ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα μεγάλα παιδιά της Μάλαγα!

Τα μεγάλα παιδιά της Μάλαγα!

Το ''κρυφτούλι'' του κόουτς Πλάθα από τους εκπροσώπους του Τύπου, τα ''ποδαράκια'' του Στίματς και το μεγάλο άγχος του Σουάρεθ! Το Sport24.gr βρέθηκε στην media day της Μάλαγα ενόψει Copa del Rey και μεταδίδει.

Δεν ξέρουμε αν ο Χοάν Πλάθα είναι της άποψης ότι οι αθλητικοί συντάκτες είναι... ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει όταν πρόκειται να γράψουν και, ιδίως, όταν πρόκειται να σκεφτούν.

Ρωτήσαμε, όμως, και επιβεβαιώσαμε ότι ο Καταλανός τεχνικός της Ουνικάχα δεν έχει την καλύτερη άποψη (sic) για τον Τύπο. Κάπως έτσι δικαιολογείται η απουσία του από τη χθεσινή media day της Μάλαγα ενόψει Copa del Rey! Ο ιδιαίτερος κόουτς Πλάθα προτίμησε ξανά να μείνει μακριά από τις κάμερες, τα μαγνητοφωνάκια και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων που βρέθηκαν χθες στο βοηθητικό γήπεδο του ''Palacio de Deportes'', δίνοντας το ελεύθερο στους βοηθούς του να χειριστούν την κατάσταση.

Καμπέθας, Μπέρνι και Αθήνα!

Βρεθήκαμε στο ''Martín Carpena'' περίπου μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της media day, στις 5μ.μ. Για την ακρίβεια, βρεθήκαμε αρχικά στην... καφετέρια του ''Palacio de Deportes'' που φέρνει έντονα σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών, με φανέλες του Κάρλος Καμπέθας και του Μπέρνι Ροντρίγκεθ, κασκόλ και αποκόμματα εφημερίδων στους τοίχους που θυμίζουν τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία της Ουνικάχα. Κάπου εκεί βρίσκεται και το αναμνηστικό κασκόλ από τη συμμετοχή της Μάλαγα στο Final-4 της Αθήνας, το 2007!

Τα μεγάλα παιδιά της Μάλαγα!

Το κασκόλ από το Final-4 της Αθήνας έχει περίοπτη θέση στην καφετέρια του γηπέδου

Οι τελευταίες πινελιές

Η πόλη κινείται σε ρυθμούς Copa del Rey τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο τα συνεργεία δουλεύουν ακόμα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην πρεμιέρα του τουρνουά (06/02), βάφοντας τους τοίχους και διαμορφώνοντας τον περιβάλλοντα χώρο για την ευκολότερη πρόσβαση των οπαδών των οκτώ ομάδων.

''Ο Σέρβος είναι τρελός!''

Ο πρώτος από τους παίκτες που έκαναν την εμφάνισή τους στο γήπεδο ήταν ο Βλάντιμιρ Στίματς. Περίπτωση! Το καταλάβαμε από τα πρώτα λεπτά της κουβέντας μαζί του, όταν μιλούσε με καμάρι για τον σκύλο του και μας έδειχνε ατελείωτες φωτογραφίες του στο κινητό του! Το διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της media day, όταν οι συμπαίκτες του έκαναν δηλώσεις στις κάμερες των τοπικών Μέσων κι o -ύψους 2μ.10- Στίματς έκανε ''ποδαράκια'' με μπάλες μπάσκετ, προκαλώντας τον Τζέισον Γκρέιντζερ να κάνει περισσότερα! '

'Ο Σέρβος είναι τρελός! Όπως όλοι τους'' μάς εξήγησε άνθρωπος της Μάλαγα. Και κάπου εκεί σταμάτησε η προσπάθειά μας να καταλάβουμε τι ''τρέχει'' με αυτό το παιδί.Πάντως ο... αντιτουριστικός Βάσκεθ ήταν ο παίκτης με τη μεγαλύτερη πέραση μεταξύ των εκπροσώπων του Τύπου, αφού δεν έπαψε να απαντάει στις ερωτήσεις για 20'!

Τα μεγάλα παιδιά της Μάλαγα!

Ο Βλάντιμιρ Στίματς λίγο πριν το ρίξει στο... ποδόσφαιρο!

''Θα είναι τραγωδία αν αποκλειστούμε''

Λίγο πιο πέρα βρισκόταν, ο Κάρλος Σουάρεθ, αρκετά αγχωμένος για τα αγγλικά του! ''Έχουμε μπροστά μας το πιο σημαντικό μπασκετικό τουρνουά στην Ισπανία. Οκτώ ομάδες στο ίδιο γήπεδο, παλεύοντας για τον ίδιο τίτλο. Απίστευτη εμπειρία. Μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ. Οι εκπλήξεις σε αυτό το τουρνουά είναι φυσιολογικές. Ακόμα και η ομάδα που μπήκε στο Copa ως όγδοη στην κατάταξη, μπορεί να κάνει την έκπληξη. Έχουμε έναν δύσκολο προημιτελικό με τη Σαραγόσα. Σκέψου τι θα γίνει αν τελικά χάσουμε και αποκλειστούμε από την πρώτη μέρα, μπροστά στον κόσμο μας. Τραγωδία!'' μας εξήγησε ο Ισπανός φόργουορντ, διακόπτωντας αρκετές φορές τη συνομιλία μας για να θυμηθεί την κατάλληλη λέξη στα αγγλικά.

''Το high-light της ζωής μου!''

Το γεγονός ότι όλος ο μπασκετικός κόσμος στην Ισπανία ''βλέπει'' clásico στον τελικό του Copa del Rey δεν αγχώνει ιδιαίτερα τον Γκρέιντζερ: ''Αν με αγχώνει; Όχι βέβαια! Ίσα-ίσα, νομίζω πως αυτή η αμφισβήτηση πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για εμάς. Είναι αλήθεια, η Ρεάλ είναι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους, η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης όμως εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε τα φαβορί''.

Τα μεγάλα παιδιά της Μάλαγα!

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ με τον απεσταλμένο του Sport24.gr στη Μάλαγα, Γιάννη Σταυρουλάκη

Ο Γκρέιντζερ πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο ''τρελές'' φάσεις της χρονιάς, αφού με δικό του μπάζερ-μπίτερ στην αυλαία της regular season κόντρα στη Σιένα, η Ουνικάχα προκρίθηκε στο TOP-16 της Euroleague: ''Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν το high-light της σεζόν για μένα. Μάλλον, ήταν το high-light της ζωής μου! Είδα ξανά τη φάση τις επόμενες ημέρες. Δεν ξέρω αν θα το έβαζα ξανά!''.

Το κίνητρο του Βάσκεθ

Ο Φραν Βάσκεθ εξήγησε ότι το Copa del Rey αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τη Μάλαγα. Ο λόγος; ''Έχουμε μπροστά μας μια σπουδαία ευκαιρία! Πραγματικά, μια τεράστια ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι η Μάλαγα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα, ότι μπορεί να πετύχει απέναντι στα φαβορί. Παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε τη διάκριση αφού η Ουνικάχα απουσίασε σε πολλά από τα τελευταία Copa del Rey. Θα ήταν πολύ όμορφο να πετύχουμε κάτι καλό για τον κόσμο μας που θα έλθει στο γήπεδο''.

Τα μεγάλα παιδιά της Μάλαγα!

Ο Φραν Βάσκεθ ήταν περιζήτητος από τους εκπροσώπους του Τύπου

''Η ευκαιρία μας με Ολυμπιακό''

Θυμήσαμε στον Ράιαν Τούλσον την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και το γεγονός ότι φέτος η Μάλαγα μετράει 0/3 κόντρα στους back2back πρωταθλητές Ευρώπης. ''Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο στην Euroleague, διαθέτει τον Σπανούλη, είναι μια εξαιρετική ομάδα κι έχει έναν σπουδαίο κόουτς. Μπορεί να μην διαθέτει τους καλύτερους παίκτες όμως είναι πραγματική ομάδα. Θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία στο γήπεδό μας. Εκεί ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα''.

Το Copa del Rey βρίσκεται προ των πυλών ενώ την επόμενη εβδομάδα η Ουνικάχα δοκιμάζεται στην έδρα της κόντρα στον Παναθηναϊκό: ''Επίσης πολύ δύσκολη ομάδα να τη νικήσεις. Ο Παναθηναϊκός παίζει σπουδαία άμυνα και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του. Θέλουμε πολύ τη νίκη για να ελπίζουμε σε πρόκριση στα playoffs''.

Τα μεγάλα παιδιά της Μάλαγα!

Ο Ράιαν Τούλσον μίλησε για τη Μάλαγα κόντρα στους ''αιώνιους''.

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ