ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Συμφωνία Προμηθέα - Ρογκαβόπουλου με ΝΒΑ Out στο συμβόλαιό του

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με την φανέλα της ΑΕΚ
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με την φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Προμηθέας έδωσε τα χέρια με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο και ο νεαρός φόργουορντ θα φοράει την φανέλα της ομάδας της Πάτρας. Θα συμπεριληφθεί ΝΒΑ Out στο συμβόλαιό του, θα στηθεί πλάνο από τον Κασιμίρο για να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του Ρογκαβόπουλου.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (20 χρονών, 2.03 μέτρα) τα βρήκε σε όλα με τον Προμηθέα και αναμένεται να φοράει την φανέλα των Πατρινών από την νέα σεζόν. Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου ακόμα καθορίζονται, ωστόσο προβλέπεται να είναι είτε δύο είτε τριών ετών και να περιλαμβάνει ΝΒΑ Out.

Ο 20χρονος γκαρντ/φόργουορντ επέλεξε τον Προμηθέα με την προοπτική να ετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει του ΝΒΑ Draft 2022. Και ο λόγος είναι ότι έπειτα από συζήτηση που είχε με τον προπονητή της ομάδας, Λούις Κασιμίρο, έλαβε εγγυήσεις ότι θα υπάρχει ένα πλάνο που θα τον βοηθήσει να εξελίξει το παιχνίδι του, αφού προβλέπεται να έχει έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, το πλάνο που παρουσιάστηκε προβλέπει τον Ρογκαβόπουλο να αγωνίζεται τόσο ως σούτινγκ γκαρντ όσο και ως σμολ φόργουορντ, ωστόσο η βασική διαφορά είναι η εξής: Θα του ζητηθεί να έχει την μπάλα στα χέρια προκειμένου να δημιουργεί καταστάσεις και δεν θα στέκεται στο τρίποντο για να εκτελέσει ή κόβοντας προς το καλάθι. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ αποδέχθηκε την πρόταση, αφού ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του ενόψει του ΝΒΑ Draft 2022 - όπου αναμένεται να δηλώσει συμμετοχή - είναι οι αποφάσεις του με την μπάλα στα χέρια και η ικανότητά του να δημιουργήσει καταστάσεις για αυτόν και τους συμπαίκτες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρογκαβόπουλος είχε δηλώσει συμμετοχή στο ΝΒΑ Draft 2021, αλλά υποχρεώθηκε να αποσύρει την συμμετοχή του επειδή προσβλήθηκε από κορονοϊό και δεν μπορούσε να πάρει μέρος στα δοκιμαστικά των ομάδων.

Μόλις επισημοποιηθεί η συμφωνία των δύο πλευρών, ο Ρογκαβόπουλος θα είναι το τρίτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Προμηθέα, αφού οι Πατρινοί έχουν ανακοινώσει ακόμα την απόκτηση των Κέντρικ Ρέι και Αμπντούλ Γκάντι.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ