ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Τα δεδομένα για τον Βασίλιε Μίτσιτς, την Αναντολού Εφές και το ΝΒΑ

Ο Βασίλιε Μίτσιτς σε φάση από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές για τη EuroLeague 2020/21
Ο Βασίλιε Μίτσιτς σε φάση από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές για τη EuroLeague 2020/21 EUROKINISSI

Η μαγική σεζόν του Βασίλιε Μίτσιτς ολοκληρώθηκε με EuroLeague και τουρκικό πρωτάθλημα και τώρα ο Σέρβος είναι έτοιμος για το άλμα στο ΝΒΑ. Η πιθανότητα ανταλλαγής, οι Θάντερ, οι μετοχές που βρίσκονται στον... Θεό και τα δεμένα χέρια της Αναντολού Εφές.

Οι σαμπάνιες που άνοιξαν για την κατάκτηση της EuroLeague 2020/21 δεν έχουν στεγνώσει ακόμη και δεν έχουν στεγνώσει γιατί πάνω τους έπεσαν κι άλλες μετά από την κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος με τη σκούπα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Η Αναντολού Εφές διέλυσε τον ανταγωνισμό και τώρα είναι έτοιμη να διαλύσει και το ρόστερ της, όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη.

Ο GM της ομάδας της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι είναι προετοιμασμένος να χάσει τον Βασίλιε Μίτσιτς και τον Σέιν Λάρκιν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οργανισμός έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Τόμας Γουόκαπ που ενδιαφέρει επίσης τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο ο Εργκίν Αταμάν δεν μπορεί να κάνει πολλά μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση τουλάχιστον του Σέρβου γκαρντ που αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου της EuroLeague και MVP του Final Four της Κολωνίας.

Σύμφωνα με την Mozzart Sport ο Μίτσιτς έχει μπει στο στόχαστρο των Σικάγο Μπουλς, όμως η περίπτωσή του είναι αρκετά περίπλοκη. Τα δικαιώματά του τα έχουν από τον περασμένο Δεκέμβριο οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τον δούμε να φοράει τη φανέλα τους από την επόμενη σεζόν. Ο GM Σαμ Πρέστι δέχεται κλήσεις για την ανταλλαγή των δικαιωμάτων του 27χρονου οργανωτή και είναι πιθανό μέχρι το NBA Draft που θα γίνει στις 29 Ιουνίου να τον δούμε να καταλήγει σε κάποια ομάδα με την οποία θα έχει ήδη επικοινωνήσει προηγουμένως και με την οποία θα έχει συμφωνήσει προφορικά.

Ο Μίτσιτς ξέρει ότι από τη στιγμή που έχει περάσει η τριετία από τη μέρα που έγινε draft (νούμερο 52 από τους Σίξερς το 2014) μπορεί να διαπραγματευθεί χωρίς περιορισμούς για το συμβόλαιό του. Η λογική λέει πως δεν θα τον δούμε να πηγαίνει στο ΝΒΑ με συμφωνία σαν αυτή του Φακούντο Καμπάσο, ο οποίος ρίσκαρε για να γίνει μέλος των Ντένβερ Νάγγετς, καθώς τώρα μπαίνει στην πιο παραγωγική ηλικία και στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του, είναι εν ενεργεία MVP της EuroLeague, έχει καλό μέγεθος για πόιντ γκαρντ και τεράστια εμπειρία από τη δεύτερη καλύτερη μπασκετική Λίγκα του κόσμου.

Το ερώτημα δεν είναι αν ο Μίτσιτς χωράει στο ΝΒΑ, εννοείται πως χωράει και θα είναι εύκολο να βρει αρχικά έναν ρόλο backup άσου. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να βρει φέτος το καλοκαίρι ένα πολυετές συμβόλαιο με χρήματα που θα τον ικανοποιήσουν. Ακόμη κι αν οι Θάντερ τον ανταλλάξουν και αποφασίσουν να στηρίξουν τον νεαρότερο Τεό Μαλεντόν, ο Σέρβος θα έχει επιλογές καθώς η έκρηξη του Λούκα Ντόντσιτς έχει κάνει ακόμη πιο ελκυστικούς τους γκαρντ των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Ο Καμπάσο καθιερώθηκε στο ΝΒΑ, ο Μάικ Τζέιμς κούμπωσε άψογα στους Νετς, ο Λούκα Βιλντόσα είδε τους Νικς να επενδύουν σε αυτόν, οπότε οι μετοχές του Μίτσιτς βρίσκονται ψηλά και δεν υπάρχει λόγος για εκείνον να παραμείνει στην Ευρώπη. Γι' αυτό η Αναντολού Εφές αναζητά τον διάδοχό του, σε μια "δεξαμενή" που δεν έχει φέτος αρκετό ταλέντο, αρκετές επιλογές, παίκτες του δικού του επιπέδου. Τόμας Γουόκαπ και Πιέρια Χένρι είναι τα δύο πιο "καυτά" ονόματα και γι' αυτό δεν βιάζονται να κλείσουν το επόμενο συμβόλαιό τους γνωρίζοντας ότι από αυτή την κατάσταση θα είναι οι μεγάλοι νικητές.

Ο Μίτσιτς έκλεισε τη σεζόν με 16.7 πόντους (56.3% στο δίποντο, 38.9% στο τρίποντο, 86.5% στις βολές), 2.6 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 17.5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 29:59 σε 40 αγώνες της EuroLeague, ενώ στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε 13.5 πόντους, 1.8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 12.2 ranking ανά 22.6 λεπτά σε 22 αγώνες.

TAGS ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ EUROLEAGUE NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ