NBA

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Ο Αντετοκούνμπο είναι ικανός να σπάσει όλα τα ρεκόρ

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Ο Αντετοκούνμπο είναι ικανός να σπάσει όλα τα ρεκόρ
2021 MORRY GASH/AP PHOTO

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που κάνει το ένα τρομερό ματς μετά το άλλο, η Λίλαρντ που επιστρέφει με εκκωφαντικό τρόπο και οι Γουίζαρντς που πήραν το ντέρμπι της Ανατολής. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Γουίζαρντς πήραν το ντέρμπι της Ανατολής απέναντι στους Χιτ (και συνεχίζουν ακάθεκτοι), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έχει βαλθεί να γράψει το (μεγάλο) όνομά του με χρυσά γράμματα στο ΝΒΑ, ο Λίλαρντ και ο χαμένος του εαυτός που... ξαναβρέθηκε και η δύναμη της έδρας που μίλησε για τα καλά αυτή τη φορά.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 9 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Σε μία βραδιά με 9 αγώνες και τις έδρες να μιλούν και να δίνουν το πλεονέκτημα, οι Γουίζαρντς πήραν την μεγαλύτερή τους νίκη (μέχρι την επόμενη) ως τώρα στη σεζόν. Επικράτησαν των Χιτ στο... νήμα με 103-100 σε μία ματσάρα, ένα ντέρμπι που άπαντες στην ανατολική (και όχι μόνο) περιφέρεια περίμεναν πως και πως.

Η Ουάσιγκτον λοιπόν πήρε το ντέρμπι και μία άτυπη ρεβάνς για την χαμένη μεταξύ τους μάχη λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο Μπάτλερ έδειξε να ασφυκτιά στην άμυνα των γηπεδούχων, με τους Γουίζαρντς πλέον να βρίσκονται στην δεύτερη θέση της Ανατολής.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Εδώ χωράει μονάχα ένα όνομα. Γιάννης Αντετοκούνμπο! Ο Greek Freak ήταν απολαυστικός, έκανε τα πάντα στο παρκέ για τους Μπακς και αποτέλεσε το κλειδί για να πάρει το Μιλγουόκι ακόμα μία νίκη στη σεζόν. Σημείωσε 32 πόντους (7/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 15/23 βολές, 20 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 5 λάθη, 4 φάουλ) και λίγο έλειψε να σπάσει το ρεκόρ του στα ριμπάουντ (21).

Ακόμα κι αν αυτό δεν έγινε, ο Greek Freak οδεύει ολοταχώς στο να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της λίγκας. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πέρα από τα όσα έχει καταφέρει στα 26 του χρόνια, ο Γιάννης έγινε ο πρώτος παίκτης με 30 πόντους, 20 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε λιγότερα από 35 αγωνιστικά λεπτά μετά από τον Γουίλι Νολς το 1959.

Ο Άντονι Έντουαρντς μάς άφησε με το στόμα ανοιχτό

"Air Edwards" θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το κάρφωμα του παίκτη των Γουλβς. Ο Άντονι Έντουαρντς τρέλανε το κοινό της Μινεσότα που βρέθηκε στο γήπεδο και πρόσφερε μία από τις πιο εντυπωσιακές (αν όχι την πιο εντυπωσιακή) φάση της βραδιάς.

Οι Γκρίζλις την... πλήρωσαν και έμειναν να τον κοιτάνε να ίπταται προς το καλάθι τους, με τον ίδιο όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο να το πανηγυρίζει έξαλλα.

Ο Λίλαρντ δείχνει να συνέρχεται και οι Μπλέιζερς χαμογελούν

Οι 39 πόντοι του Ντέμιαν Λίλαρντ μόνο χαμόγελα προκάλεσε στο Πόρτλαντ και στους Μπλέιζερς. Ο πολύπειρος γκαρντ της ομάδας ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την αρχή της σεζόν με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, ωστόσο με την εμφάνισή του απέναντι στους Σίξερς έδειξε πως βρίσκει σταδιακά τον... παλιό καλό του εαυτό και το θανατηφόρο του χέρι.

Ο Λίλαρντ ολοκλήρωσε το ματς με 39 πόντους (5/8 δίποντα, 5/13 τρίποντα και 7 ασίστ) ενώ έκανε και τρεις αυτοκρατορικές τάπες σε μία εμφάνιση που θα μπορούσε να είναι η αρχή για κάτι πολύ καλύτερο τόσο για τον ίδιο όσο και για τους Μπλέιζερς στην συνέχεια της σεζόν.

Το φάρμακο που αναζητούν οι Ρόκετς

Η ομάδα του Χιούστον είναι αδιαμφισβήτητα ο εύκολος στόχος των ομάδων του ΝΒΑ, αυτή που όλοι ψάχνουν να πάρουν μία εύκολη νίκη. Έχοντας πανηγυρίσει μόλις μία φορά την φετινή σεζόν, οι Ρόκετς πρέπει να βρουν το αντίδοτο στην αρρώστια των ηττών που αντιμετωπίζουν φέτος.

Οι Νικς ήταν οι τελευταίοι που εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία της ομάδας του Χιούστον να βγάλει αντίδραση και έστω και δύσκολα πήραν πολύτιμη νίκη στη Νέα Υόρκη. Είναι κρίμα και για τον Γουντ που προσπαθεί πολύ τη φετινή σεζόν να ξεκολλήσει τους Ρόκετς από την τελευταία θέση.

Ποιος είδε τον Τέρνερ και δεν τον... έκοψε

Ο Μάιλς Τέρνερ έκλεψε την παράσταση στο ματς ανάμεσα στους Πέισερς και τους Πέλικανς. Γιατί; Μόλις δείτε το παρακάτω video θα καταλάβετε. Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις παίκτες προσπάθησαν να κόψουν το κάρφωμά του αλλά αυτός το χαβά του. Τους αγνόησε και τους τρεις, τους έκανε πόστερ και πρόσφερε ένα από τα πιο εντυπωσιακά καρφώματα της βραδιάς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά οι αντίπαλοί του θα οργανωθούν περισσότερο.

Οι Κινγκς γενικά δεν βλέπονται αλλά όχι κι έτσι

Ήταν μία από τις πιο άβολες στιγμές της βραδιάς στο Σκαραμέντο. Σίγουρα κανείς (μα κανείς) δεν θα ήθελε να βρισκόταν δίπλα στον συγκεκριμένο οπαδό των Κινγκς που απ ότι φάνηκε το...έτσουξε λίγο παραπάνω και το πλήρωσε. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί το πολύ αλκόολ τον πείραξε και έφτασε σε σημείο να κάνει εμετό στο κορτ.

Βλέπετε, καθόταν στα courtseats αλλά μάλλον δεν ενημερώθηκε πως θα έπρεπε να συγκρατήσει τον εαυτό του και να μην πιει τόσο ώστε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Μία λέξη χωράει εδώ, ή μάλλον δύο: "Awkward" και... αηδία.

Οι νίκες φέρνουν χορούς

Οι Μπακς κερδίζουν και οι φίλοι της ομάδας τρελαίνονται. Το ίδιο και ο συγκεκριμένος φίλαθλος του Γιάννη και της παρέας του που χόρεψε κάτι από δεκαετία του '80 μαζί με λίγο χορό της κοιλιάς στο... παρκέ. Απλά απολαυστικός θα έλεγε κανείς που θα ελπίζει οι Μπακς να συνεχίζουν να κερδίζουν για να έχουν κάθε φορά τέτοιο θέαμα.

Μπόμπι, ο "βράχος" στο πλευρό του Γιάννη

Το πλήρωσαν οι Μπακς όταν έχασε κάποια ματς στο ξεκίνημα της σεζόν, πλέον τον βλέπουν να αγωνίζεται και τρίβουν τα χέρια τους. Ο Μπόμπι Πόρτις έχει βρει τα πατήματά του και στέκεται βράχος στο πλευρό του Γιάννη βοηθώντας τον ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Το ίδιο έκανε και κόντρα στους Μάτζικ όπου με ένα ακόμα double-double, έφτασε τα τέσσερα συνολικά στη σεζόν και οδεύει προς τα επόμενα.

Για να μην μιλήσουμε καλύτερα για την ικανότητά του στο σουτ από την περιφέρεια. Είχε 6/7 εύστοχα τρίποντα και πως να μην είναι αυτό χαρμόσυνο νέο για το Μιλγουόκι. Όχι μόνο πήρε μία πολύ σημαντική νίκη αλλά αυτό έγινε και με έναν πολύ πειστικό τρόπο από τους Πόρτις και Γιάννη.

Πολλά τα νεύρα σου Nτένι μου

Είναι γνωστό πως οι παίκτες πάνω στην ένταση της στιγμής και την πίεση του αγώνα μπορεί να αντιδράσουν υπερβολικά. Μία τέτοια στιγμή είχε και ο Ισραηλινός παίκτης των Γουίζαρντς, Ντένι Αβντίγια που έκοψε τον Μπάτλερ αλλά χρεώθηκε με το φάουλ και ξέσπασε στην μπάλα.

Εκεί χρειάστηκαν οι Μπιλ και Κάλντγουελ-Πόουπ προκειμένου να ηρεμίσουν τον νεαρό και να τον γλιτώσουν από μία πιθανή τεχνική ποινή. Ο Μπάτλερ βέβαια δεν φάνηκε να το προσπερνάει καθώς είπε και εκείνος τα δικά του, αλλά ήρεμα βρε Ντένι μου, την επόμενη φορά ίσως.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ