ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Τα πάντα... Ρόου

Τα πάντα... Ρόου
Ροου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο δικέφαλος με κορυφαίο, αλλά όχι μόνο, τον Τζέισον Ρόου νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου με 90-79

Μπορεί να περιμέναμε ένα πιο αμφίρροπο παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ανάγκη τους βαθμούς της νίκης, αλλά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλύτερα του Κολοσσού και νίκησε απόλυτα δίκαια με τον Ρόου να είναι ο ηγέτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Ο δικέφαλος έπαιξε εξαιρετική άμυνα και περιόρισε τα επιθετικά ατού του Κολοσσού, όπως τον Τέιλορ και τον Διαμαντόπουλο, ενώ στην επίθεση ήταν μεθοδικός, με πλάνο και υπομονή, στοιχεία που τον οδήγησαν στην 7η νίκη του στο πρωτάθλημα, η οποία του δίνει ασφάλεια και ψυχολογική άνεση για να σκεφτεί τα εναπομείναντα ματς.

Ο αγώνας

Δεν χρειάζονται πολλά στατιστικά στοιχεία για να εξηγηθεί το 45-34, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό Ρόδου. Τα 10/28 δίποντα που είχε η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν ενδεικτικά της καλής άμυνας του δικεφάλου, που περιόρισε την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ με τον Μαμαντού Ντιαρά πάνω στον Γιώργο Διαμαντόπουλο, ο Κώστας Φλεβαράκης έκανε καλή επιλογή, αφού ο Έλληνας παίκτης δεν βοήθησε την ομάδα του.

Όμως, ο Ντιαρά δεν τα πήγε καλά μόνο στον αμυντικό τομέα, αλλά και στον επιθετικό, όπου μαζί με τον Τζέισον Ρόου ήταν βασικοί εκφραστές των συστημάτων των γηπεδούχων. Από νωρίς ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα, αφού ο Κολοσσός ξεκίνησε με 0/6 προσπάθειες, αλλά το 15-9 έγινε στη συνέχεια 16-18 υπέρ του Κολοσσού, που τελικά έκλεισε το δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ με 23-21.

Στη συνέχεια και με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, τα δύο συνεχόμενα τρίποντα των Ρόου και Ντιαρά έδωσαν στον ΠΑΟΚ αέρα οκτώ πόντων, αλλά οι Ροδίτες αντέδρασαν και πάλι, με βελτιωμένη άμυνα που έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Αλεξανδρή να μειώσει σε 31-27. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες λύσεις και το απέδειξε στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου.

Κουτλουάι και Ραλίμι έδωσαν κι αυτοί το κατιτίς του, ενώ στην άμυνα τα πράγματα πήγαιναν κατά το δοκούν. Πίεση στο ύψος του τριπόντου, καλές βοήθειες και ο Ραλίμι στο κέντρο της ρακέτας για να μην έχει ελευθερία κινήσεων ο Τζιγκάνοβιτς, που νωρίτερα είχε δώσει πόντους στον Κολοσσό. Εν τέλει, η ομάδα του Φλεβαράκη έκλεισε το ημιχρόνο προηγούμενη με 45-34 και ήταν φανερό, ότι είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι.

Και όπως αποδείχθηκε και από το τρίτο δεκάλεπτο κι έπειτα, είχε και τον τελευταίο λόγο, καθώς ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη καλύτερος και πιο αποτελεσματικός. Μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου η διαφορά ανέβηκε στους 15 πόντους με πρωταγωνιστές τους Ρόου, Ντιαρά και Ραλίμι, την ώρα που ο Κολοσσός έχανε ολοένα και περισσότερο την υπομονή του μέσα στο παιχνίδι.

Από το 57-44 ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 7-0 και στην ουσία καθάρισε το ματς, αφού η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους (64-44) με τον Ρινγκστρομ να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Η περίοδος έληξε με σκορ 70-51 και πλέον τα πράγματα ήταν μη αναστρέψιμα για τον Κολοσσό, βάσει φυσικά και της εικόνας που παρουσίαζε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Ρόδου πήρε κάποιους πόντους από τον Βουκσάνοβιτς, που έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά όταν η διαφορά έπεσε στους 17 ήρθε ακόμη ένα τρίποντο του Ρόου για να κάνει το σκορ 78-58 και εν συνεχεία με τον Κουτλουάι, Ρινγκστρομ και Ντιαρά η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της, αυτήν των 26 πόντων (84-58).

Ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε για μερικά λεπτά, ο Κολοσσός βρήκε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη και στους δέκα πόντους, αλλά ο χρόνος που απέμενε, ήταν ελάχιστος για να διεδικήσει η ομάδα της Ρόδου κάτι καλύτερο από το... αξιοπρεπές σκορ 90-79 με το οποίο ηττήθηκε τελικά από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έφτασε τις επτά νίκες και μπορεί να αισθάνεται άνετος και να κοιτάξει τα επόμενα ματς της κανονικής περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 45-34, 70-51, 90-79

ΠΑΟΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Ρίνγκστρομ 12 (2), Γκιλέσπι, Βεργίνης, Δερμετζής 2, Ντιαρά 14 (2), Χαριτόπουλος 2, Κουτλουάι 14 (3), Σφέικος, Ρόου 23 (4), Κούβελας, Τσιάκος 8, Ραλίμι 15.

Κολοσσός Ρόδου (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Βουκσάνοβιτς 14, Ματαλόν 2, Πίνοκ 17 (2), Γιοσίποβιτς 6 (1), Τέιλορ 3 (1), Παναγιωταράκος, Κουπίδης, Κουνούνης 4, Τζιγκάνοβιτς 10, Ασημακόπουλος 4, Τόντιτς 7 (1), Διαμαντόπουλος 12 (1).

Φλεβαράκης: "Κάθε μέρα για το καλύτερο"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Φλεβαράκης τόνισε: "Είναι μια σημαντική νίκη για πολλούς λόγους, κυρίως λόγω του μεγάλου άγχους που υπήρχε σε όλα τα παιδιά. Ο Κολοσσός στα τελευταία παιχνίδια έκανε καλή δουλειά με καλή διαχείριση υλικού. Όταν παίζεις με αυτή την ομάδα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά. Εμείς δείξαμε μέχρι το 35 καλό πρόσωπο, στο τέλος - παρότι θέλαμε να τελειώσουμε διαφορετικά - μας επηρέασε λίγο η κούραση, λίγο η προσπάθεια, η πίεση Κολοσσού και ίσως η χαλάρωση. Αυτό που μετράει είναι η νίκη.

Και η Ολύμπια είναι καλή ομάδα και το Μαρούσι είναι καλή ομάδα και το έδειξε. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε και πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι μαχητής για 40 λεπτά. Το μήνυμα να καταλάβουν και οι φίλαθλοι, θα θέλαμε περισσότερους στο γήπεδο.

Εμείς είμαστε αρκετά καλύτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια, απλά όταν μια ομάδα όπως εμείς που ξεκινήσαμε από Δεκέμβριο είναι παράλογο να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και το ξέρετε. Προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο".




Ο Μάριος Ματαλόν υπογράμμισε: "Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά ο ΠΑΟΚ μετά ξέφυγε. Αν ήμασταν πιο μαχητικοί θα μπορούσαμε τη νίκη".


Από τη μεριά του ο Ρέντα Ραλίμι υπογράμμισε: "Είμαι ευτυχισμένος που κερδίσαμε αλλά και γιατί περίμενα πώς και πως τη πρώτη μου νίκη. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Μέσα στην εβδομάδα ο προπονητής διόρθωσε αρκετά λάθη που γίνονται στην άμυνα. Κι επίσης προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να κάνουμε προσαρμογές στην επίθεση. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα και φάνηκε αποτέλεσμα στο γήπεδο".

Τέλος ο Βαγγέληες Αλεξανδρής σχολίασε: "Κάθε φορά που γυρίζω είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ το κέρδισε δίκαια, καλύτερος στο περισσότερο διάστημα, εμείς ήμασταν υποτονικοί και νομίζαμε σε καλή κατάσταση και να διεκδικήσουμε κάτι.

Για 33 λεπτά παίξαμε εγωιστικά, ήμασταν κακοί στην άμυνα και δίκαια η διαφορά πήγε σε υψηλά επίπεδα. Στα τελευταία λεπτά αφυπνιστήκαμε, παίξαμε πιεστική άμυνα με παγίδες, αλλά ο χρόνος είχε εκπνεύσει για να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Τα εκτός έδρας παιχνίδια πάντα δύσκολα. Εχουμε βάλει σαν στόχο να πετύχουμε 2 νίκες εκτός και τις πετύχαμε από πρώτο γύρο.

Όλα τα σενάρια παίζουν. Ήταν οι καταστάσεις ρευστές, ανέλπιστες νίκες κι έχουν μεταβάλλει τη κατάσταση. Το παιχνίδι θα παιχτεί μέχρι τέλος, γιατί βλέπετε να έρχονται απίστευτα αποτελέσματα. Δεν είναι μομφή αλλά φυσιολογικά αποτελέσματα, γιατί κάποιες ομάδες τον Φεβρουάριο έχουν πρόβλημα στην αγωνιστική κατάσταση και ειδικά αυτές που έχουν υποχρεώσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί αν πάει κάτι στραβά, δεν αρκεί να προσέξουμε".






































TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ