NBA

Συνεργασία NBA και WNBA για την αποφυλάκιση της Γκράινερ

Συνεργασία NBA και WNBA για την αποφυλάκιση της Γκράινερ
AP PHOTO/RICK SCUTERI

Με ανακοίνωσή του ο Commisioner του NBA, Άνταμ Σίλβερ ενημέρωσε πως η λίγκα θα συνεργαστεί με το WNBA για την αποφυλάκιση της Μπρίτνι Γκράινερ που κρατείται στην Ρωσία.

Έχουν περάσει ήδη δύο (και κάτι) μήνες από την στιγμή που η Μπρίτνι Γκράινερ συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Μόσχας, με την κατηγορία του εμπορίου ναρκωτικών. Η αθλήτρια του WNBA συνεχίζει να κρατείται στις ρωσικές φυλακές κάτι που οδήγησε στην συνεργασία του NBA και του WNBA.

Όπως ανακοίνωσε ο Commisioner του NBA, Άνταμ Σίλβερ σε δηλώσεις του στο ESPN οι δύο λίγκες θα συνεργαστούν προκειμένου να αποφυλακιστεί η Γκράινερ.

"Είμαστε σε συνεχείς επαφές με τον Λευκό Οίκο και το State Department. Η Νο1 προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια της Γκράινερ και να βεβαιωθούμε πως θα φύγει από την Ρωσία". Παράλληλα το State Department τόνισε πως γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει επικοινωνία με την Γκράινερ.

Όπως ανέφερε ο Σίλβερ στο ESPN η λίγκα αποφάσισε να μην προσεγγίσει το θέμα επιθετικά, όπως συμβούλευσαν και οι ειδικοί, ειδικά στα πρώτα στάδια της κράτησης της Γκράινερ.

TAGS NBA WNBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ