NBA

Τα επόμενα δύο Μπακς - Πέισερς σε τρία βράδια, οι 51.7 του Αντετοκούνμπο και η αλήθεια για τον πόντο του Τσιέμπουε

Τα επόμενα δύο Μπακς - Πέισερς σε τρία βράδια, οι 51.7 του Αντετοκούνμπο και η αλήθεια για τον πόντο του Τσιέμπουε
2023 AP PHOTO/CHARLES REX ARBOGAST

Δύο ματς σε τρία βράδια θα δώσουν Μπακς και Πέισερς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει σχεδόν 52 πόντους μέσο όρο στους τρεις φετινούς αγώνες των δύο ομάδων. Ο πόντος του Όσκαρ Τσιέμπουε που δεν ήταν, αλλά... ήταν ο πρώτος του στο NBA.

Το ρεκόρ καριέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήταν και ρεκόρ οργανισμού, είναι το θέμα της ημέρας στο παγκόσμιο μπάσκετ. Οι 64 πόντοι του Greek Freak απέναντι στους Πέισερς είναι οι περισσότεροι στην ιστορία του NBA από αθλητή που δεν έβαλε τρίποντο (η γραμμή μπήκε τη σεζόν 1979/80), επιτεύχθηκαν με 80% στο δίποντο και με 75% στις βολές, σε μία ονειρική βραδιά που χάλασε εξαιτίας της σύρραξης στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και του χάους στο φινάλε.

Το αντιαθλητικό φάουλ του Άρον Νέσμιθ δημιούργησε ένα εκρηκτικό κλίμα στο Fiserv Forum, με τον Μπόμπι Πόρτις να δέχεται δύο τεχνικές ποινές σε διάστημα ενός λεπτού και να αποχωρεί και με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να συγκρατείται για να μη... μπουκάρει στο παρκέ. Στο τέλος, ένας assistant coach των Πέισερς βούτηξε τη μπάλα από τα χέρια του υπεύθυνου ασφάλειας των Μπακς, για να την δώσει στον ρούκι Όσκαρ Τσιέμπουε, με αποτέλεσμα ο Γιάννης να εκνευριστεί από την ασέβεια των αντιπάλων του και να υπάρξει πολλή ένταση για αρκετά λεπτά.

Συνηθίζεται πρωτοεμφανιζόμενοι να παίρνουν τη μπάλα το βράδυ που σκοράρουν τους πρώτους πόντους τους, ωστόσο το χθεσινό βράδυ ήταν ιστορικό για τον οικοδεσπότη Αντετοκούνμπο, ήταν ιστορικό για τον οργανισμό των Μπακς που έχει ηλικία 75 ετών και οι γηπεδούχοι, όπως συμβαίνει σε κάθε άθλημα, σε κάθε χώρα και σε κάθε κατηγορία, έχουν προτεραιότητα αν θέλουν να κρατήσουν "λάφυρο". Δική τους ήταν η μπάλα του αγώνα, οπότε αυτά που ακολούθησαν και κυρίως τα υποτιμητικά λόγια του Μάιλς Τέρνερ, απλώς δημιούργησαν μία νέα "βεντέτα" ανάμεσα στις δύο ομάδες που πολύ σύντομα θα συναντηθούν εκ νέου.

Οι Μπακς θα υποδεχθούν τους Πέισερς το βράδυ της Πρωτοχρονιάς (ξημερώματα 2ας Ιανουαρίου) και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στην Ιντιανάπολις για το πέμπτο και τελευταίο ματς απέναντι στην παρέα του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον στην κανονική περίοδο (ξημερώματα 4ης Ιανουαρίου). Προς το παρόν οι Πέισερς προηγούνται με 2-1 καθώς είχαν πάρει το πρώτο παιχνίδι και τον ημιτελικό του In-Season Tournament.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν πρόκειται να ξεχάσει όσα έγιναν χθες βράδυ στο Μιλγουόκι. Παραδοσιακά οι Πέισερς είναι ένας αντίπαλος απέναντι στον οποίο κυριαρχεί, ενώ στα τρία φετινά ματς απέναντί τους έχει 51.7 πόντους (42/67 δίποντα, 77.6%, 51/63 βολές, 81%) και 12 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Έχει διαλύσει τους Όμπι Τόπιν - Μάιλς Τέρνερ και τώρα θα έχει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο απέναντί τους, ειδικά στις φάσεις που θα βρίσκει στο δρόμο του τον δεύτερο. Αυτόν που στα αποδυτήρια του Fiserv Forum του φώναζε "τη μπάλα δεν θα την πάρεις" και ζητούσε από τους συμπαίκτες του να τον αγνοήσουν.

Για την ιστορία, ο πόντος του ρούκι Όσκαρ Τσιέμπουε δεν ήταν ο πρώτος της επαγγελματικής του καριέρας. Είχε βάλει έναν και στον τελικό του In-Season Tournament απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς, απλώς εκεί οι Πέισερς δεν θα τολμούσαν να πάρουν τη μπάλα από τους ΛεΜπρόν Τζέιμς - Άντονι Ντέιβις και εκτός αυτού, τα στατιστικά αυτού του αγώνα είναι σαν να μην... υπάρχουν.

Βλέπετε ο τελικός του Κυπέλλου ήταν το μοναδικό ματς που δεν μέτρησε στο ρεκόρ της κανονικής περιόδου και ως εκ τούτου δεν προσμετρήθηκαν οι αριθμοί των αθλητών των δύο ομάδων στα συνολικά τους στατιστικά στη σεζόν.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ