ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα... είπαν Βασιλακόπουλος-Στερν

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η δίωρη συνάντηση του Ντέιβιντ Στερν με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο

"Το κλίμα ήταν άριστο, καλύτερο από κάθε άλλη φορά σε συναντήσεις μας και μπορώ να πω ότι ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες" ήταν το σχόλιο του προέδρου της FIBA Europe.

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμα εκ μέρους της FIBA Europe, οι Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, Πάτρικ Μπάουμαν και Ναρ Ζανολίν, ενώ τον Ντέιβιντ Στερν συνόδευε ο βοηθός κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν οι μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που εγείρουν οι ομάδες του ΝΒΑ ως ασφάλεια για να δίνουν άδεια στους Ευρωπαίους παίκτες να συμμετέχουν στις Εθνικές τους ομάδες, αλλά και γενικότερα η διαθεσιμότητα αυτών των παικτών για τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους.

Ο Στερν δεσμεύτηκε ότι , και πλέον αναμένεται να υποβληθεί ένα νέο σχέδιο από την πλευρά της FIBA Europe για να μελετηθεί από το ΝΒΑ.

Θέμα Εθνικών ομάδων τέθηκε και για το γυναικείο μπάσκετ. Η σεζόν του WNBA διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες, με συνέπεια να υπάρχουν προβλήματα στην παρουσία αθλητριών στις Εθνικές. Ο Στερν δεσμεύτηκε να μελετήσει εκ νέου το καλεντάρι του γυναικείου πρωταθλήματος και να δει κατά πόσο είναι δυνατή η τροποποίησή του.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και στο θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας για τους παίκτες που θα μπορούν να παίρνουν από την Ευρώπη, οι ομάδες του ΝΒΑ. Αυτό έχει φτάσει ήδη τα 19 χρόνια, από 18 που ήταν παλιότερα και σύμφωνα με όσα είπε ο κομισάριος του ΝΒΑ, από το 2012 θα αυξηθεί κατά έναν χρόνο.

Από τη FIBA Europe ζητήθηκε να υπάρξει καταγραφή όλων των εγκεκριμένων σκάουτερς από το ΝΒΑ, να αποστέλλεται αυτή η λίστα και να γνωστοποιείται, προκειμένου να γνωρίζουν οι νεαροί παίκτες που προσεγγίζονται από αυτούς τους ανθρώπους ότι πράγματι έχουν να κάνουν με επαγγελματίες.Εκτός αυτών των θεμάτων, τέθηκε επί τάπητος και η συμφωνία για τις σχέσεις ευρωπαϊκού μπάσκετ και ΝΒΑ που ισχύει από το 1989 και συμφωνήθηκε να σταλούν εκατέρωθεν προτάσεις για αλλαγές που να είναι σύμφωνες με τις σύγχρονες απαιτήσεις που έχουν διαμορφωθεί στο άθλημα.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe και ο κομισάριος του ΝΒΑ, συζήτησαν και για τη διεθνή κρίση και συμφώνησαν ότι είναι αναπόφευκτο το ότι θα επηρεαστεί όλος ο κόσμος των σπορ από αυτήν....













ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ