NBA

Τα δεδομένα για τον Αλεξέι Ποκουσέβσκι τέσσερις μέρες πριν από το 2020 NBA Draft

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι από αγώνα του Ολυμπιακού Β' στην Α2
Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι από αγώνα του Ολυμπιακού Β' στην Α2 EUROKINISSI

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι βρίσκεται στις ΗΠΑ και μετράει αντίστροφα για το 2020 NBA Draft, περιμένει ότι θα επιλεγεί στον πρώτο γύρο και αγωνιά για να μάθει σε ποια πόλη θα μετακομίσει εν όψει της σεζόν 2020/21.

Τέσσερις μέρες έμειναν για το 2020 NBA Draft, για την πρώτη διαδικασία στην ιστορία της Λίγκας που -εξαιτίας της πανδημίας- θα γίνει μέσω video call. Τέσσερις μέρες έμειναν για να μάθει ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του μιας και το κεφάλαιο Ολυμπιακός θα κλείσει οριστικά για εκείνον μόλις καταβληθεί το buyout που προβλέπεται στο συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες (φτάνει/ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο δολάρια, ανάλογα με τη θέση που θα επιλεγεί).

Ο 18χρονος (θα γιορτάσει τα 19α γενέθλιά του στις 26 Δεκεμβρίου, τέσσερις μέρες μετά από την πρεμιέρα της σεζόν 2020/21) φόργουορντ, βρέθηκε για αρκετές εβδομάδες στις ΗΠΑ, δούλεψε μπροστά στους παράγοντες αρκετών οργανισμών, ωστόσο οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ λέγεται πως είναι η ομάδα που ενδιαφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη για εκείνον.

Το προ ημερών ρεπορτάζ του Ringer είναι χαρακτηριστικό για την επαφή που υπάρχει ήδη ανάμεσα στις δύο πλευρές, το Athletic υποστηρίζει ότι όντως ο GM Σαμ Πρέστι τον έχει ξεχωρίσει, καθώς θα προχωρήσει σε rebuild, θα παραχωρήσει τον Κρις Πολ και με νέο προπονητή τον Μαρκ Ντέιγκνολτ θέλει να στηριχθεί σε νεαρούς, φιλόδοξους αθλητές όπως ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο Λούγκεντζ Ντορτ, ο Ντάριους Μπέιζλι και πιθανότατα και ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι.

Είναι προφανές πως συμφωνία ανάμεσα στον 18χρονο φόργουορντ και τους Θάντερ δεν μπορεί να υπάρξει, μόνο κάποιου είδους commitment, μια δέσμευση δηλαδή της ομάδας πως θα τον επιλέξει στο νούμερο 25 σε περίπτωση που εκείνος είναι ακόμη διαθέσιμος και δεν τον έχει "τσιμπήσει" νωρίτερα άλλος οργανισμός. Οι Μιλγουόκι Μπακς επιλέγουν ένα νούμερο πριν, στο 24, ωστόσο όλα είναι ρευστά καθώς ανταλλαγές picks στη διάρκεια της διαδικασίας μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα ενώ η δημοσίευση του ενδιαφέροντος των Θάντερ για εκείνον μπορεί μόνο να ανεβάσει τις "μετοχές" του στην τελική ευθεία πριν από την διαδικασία.

Προς το παρόν, ένα είναι σίγουρο. Το ΝΒΑ έχει ξεχωρίσει τον Ποκουσέβσκι και τον έχει στα 30 σημαντικότερα ταλέντα της φουρνιάς του 2020, του έχει στείλει το NBA Draft Gifting Locker και θεωρείται δύσκολο ο νεαρός Σέρβος να κατρακυλήσει στον δεύτερο γύρο που δεν θα του προσφέρει εγγυημένο συμβόλαιο, αλλά θα του δίνει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί μια συμφωνία από το μηδέν.

Δεν αποκλείεται ο "Πόκου" να χρησιμοποιηθεί ως stash pick, να επιλεγεί δηλαδή από κάποια ομάδα που θα τον αφήσει στην Ευρώπη για ένα-δύο χρόνια πριν τον τραβήξει στις ΗΠΑ. Το έχουν κάνει για παράδειγμα οι Σπερς με τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ του Ολυμπιακού το 2013 και με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ το 2015, φέτος όμως επιλέγουν στο νούμερο 11 και εκεί θα αναζητήσουν έναν πιο έτοιμο αθλητή που θα είναι ικανός να τους βοηθήσει άμεσα.

Κατά τα άλλα, ο Ντένι Αβντίγια θα βρίσκεται εντός δεκάδας, ο Κίλιαν Χέιζ είναι πιθανό να χωρέσει και εκείνος στην πρώτη δεκάδα, ο Τέο Μαλεντόν φαίνεται πως έχει κατρακυλήσει στις επιλογές 18-24, όχι όμως στα τέλη του πρώτου γύρου, ενώ για τον Λεάντρο Μπολμάρο της Μπαρτσελόνα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, που όμως μπορεί να ατονήσει επειδή ο Αργεντινός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Καταλανούς και θα μείνει σίγουρα στην Ευρώπη μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

TAGS NBA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ