του μπάσκετ".












TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ