ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

"Σύστημα Σπανούλης": Αυτό είναι το περίφημο σύστημα με την υπογραφή του Kill Bill

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
(KLODIAN LATO / EUROKINISSI) PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε δώρο στον Βασίλη Σπανούλη ένα κύβο με ζωγραφισμένο το σύστημα που έχει το όνομά του και το SPORT24 παρουσιάζει το "Spanoulis Play" που χρησιμοποιείται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έδωσε ένα υπέροχο δώρο στον "Kill Bill". Έναν κύβο που είχε πάνω χαραγμένες όλες τις ατομικές διακρίσεις και τους τίτλους του, αλλά και το περίφημο σύστημα που φέρει το όνομά του.

Το "Σύστημα Σπανούλης" (ή αλλιώς "Spanoulis Play") που χρησιμοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο (οι Γιούτα Τζαζ ήταν η πρώτη ομάδα του ΝΒΑ που το εισήγαγε στο playbook της, χάρη στον Κουίν Σνάιντερ) έχει ως εξής:

Ο πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού έπαιρνε ένα υποτυπώσες σκριν από τον σέντερ στην κορυφή του τριπόντου, δίνοντας αμέσως μετά την μπάλα σε αυτόν. Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Σπανούλης βρισκόταν στη μία γωνία (το "4" του Ολυμπιακού έκανε κίνηση προς το low post της ίδιας πλευράς), ξεκινώντας με σπριντ να κάνει μια κίνηση σαν "Γ" (έπαιρνε το σκριν από το "4" και μετά έκανε κάθετη κίνηση από την baseline προς την κορυφή του τριπόντου. Ο σέντερ, που είχε τόση ώρα την μπάλα στα χέρια του), έδινε αμέσως την μπάλα με hand off στον Βασίλη Σπανούλη κι αυτός αποφάσιζε, κάνοντας είτε άμεσα το σουτ είτε κάποια άλλη κίνηση, διαβάζοντας πάντα την αντίπαλη άμυνα.

Kill Bill Out - Ο Βασίλης Σπανούλης αποχαιρέτησε τα παρκέ

Το SPORT24 αποχαιρέτησε τον Βασίλη Σπανούλη με μια ζωντανή, τιμητική εκπομπή από το ειδικά διαμορφωμένο για την ημέρα studio με τον Παντελή Βλαχόπουλο που συντόνιζε τους δημοσιογράφους σε ΣΕΦ και Λάρισα. Σε ζωντανή σύνδεση με το ΣΕΦ, οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Βασίλης Σκουντής μετέφεραν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν στον αποχαιρετισμό του Ολυμπιακού στον αρχηγό του.

Ο απεσταλμένος του SPORT24 στη Λάρισα, Αλέξανδρος Ξενικάκης, βρέθηκε στην πατρίδα του Βασίλη Σπανούλη με καλεσμένους που μίλησαν για τον Βασίλη Σπανούλη.

Μη χάσετε το σπουδαίο αφιέρωμα στην καριέρα του σπουδαίου μπασκετμπολίστα. "Οι 7 ζωές του Βασίλη Σπανούλη" σε ένα μοναδικό longread για τα σημεία - σταθμούς στην καριέρα του Kill Bill.

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ